Adamo12x Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 Witam, mam pytanie jakie polecacie ksiązki do nauki javy, dotychczas zetknąłem się z Thinking in java Bruce'a Eckela, i Praktycznym kursem javy Marcian Lisa.Nadmieniam ze dopiero rozpoczynam swoją przygodę z programowaniem. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 zetknąłeś się, czy uczyłeś się z tego? na początek dla totalnego nooba najlepsza jest head first java - jak komiks dla dzieci ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 Polecam dwa tomy. dla początkującego: Java 2. Podstawy potem: Java 2. Techniki zaawansowane. A co do Thinking in Java to zdania są bardzo podzielone. Dla mnie ta książka to totalny bełkot bez składu i ładu, jakby to pisał jakiś totalny humanista. Daj sobie z tym spokój, nie warto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukskrodz Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 Ja pozwole sobie się nie zgodzić i polecam Thinking. Wersja angielska za darmo do pobrania ze strony autora;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...