scoobydoo19911 Opublikowano 14 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2008 ogólnie komp kupiony tak jak zpowiadałem w jednym z wcześniejszych tematów prócz grafiki (pożyczone od kumpla 6600 od gigabyte)bo czekam co pokazą nowe radki i geforcy no i planuje po wakacjach kupić chłodzenie do quada9300@3ghz i mam na oku scythe ninja i droższego infinity który będzie lepsze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 14 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2008 A może Pentagram Karakorum ? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scoobydoo19911 Opublikowano 14 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2008 A może Pentagram Karakorum ? ;)a można temu chłodzeniu zaufać bo w jednym kompie mam jóż ninja bo boxowy cooler się zatarł no i jest bardzo dobrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 14 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2008 Bierz Karakorum. Problem w tym, że ZŁY DZIAŁ!!!! :rulez: //Orgiusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 a można temu chłodzeniu zaufać bo w jednym kompie mam jóż ninja bo boxowy cooler się zatarł no i jest bardzo dobrze No jasne, pentagram ma zbliżoną wydajność do Scythe Mugena. Nie zastanawiaj się, tylko bierz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 Karakorum vs Mugen - Jeśli nie widać różnicy, to po co przepłacać :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scoobydoo19911 Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 a dalsze oc powiedzmy do 3,5ghz też da rade Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 No jacha że da radę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scoobydoo19911 Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 skoro tak to chyba faktycznie nie ma sensu dopłacać do mugena Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scoobydoo19911 Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 a wiecie może jak wygląda sytuacja z temperaturami na 4-rdzeniówkach pod tym chłodzeniem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 Również daje radę bezproblemowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scoobydoo19911 Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 ok. wychodząc z założenia że chłodzenie to daje temperatury w stresie około 50 stopni to bomba ale jak wygląda sprawa z pastą termo-przewodzącą dołączoną w komplecie czy jest dobra czy warto doinwestować arctic silver 5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 zainwestuj w inna:D bo tamta to silikon i nic wiecej.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scoobydoo19911 Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 zainwestuj w inna:D bo tamta to silikon i nic wiecej....ale acrtic silver czy ta dołączona w opakowaniu z coolerem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 (edytowane) zainwestuj w inna:D bo tamta to silikon i nic wiecej....pod karakorum powinno być mx-2... tyle że standardowo w za dużej ilości Edytowane 17 Czerwca 2008 przez przemekbydgoszcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scoobydoo19911 Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 dobra cooler kupiony wczoraj tylko z nim kupiłem dóże opakowanie as5 a tutaj piszecie że jakąś mx-2 było lepiej kupic. czyliże as5 do kosza wywalic czy jest to bez znaczenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToXaRz Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 mam Mugena i powiem Ci że warto w 100% :) polecam ten produkt temperatury w idle na quadzie +/- 30* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 AS5 jest OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scoobydoo19911 Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 podkęciłem do 3 ghz temperatury w spoczynku oscylują między 30 a 35 stopni a w stresie nie przejechało ani razu 65 stopni (konwersja 4 filmów rmvb do h.264) z nb i sb pozbyłem się standartowej pasty i posmarowałem as5 temperatury zjechały o jakieś 10-5 stopni czy są to dobre wyniki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 dóże opakowanie as5 a tutaj piszecie że jakąś mx-2 było lepiej kupic. duże nie as5 wywalić tylko ta pasta co jest standardowo pod karakorum to mx-2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scoobydoo19911 Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 (edytowane) nawet nie sprawdzałem co to za pasta w zestawie (leży teraz w biórku ) odrazu kupiłem as5 a odnośnie grafiki to kupując 8800gts czy 9800gtx czy warto zdjąc chłodzenie i pozby się starej pasty i posmarowac as5 albo inną markową pastą? Edytowane 17 Czerwca 2008 przez scoobydoo19911 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manieq1 Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zawsze lepiej zmienic paste na czym sie da na jakas dobra, markowa, bo nie wiadomo co nakladaja :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scoobydoo19911 Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 coś w tym jest pasta która była nb i sb od asusa p5n-d bardziej przypominała sylikon a niż pastę a po przejsciu na as5 jest dużo chłodniej na chipsecie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 (edytowane) Podłączę się do tematu, bo też zastanawiam się nad zakupem coolera do swojego Q9300. W moim aktualnym pentagramie "ileśtam" Cu padł wiatraczek i aktualnie chłodzę go 120mm wiatrakiem zamontowanym chałupniczo wykonanym ramieniu. Chcialbym w sumie coś z heatpipe. Pentagram KARAKORUM może być... lecz mam 2 pytania... może są tu użytkownicy? JAK JEST MONTOWANY TEN COOLER NA S775? Solidnie na śrubki czy też na te obracane zatrzaski tak jak oryginalne Intelowskie coolerki czy tez Scythe. CZY NIE BĘDZIE PROBLEMU Z MONTAŻEM NA ASUSIE P5E? chodzi mi o to czy zmieści się razem z tymi radiatorami zamontowanymi na tej płycie? Edytowane 26 Czerwca 2008 przez 2002JSQ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 (...) JAK JEST MONTOWANY TEN COOLER NA S775? Solidnie na śrubki czy też na te obracane zatrzaski tak jak oryginalne Intelowskie coolerki czy tez Scythe. (...) Solidne srubki do plastikowego koszyka do ktorego mocuje sie cooler... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 (edytowane) Solidne srubki do plastikowego koszyka do ktorego mocuje sie cooler...Jak to są śrubki to ja jestem carem Palestyny! Ale mimo że są to kołeczki to trzymają dobrze. 2002JSQ: Na tej płycie da rade ustawic jedynie tak żeby wiało z dołu w górę, bo koszyk będzie zawadzał o radiatory lekko Edytowane 2 Lipca 2008 przez svende Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...