Skocz do zawartości
Gość Vit

Płyta Główna Do Posiadanych Części

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zastanawiam się nad wyborem płyty głównej. Wszystkie pozostałe części (galaxy 9600gt, E2160)już mam, pozostał tylko do kupienia przyzwoity mobas. Wolałbym zamknąć się w granicach 340-350 zł. Nie mam ciśnienia na SLI, ale byłby to miły dodatek. Mile widziane są możliwości OC i koniecznie obsługa 4-rdzeni, bo planuje w przyszłośći zakup mocniejszego proca. Z góry dziękuję za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Standardowo - Abit IP35, Foxconn P35A-S, Gigabyte EP35C-DS3R, DFI DK P35-T2.

Po co komu do szczęścia P45? PCIEX 2.0, CF x8, ICH10R - czyli praktycznie żadnych realnych korzyści. Nonsens IMO :)

Edytowane przez QRVICH

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Vit napisał(a):

@Basik

Czy potrafisz powiedzieć jak z OC na P5Q? I co przemawia za tą płytą (oprócz przyjemnego wyglądu :) )?

Osobiscie jeszcze jej nie testowalem, zastanawiam sie nad jej zakupem :) Czytajac testy wyglada jednak dosc ciekawie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

basik napisał(a):

Osobiscie jeszcze jej nie testowalem, zastanawiam sie nad jej zakupem :) Czytajac testy wyglada jednak dosc ciekawie.

Udało mi się znaleźć testy wyłącznie wersji deluxe, a nidzie nie widziałem zwykłej p5q. Zastanawiaam się czy między tymi płytami mogą być widoczne różnice wydajności. Waham się pomiędzy P5Q, a Foxconnem p35A-S

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi