Skocz do zawartości
GROSU

Problem z uruchomieniem płyty !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam problem z jedną płytą główną firmy A-bit. Jest to płyta pod celerony i pentiumy III. Problem mój polega na tym iż po podłączeniu jej do zasilacza i po podpięciu pozostałęj cześci płyta wydałą z siebie dwa długie piski a następnie wyłączyła sie zamoczynnie. Na płycie tej jest AWARD Bios. Płyta ta po kolejnych próba "odpalenia" nie wydaje z siebie żadnych dzwięków ani nie podaje sygnału na monitor. Niewiem czy jest to wina podłączenia czy raczej zasilacza który ma 230W.

Płyta ta to A-bit AB-BH6. Dziękuje za pomoc już z góry i mam nadzieję że ktoś mi pomoże.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety niemam książeczki do tej płyty bo to jest sprzęcik kolesia któy mi ją dał .ale jemu chodziłą. mam opis do niej ale tylko taki ogólny i na dodatek angielski. Rozumiem niektóre słowa ale nie takie badzo techniczne. więc.........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po pierwsze: sciag sobie instrukcje obslugi do tej plyty i zrob jak radzi TRH, a jesli nie to:

sprawdzaj po kolei:

1. karte grafiki (wloz ja jeszcze raz bo moze zle siedziec w slocie)

2. pamieci - j.w. sprawdz czy sa dobrze wlozone

3. sprawdz jeszcze kabelki do wlacznika POWER i inne (diody od dysku, zasilania itp) czy jest prawidlowo wlozony (u siebie raz wlozylem dosc niezdarnie i wlasnie pisnal 2 razy ale na innej plycie)

jesli wszystko siedzi prawidlowo lista usterk moze byc dluga: od grafiki poprzez pamiec, procesor az do plyty...

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...