lsudny Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2010 (edytowane) Siema. Szukam dwóch gier, mam nadzieję że dacie radę mi pomóc. :) Pierwsza - grałem w nią gdy miałem 4-5 lat, nazywałem to "Skaczący Stefek" :D Grafika była dwuwymiarowa i bajkowo kolorowa; sterowało się okrągłą, czerwoną piłką (oczywiście żyjącą :D), która poruszała się głównie poprzez skakanie. Gra zaczynała się w zielonej dolinie, tuż po starcie wchodziło się do chatki po coś, co dodawało punkty (z tego, co pamiętam, to były jakieś żółte kulki czy coś takiego); chwilę potem przenosiliśmy się dalej, musieliśmy ominąć kilka przeszkód w postaci przeciwników i kolców a potem przedostawaliśmy się do następnego poziomu. Między poziomami była mapka z lotu ptaka - oczywiście nic szczegółowego, bo gra jest naprawdę stara. Parę poziomów dalej wchodziło się do ogromnej lodowej jaskini; pod koniec trzeba było pokonać takiego dużego, płomiennego ptaka (Feniks?). Nigdy nie udało mi się tego dokonać. :D Druga - też dosyć stara. Najwięcej, co z niej zapamiętałem, to szczegóły graficzne. Plansza (plansze?) była szara (w ogóle cały layout był oparty na szarości), w rzucie izometrycznym. Każda postać zajmowała jeden "kwadracik". Kierowało się całą kompanią, był to oczywiście RPG. Prawdopodobnie była to gra TBS (turn-based strategy; turówka). Pamiętam jeden etap, gdy trzeba było walczyć z pająkami; nazwane były one w grze "Web Spiders". Niestety niedużo pamiętam, ale mam nadzieję, że pomożecie mi jakoś. :) Bardzo chciałbym znowu zagrać w obie gry... Z góry dzięki :) Czekam na odpowiedź... doklejony cytat Edytowane 24 Sierpnia 2010 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxie Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Pomóżcie. Jaka to była gra? Biegało się żabą i omijało przeszkody. Było w 3d. pamiętam np. kosiarki albo schody rozwalające się. Druga gra to: Coś w stylu rollercoaster 1 tylko Dziwniejsze. Pamiętam, że się straszyło gości. Pomocy! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2010 (edytowane) Pomóżcie. Jaka to była gra? Biegało się żabą i omijało przeszkody. Było w 3d. pamiętam np. kosiarki albo schody rozwalające się. Druga gra to: Coś w stylu rollercoaster 1 tylko Dziwniejsze. Pamiętam, że się straszyło gości. Pomocy! Stawiam na Froggera 3D i Theme Park World (Sim Theme Park). (...) Na jaką platformę była ta druga gra? Przypomniało mi się , ale raczej odpada, bo nie jest turowe. Edytowane 24 Sierpnia 2010 przez Vennor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janosik6921 Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2010 (edytowane) Słuchajcie mam nadzieję, że mi pomożecie a chodzi o to iż szukam gry lecz nie mogę sobie przypomnieć nazwy. Pamiętam, że wybierało się postać taką dziwną - [ nie był to człowiek, miało to takie dziwne uczy, kolor skóry zielony albo jakis szary dokładnie nie pamiętam] chodziło się po jakimś miasteczku i życie toczyło się jak naprawdę. trzeba było gdzieś spać, kupować coś u innych a jak chciało się go okraść lub zabic to to było bardzo niebezpieczne :P . mam nadzieję, że coś wymyślicie :( liczę na was ;) Edytowane 24 Sierpnia 2010 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lsudny Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2010 (edytowane) Na jaką platformę była ta druga gra? Przypomniało mi się Darkmere, ale raczej odpada, bo nie jest turowe.PC. Nie, to na pewno nie to, grafika w tamtej grze była lepsza. Większa rozdzielczość. Słuchajcie mam nadzieję, że mi pomożecie a chodzi o to iż szukam gry lecz nie mogę sobie przypomnieć nazwy. Pamiętam, że wybierało się postać taką dziwną - [ nie był to człowiek, miało to takie dziwne uczy, kolor skóry zielony albo jakis szary dokładnie nie pamiętam] chodziło się po jakimś miasteczku i życie toczyło się jak naprawdę. trzeba było gdzieś spać, kupować coś u innych a jak chciało się go okraść lub zabic to to było bardzo niebezpieczne :P . mam nadzieję, że coś wymyślicie :( liczę na was ;) Kurde, coś mi się kojarzy ale też tytułu nie pamiętam... Czy ta postać to było zombie? Pamiętam, jak grałem w grę w której wcielało się w taką postać (zombie) i chodziło po mieście; jadło się mózgi ludziom i takie tam :S Edytowane 25 Sierpnia 2010 przez lsudny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2010 PC. Nie, to na pewno nie to, grafika w tamtej grze była lepsza. Większa rozdzielczość. W jakiej konwencji utrzymana była ta gra? Fantasy czy raczej sci-fi? Może polskie Gorky 17 (Odium)? Choć nie pamiętam, czy były tam pająki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janosik6921 Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2010 PC. Nie, to na pewno nie to, grafika w tamtej grze była lepsza. Większa rozdzielczość. Kurde, coś mi się kojarzy ale też tytułu nie pamiętam... Czy ta postać to było zombie? Pamiętam, jak grałem w grę w której wcielało się w taką postać (zombie) i chodziło po mieście; jadło się mózgi ludziom i takie tam :S nie nie to raczej nie bylo zombie :( :PP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avenger6 Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2010 siema sluchajcie szukam starej gry dla dzieci w ktorej bylo trzeba ustawiac różne przeszkody czy tez elementy pomocne aby chyba mysz doszła chyba do sera - wiem że nie jest to dokladny opis ale pamietam ze najpierw sie planowalo cala "akcje", np ustawiajc nozyczki nad sznurkiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2010 janosik: może "Vampire The Masquerade: Bloodlines" ? avenger: "The Incredible Machine" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avenger6 Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2010 thomas dzieki bardzo wlasnie o ta gre chodzilo - jeszcze raz wielkie dzieki pozdrawiam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Cześć, Szukam gry wydanej przed 2000 rokiem. Są to wyścigi samochodowe autkami sterowanymi radiem. Na pewno nie jest to RC Cars i Stunt GP. Jeździło się tam po m.in. osiedlu gdzie można było się natknąć np. na piłkę od kosza. Nie wiem jak was naprowadzić na to :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2010 (edytowane) Re-Volt? Edytowane 28 Sierpnia 2010 przez kaijitsu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Witam szukam dość stare gry (czasy 486) coś jak wormsy tylko akcja dzieje się w kosmosie i strzelamy do siebie statkami. Za pieniążki można było kupować coraz to wymyślne pociski. Na planszach były planety które swoją grawitacją pomagały "podkręcać" pociski ;] - gra w 2D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0ftu Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Witam szukam dość stare gry (czasy 486) coś jak wormsy tylko akcja dzieje się w kosmosie i strzelamy do siebie statkami. Za pieniążki można było kupować coraz to wymyślne pociski. Na planszach były planety które swoją grawitacją pomagały "podkręcać" pociski ;] - gra w 2D Na 99% będzie to . Ale zdaje mi się że gra jest jednak sporo młodsza niż "czasy 486" ;) chociaż dokładnie nie pamiętam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DMS Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Szukam czegoś nowego (2006+) co pójdzie mi na laptopie z X3100 płynnie. Najlepiej jakaś ekonomiczna gre, albo coś logicznego, coś jak world of goo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HubertTM Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2010 (edytowane) Szukam gry w ktorej jedzilo sie takim podobny samochodem jak na plilota i sie scigałes z kompem mogłes grac na 2 itp... Na torze byly salta itp ,,, byly takie zielone paski to byly dopalacze Grałem w to u kolegi jakies 3/4 lata temu Edytowane 31 Sierpnia 2010 przez HubertTM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Bylo kilka postów wyżej. Sprawdź gry: - RC Cars - Stunt GP - Re-Volt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HubertTM Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Bylo kilka postów wyżej. Sprawdź gry: - RC Cars - Stunt GP - Re-Volt Dzieki!!!@@@ Stunt GP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Re-Volt? Tak, dzięki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lsudny Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 W jakiej konwencji utrzymana była ta gra? Fantasy czy raczej sci-fi? Może polskie Gorky 17 (Odium)? Choć nie pamiętam, czy były tam pająki. Nie, nie; to nie Gorky. Klimat raczej fantasy. Plansze składały się z wyraźnie zaznaczonych kwadratów, w rzucie izometrycznym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 9 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2010 hej szukam jakiegoś fpsa w trybie mp. Nie musi być nowość. Liczy się grywalność i oczywiście aby ktoś jeszcze był na serwerach. Najlepiej klimat WWII. Gram w cod 1,2,4. Wcześniej w vietcong (to była gra :)). Dzięki za propozycje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 9 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2010 aldam: Medal Of Honor? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 9 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2010 Red Orchestra :evil: 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 9 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2010 Wolfenstein: Enemy Territory. Zdecydowanie. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 9 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2010 aldam: Medal Of Honor? u nas na forum jechali po tej serii, a szkoda bo screeny ciekawe. Red Orchestra :evil: tego nie znałem. opinie całkiem dobre no i cena przystepna więc chyba się skuszę. widziałem tez scrreny z dwójki i wygląda świetnie, ale obawiam się , że na moim lapku nie będzie komfortowo. Wolfenstein: Enemy Territory. Zdecydowanie. spróbuję z pewnością, dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 9 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2010 spróbuję z pewnością, dzięki. Zaopatrz się od razu w ETPro. Kiedy grałem w ET, czyli jeszcze jakieś cztery lata temu, większość serwerów działała właśnie na tym modzie. Wprowadza drobne, ale uprzyjemniające grę zmiany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 9 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2010 Sceny ET już prawie nie ma ale to znaczenia. ET to po prostu klasam sama w sobie jeżeli chodzi o FPSa na multi. Bez etpr0 nie da sie grać ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolimienoga Opublikowano 4 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2010 Witam Szukam gry w którą grałem 13 lat temu i jeśli dobrze pamiętam demo gry było dołączone do sterowników od 3dfx. Do wyboru były dwa roboty, jeden duży chyba pomarańczowy, a drugi mniejszy zdaje się, że niebieski i walczyły między sobą na arenie z której można było spaść, a z nieba latały harpuny którymi rzucało się w przeciwnika. Proszę o pomoc, bo mi to nie daje spokoju : ) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkshit Opublikowano 13 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2010 (edytowane) Szukam gry i jest to gra, dośyć stara, bo jak mi się zdaje to jeszcze 6-10 lat temu w nią grałem i polegała na "obronie miasta", czarny ekran, a na dole miasto z którego wystrzeliwuje się rakiety w bodajże meteoryty, które leciały w stronę miasta, rakiety celowało się myszką i one leciały, wybuchały, i ten wybuch miał pewne pole rażenia, w którym niszczone były meteoryty, gra była dzielona na poziomy/stage'e coraz trudniejsze poziomy. Gra 2D. Proszę o pomoc ma ona dla mnie wielkie znaczenie. Dziękuję z góry:) Edytowane 13 Października 2010 przez darkshit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas Opublikowano 14 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2010 (edytowane) Kojarzę grę, ale nazwy nie pamiętam, jeśli zależy Ci tylko na gameplayu, to na podobnej zasadzie jest (i z lepsza grafiką+ upgrades): Play MAD: Mutually Assured Destruction, a free online game on Kongregate (PS sorry zapomniałem że chodzi o meteoryty, a nie o atomówki...) Edytowane 14 Października 2010 przez Thomas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...