kamilo23 Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 :w00t: pełen podziw :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGREK! Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 bardzo dobra robota sam zielony najlepszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 Jak na innym zasilaczu nic się nie dzieje, to oddaj go do serwisu, albo wymień ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafix6814 Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 (edytowane) zasilacz dobry napięcia są ok sprawdzałem miernikiem, czytałem na forach i inni mają ten sam problem po prostu wydaje mi sie ze zasilacz jest bardzo czuły a katoda przy pobiera podobno dość duży co za tym idzie chwilowy spadek napięcia i karta graficzna włącza zabezpieczenie czego efektem jest zanik obrazu na monitorze i zostaje tylko reset i chodzi mi o to zęby zniwelować spadek napięcia myślałem tez nad założeniem jakiegoś osobnego zasilacza nie wiem co robić Edytowane 8 Lutego 2009 przez rafix6814 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 A np. póżniejsze podłączenie katod nie pomaga :?: Ewentualnie możesz podpiąć je do zewnętrznego zasilacza gniazdkowego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 a przełożenie katod na innego molexa nie pomaga? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafix6814 Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 już chyba wiem pomogło wstawienie kondensatora elektrolitycznego 4700 uF aczkolwiek musi on być tuz przed przełącznikiem i tu tez długość przewodu ma znaczenie od przełącznika do inwertera teraz mam około 30 cm działa bez lipy :lol2: ale w obudowie mam rozłożone troszkę inaczej przewód ma około 80 cm i to już jest za dużo więc muszę zmienić rozłożenie katod i skrócić maksymalnie długość tego przewodu wszystko jest przez kartę hd 4850 jest tak czuła włącza się zabezpieczenie i ciemno na ekranie a tak wszystko chodzi muza gra :lol2: włączę jeszcze grę i sprawdzę pod obciążeniem zasilacza jak sie zawiesi to nie wiem , kupie sobie chyba neonki z allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Greenfoxy5 Opublikowano 18 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2009 Very nice, jakiej firmy masz 4850? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafix6814 Opublikowano 18 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2009 msi zostaje mi dokupić chłodzenie na cpu i dodam możne fotki całości jakaś specyfikacje i temperatury Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 7Press7 Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2009 (edytowane) msi zostaje mi dokupić chłodzenie na cpu i dodam możne fotki całości jakaś specyfikacje i temperatury Dorób coś jeszcze :) Pomysł: 2 neo jako oczy PS: Co się stało z ręką robota? Edytowane 20 Marca 2009 przez 7Press7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafix6814 Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2009 wszystko będzie ale tak za dwa, trzy miesiące pierw nogi potem działa/ręce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 7Press7 Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 Trochę długo :/ postaraj się szybko :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafix6814 Opublikowano 9 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2009 po długiej przerwie dodam coś do tematu na początek mała modyfikacja zasilania po przez wstawienie kondensatora tuz przed przełącznikami od katod który wyeliminował zawieszanie się komputera przy włączaniu katod przy włączonym kompie druga to kupno chłodzenia zalman CPNS9700 i dostosowanie go do moich potrzeb po pierwsze zmiana podświetlenia, ponieważ wentylator świecił na niebiesko postanowiłem zmienić na zielone żeby nie kłóciło się z resztą rozebrałem wentylator ale płytki nie udało mi się wyciągnąć, zrobiłem dziury już po mały test i nie wyszło najgorzej teraz prawie jak CPNS9700 NT a ze kupiłem nowy za 80 z tym ze bez zapinki musiałem zrobić nową w sumie i tak bym zrobił przymocowałem blackplate na stałe i nie chciało by mi się wyciągać płyty mimo iz włączam go sporadycznie żeby pograć już zdążył się zakurzyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość D3s3rttt Opublikowano 10 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2009 A podkręcanie? Wyciśniesz zawsze coś. Spróbuj :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 11 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2009 na początek mała modyfikacja zasilania po przez wstawienie kondensatora tuz przed przełącznikami od katod który wyeliminował zawieszanie się komputera przy włączaniu katod przy włączonym kompie Dokładnie to samo dzieje się u mnie, nie wiem czemu, tyle, że mi wygląda na to że tylko monitor gaśnie i tylko reset pomaga... dziwne to Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafix6814 Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2009 wstaw kondensator 4700uF/25v tuz przed inwerterem do katod i problem powinien ustąpić u mnie pomogło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2009 rafix6814@ widzę że dbasz żeby wszystko pod kolor było. ;-) Zapinkę zrobiłeś z paska aluminium? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
z3l Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2009 z tymi katodami, to na czerwonym czy na czarnym? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafix6814 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2009 (edytowane) bo niebieski by nie pasował a zapinka z płaskownika stalowego o grubości 3 mm, pomalowana sprajem na siwo z tymi katodami, to na czerwonym czy na czarnym? :D jeśli chodzi na jaki przewód dołączyć kondensator to równolegle do zasilania Edytowane 16 Czerwca 2009 przez rafix6814 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 17 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2009 hmm, u mnie zastosowanie ww. kondensatora niestety nie pomogło :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
z3l Opublikowano 17 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2009 Sprobuje jutro, bo dzisiaj juz nie kupie kondensatorka i powiem czy dziala :) dzieki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafix6814 Opublikowano 17 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2009 (edytowane) ja mam 4700uF/25 V ja nie mówię ze na 100% będzie działać ale u mnie działa postarajcie sie zamontować kondensator jak najbliżej inwertera i oczywiście przed przełącznikiem bo za to nie ma sensu Edytowane 17 Czerwca 2009 przez rafix6814 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...