ElraiD Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2010 Siemka szukam gry wyścigowej ! Grałem w nią mniej więcej w 2001 roku Gra była oparta na różnych wyzwaniach gra toczyła się w mieście kiedy wjeżdżałeś na chodnik ludzie stawali przy ścianach i nie dało się ich rozjechać.Jeździło się różnymi samochodami nawet i autobusem . Bardzo proszę o Pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 15 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2010 Midtown Madness o ile pamietam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2010 Szukam jakiejś fajnej strzelanki co by poszła na tym z podpisu. Crysisa już odpalałem na nim ale 1-3fps do mnie nie przemawia ;p Co byście polecili? HL 1 przechodziłem już 2-3 razy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2010 Seriuos Sam 1, Gunman Chronicles, Cod1, ut99, Return to castle Wolfenstein, Wolfenstein: Enemy territory, Medal of Honor: Allied Assault, Alien vs Predator 1 i 2, Iron Storm, System Shock 2, Deus Ex, Sin, Redneck Rampage ;p, Blood 1 i 2, Brothers in Arms (ale nie wiem czy pójdzie), Project IGI , Battlefield 1942, Painkiller Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2010 Witam, poszukuje gierki z dzieciństwa. Chodzi o pikę nożną...nie było tam prawdziwych nazw drużyn tylko przykładowo "red socks" i takie temu podobne. Widok o ile pamiętam to taki z górnego ukosu (tak jak w fifach i pesach teraz) chociaż w tej grze można chyba było też ustawić widok od góry, ale pewny nie jestem. Hmmm co wiecej...gra była chyba ogólnie taka jajcarska, począwszy od nazw drużyn do tego co działo się podczas meczu... cholera mało pamiętam szczegółów. goal 3? albo coś z serii goal? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2010 goal 3? albo coś z serii goal? Apropo, grałem kiedyś w jedną grę na Pegasusie, grafika była właśnie taka jak w Goal - takie chibi-ludziki, ale gra polegała na mordobiciu, były plansze i chyba po 2 zawodników(albo więcej) po każdej stronie i się tłukli. Może ktoś kojarzy co to za gra? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snups Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2010 Jak w temacie, mógłby mi ktoś polecić jakieś ciekawe tytuły? Ostatnio gram z kumplem w Age of Empires 2 + dodatek The Conquerors, ale zaczyna nam się to nudzić. Interesują mnie raczej klimaty "rycerzy, zamków i armat". Fajnie jakby gra którą mi polecicie była w przystępnej cenie i co najważniejsze - miała małe wymagania (kumpel ma średniej klasy laptopa). Jakieś pomysły? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi32 Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2010 (edytowane) Apropo, grałem kiedyś w jedną grę na Pegasusie, grafika była właśnie taka jak w Goal - takie chibi-ludziki, ale gra polegała na mordobiciu, były plansze i chyba po 2 zawodników(albo więcej) po każdej stronie i się tłukli. Może ktoś kojarzy co to za gra? Tak jak już wcześniej napisałem: Nie wiem o jaką grę chodzi ale być może mogę pomóc. Zrobiłem sobie w PHP skrypcik, który po uruchomieniu wyświetla po 4 screeny chyba każdej gry na pegasusa, i nazwy. Dzięki temu łatwo szybko znaleźć stare budzące wypomnienia gry :) Link: wrzuc.net - darmowy hosting plików Plik wystarczy wrzucić na jakiś hosting z obsługą PHP albo zainstalować serwer PHP na dysku. edit:Ewentualnie może ktoś z kolegów tutaj wrzuci do siebie jeżeli posiada jakiś darmowy hosting. Jeżeli ktoś i tak ma problem a chciałby przeszukać listę gier to proszę pisać na PW. Jak w temacie, mógłby mi ktoś polecić jakieś ciekawe tytuły? Ostatnio gram z kumplem w Age of Empires 2 + dodatek The Conquerors, ale zaczyna nam się to nudzić. Interesują mnie raczej klimaty "rycerzy, zamków i armat". Fajnie jakby gra którą mi polecicie była w przystępnej cenie i co najważniejsze - miała małe wymagania (kumpel ma średniej klasy laptopa). Jakieś pomysły? Pozdrawiam Rozumiem, że interesują Was głównie strategie :) Ze swojej strony mogę polecić grę "Stronghold Twierdza PL" - rozwinięta gra z przyjemnym klimatem. Więcej nic na razie mi się nie przypomina, jeżeli chodzi o zamki to polecam "Heroes III AB & WoG" :) Edytowane 26 Marca 2010 przez Adi32 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz1986 Opublikowano 27 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2010 Ja was trochę pomęczę :D Poszukuję starej gry w którą grałem na win 98. Myślę że grałem w nią ok 2000 roku. Gra jest podobna do SUPAPLEX I BOULDER DASH ale pamiętam że były tak kule (lub jajka) i gra byla w szarym kolorze lub czarnobiała... chodziło się ludkiem i chyba diamenty zbierało... Wystarczą takie informacje ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi32 Opublikowano 27 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2010 Ja was trochę pomęczę :D Poszukuję starej gry w którą grałem na win 98. Myślę że grałem w nią ok 2000 roku. Gra jest podobna do SUPAPLEX I BOULDER DASH ale pamiętam że były tak kule (lub jajka) i gra byla w szarym kolorze lub czarnobiała... chodziło się ludkiem i chyba diamenty zbierało... Wystarczą takie informacje ??? Kilka gier tego typu: http://chomikuj.pl/mariuszmistrz/*e2*96*baGRY+PC!/*e2*96*88*e2*96*ba*e2*96*88GRY+WIECZNIE+*c5*bbYWE...*e2*96*88*e2*96*ba*e2*96*88/...+czyli+takie*2c+w+kt*c3*b3re+ka*c5*bcdy+MUSI+ZAGRA*c4*86!!!!!/BOULDER+DASH!!!/BOULDER+DASH+klony!!!!!!!!!!!!!!! 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaykay Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Witam, w zyciu nie gralem na "powaznie" w zadne gry strategiczne, liznalem jedynie kiedys troche "age of empires II" i "warcraft III". Naszla mnie ostatnio ochota na zagranie w cos w tymn stylu, jednak nie mam pojecia co jest teraz dobre. Moglibyscie polecic cos ciekawego, z nieglupia grafika, by bylo na co popatrzec i by piksele w oczy nie kuly? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArreatPL Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Wita. Mam prośbę , szukam gry w której ścigały się w samochodzikach zwierzęta, takie jak tygrys rekin łoś. Strzelały do siebie z tych samochodzików , lub utrudnieniem były plamy oleju. Stara gra , jeśli ktos jąz na to byłbym wdzięczny za udzielenie pomocy jak ta gra się nazywała:) Crash Bandicoot (może nie Bandicoot, ale crash :D) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papillon86 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Crash Team Racing Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2010 (edytowane) Słabo panowie oj słabo ;) Wiem o jaką grę chodzi. Jak tylko sobie przypomnę to podam tytuł. Gra jest pod DOS'a i wyszła na PC. Moze i też na Amigę. Nie wiem. W każdym razie nie jest to Crash Team Racing O to Ci chodziło ? http://staregry.pl/?c=_iv&i=71 Zresztą widzę, że Kwasior już mnie uprzedził i prawię miesiąc temu ;). Gra baaardzo miodna. Edytowane 2 Kwietnia 2010 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Witam, w zyciu nie gralem na "powaznie" w zadne gry strategiczne, liznalem jedynie kiedys troche "age of empires II" i "warcraft III". Naszla mnie ostatnio ochota na zagranie w cos w tymn stylu, jednak nie mam pojecia co jest teraz dobre. Moglibyscie polecic cos ciekawego, z nieglupia grafika, by bylo na co popatrzec i by piksele w oczy nie kuly? Age of Empires 3, seria Total War, Command & Conquer seria, knights & merchants, supreme comander, opcjonalnie settlersy, anno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndiX Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Szukam czegoś w klimacie simcity tylko takie na dzisiejsze czasy, dobra grafa itp, jest coś godnego polecenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
altctrldel Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2010 hej cześć narobiło mi się ostatnio zaległości w grach i jako stary wyjadacz RPG chciałem wrócić do obiegu. Więc moje pytanie, co polecacie na dobry początek: 1. Fallout 3 2. Mass Effect (a potem Mass Effect 2) 3. Dragon Age 4. Wiedźmin (wiem, że to porażka, że jeszcze nie grałem, ale jak mówię... zaległości) Kiedyś doskonale bawiłem się przy wszystkich grach Black Isle i do tego głównie tęsknie. Czekam na radę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zależy jaki klimat lubisz, f3, ma, da&wiedźmin to trzy, zupełnie inne światy. Jeśli fantasy to polecam z całego serca naszego wiedźmina. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Jeżeli tęsknisz za klasyką BI ( F 1 i 2 ) to F3 może ci nie podejść , jest mocno uproszony w stosunku do poprzedników . ME i ME 2 z opinii słyszałem że podobno świetny ale czasami nudzi po jakimś czasie . 2 pozostałych nie znam . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Passt Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2010 1. Dragon Age 2. Mass Effect 2 w Fallout 3 nie grałem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2010 hej cześć narobiło mi się ostatnio zaległości w grach i jako stary wyjadacz RPG chciałem wrócić do obiegu. Więc moje pytanie, co polecacie na dobry początek: 1. Fallout 3 2. Mass Effect (a potem Mass Effect 2) 3. Dragon Age 4. Wiedźmin (wiem, że to porażka, że jeszcze nie grałem, ale jak mówię... zaległości) Kiedyś doskonale bawiłem się przy wszystkich grach Black Isle i do tego głównie tęsknie. Czekam na radę. Prawda jest taka, ze najlepiej po kolei zaliczaj kazdy z tych tytulow - warto :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Imho kolejność od najlepszego do najgorszego: 1. Wiedźmin 2. Mass Effect 1 3. Mass Effect 2 4. Dragon Age Fallouta 3 zdecydowanie nie polecam bo to połączenie słabego RPGa z miernym FPSem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
altctrldel Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Klimaty (światy) każdej z tych gier znam i sądzę, że mi siądą :) Póki co widzę, że króluje Wiedźmin i jakby nie było najfajniej od rodzimego produktu zacząć. Ale nie wykluczam... jeszcze jakieś rady lub odradzanki? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamus1243 Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Witam! Otóż szukam takiej jednej gry, w której demo, graliśmy w podstawówce. Wyglądało to następująco: Na początku wypieraliśmy sobie zwierzaka, a następnie przechodziliśmy poziom po poziomie zabijając przeciwników przy użyciu rozmaitych rodzai broni palnej. Wiem, że to mało ale jeśli wam się coś kojarzy to proszę o odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Chodzi o taką bajkową grafikę - wybieranie jakiegoś małego zwierzaka (kot, chomik, żółw) i łażenie w dużym domu (biurko wielkie jak wieżowiec ?), nie było to czasem: http://en.wikipedia.org/wiki/Fur_Fighters ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamus1243 Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Tak! To to wielkie dzięki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4KET Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Użytkownik beton14 dnia 10 marzec 2010 - 13:55 napisał Wita. Mam prośbę , szukam gry w której ścigały się w samochodzikach zwierzęta, takie jak tygrys rekin łoś. Strzelały do siebie z tych samochodzików , lub utrudnieniem były plamy oleju. Stara gra , jeśli ktos jąz na to byłbym wdzięczny za udzielenie pomocy jak ta gra się nazywała:) Ta gierka to Pet Racer :) Fajna gra swoją drogą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolekwzw Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Witam Od paru tygodni szukam gry zręcznosciowej w ktorą grałem jakis rok temu. W grze jestes zolta kuleczka ktora jest umieszczona na srodku ekranu i za pomoća myszki sterowalo sie nią i omijalo rozne przeszkody przy czym kuleczka poruszala sie bardzo szybko i z kazdym lvlem przyspieszala oraz klikneciemy myszy przeskakiwalo sie przeszkody , pileczka wydawala rozne dzwieki tupu jupi i hihi . Nie mam pojecia jak nazywala sie gra wiem tylko ze fajnie sie w nia gralo , mam na dzieje ze dobrze opisalem gre ktorej szukam i znajdzie sie jakas pomocna osoba ktora da jakis namiar ta gre opisana wyzej Pozdrawiam Bolek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Apropo, grałem kiedyś w jedną grę na Pegasusie, grafika była właśnie taka jak w Goal - takie chibi-ludziki, ale gra polegała na mordobiciu, były plansze i chyba po 2 zawodników(albo więcej) po każdej stronie i się tłukli. Może ktoś kojarzy co to za gra? River City Ransom, proszę pana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stokrotka3101 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Witam. Od jakiegoś czasu poszukuje gierki w której to chodziło się pewnym chłopcem, który strzelał(krótki zasięg strzału, lub dłuższy, dolatywały do końca planszy, gdzie była większa możliość trafienia danego stworka) zbierał także monety(złote lub fioletowe), wchodził również po drabinkach,schodkach, przeskakiwał przez dołki, wchodził też do drzwi(gdzie pojawiała się komnata z owymi monetami o których wspomniałam wcześniej)strzelał do stworków, np. do ślimaków (po zabiciu, przy odrobinie szczęścia pojawiała się tzw. '' Mapka S '' )gdzie można było wybrać sobie dowolną planszę, można było też zabić innego stworka. Jeżeli ktoś kojarzy tą gierkę to bedzo proszę o odpowiedź. Ja niestety za nic w świecie nie mogę sobie przypomnieć tytułu, a gierka była naprawdę świetna :) Z góry dzięki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...