raskoo Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 Witajcie. Mam pewien problem z moim notebookiem, problem ten nie przeszkadza w pracy ale lubię jak wszystko jest tak jak ma być. :] A więc dioda, która sygnalizuje ładowanie baterii czy też pracę na zasilaczu, przez sekundę świeci na kolor zielony później przez około 2sekundy miga na kolor czerwony i tak w kółko. Wie ktoś co może to oznaczać i jak rozwiązać problem?? Z góry dziękuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japa Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 Padnięty akumulator. Miałem to samo. Po zakupie nowego jest wszystko OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raskoo Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 To czemu laptop normalnie pracuje na baterii?? Może jest coś innego co rozwiązuje ten problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japa Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 W obudowie akumulatora jest zamontowana elektronika z chipem, który zlicza ilość ładowań. Po określonej ich ilości, dioda wskazuje zużycie baterii, co nie oznacza niemożliwości jej dalszego użytkowania. Moja przy mrugającej pomarańczowej diodzie, pozwalała na pracę lapka około 1,5 godziny. Po zakupie nowej baterii, laptop przy przeglądaniu internetu i pod kontrolą NHC pracuje do 4,5 godziny. Jest podobno możliwość zresetowania pamięci chipa, ale jakoś mi się to nie udało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raskoo Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 Rozumiem, czyli zalecane zakupienie nowej baterii ale nie muszę się śpieszyć. Spróbuje jeszcze gdzieś poszukać o restarcie chipa i może mi się uda. Dzięki za pomoc. A wiesz może gdzie można coś znaleźć o restarcie tego chipa?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burns Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2008 prędzej spieprzysz ją doszczętnie, niż go zresetujesz - on nie tylko liczy ilość cykli ładowania, ale steruje całym tym procesem. poza tym, prawdopodobnie trzeba rozwalić obudowę baterii - skoro lubisz mieć glancuś-cycuś - to co lepsze? mrugająca dioda czy ośrupana bateria? na allegro są magicy, którzy regenerują baterie - tzn. resetują chip, wybebeszają ją i wkładają akumulatorki. Bateria nie jest już li-on i moim zdaniem opłaca się to jak wiesz co ... wychodzi drożej niż zakup nowej - nadaje się tylko do niepopularnych laptopów, do których nie ma już zamienników. d600 jest bardzo popularny ;) Olej to i zbieraj na nową Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raskoo Opublikowano 21 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2008 Dzięki za pomoc i dobre rady. :) Na razie popracuje jeszcze na tej baterii ale jak czas pracy spadnie do około godziny to wymienię. Jeszcze raz dziękuje. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...