Skocz do zawartości
smiglo83

Płyta Do Bardzo DuŻeeego O/c !

Rekomendowane odpowiedzi

Witam i zwracam sie do was z prośbą. Poszukuję płyty gdzie mój E2160 mógłby rozwinąć skrzydła. U mnie w konfigu(sygnaturka) na napięciu 1.5V osiągam 3400 Mhz a wiem że to jeszcze nie konieć, bo startuje na 3600 Mhz ale łapie BSOD zaraz po rozpoczęciu ładowania Windy. Tak dla Ogółu poszukuje płyty która: FSB na poziomie gwarantowanym da wartość 500 Mhz, daje stabilne napięcia jak skała(Antec Neo HE 500) i nie bedzie się zbytnio grzała

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam i zwracam sie do was z prośbą. Poszukuję płyty gdzie mój E2160 mógłby rozwinąć skrzydła. U mnie w konfigu(sygnaturka) na napięciu 1.5V osiągam 3400 Mhz a wiem że to jeszcze nie konieć, bo startuje na 3600 Mhz ale łapie BSOD zaraz po rozpoczęciu ładowania Windy. Tak dla Ogółu poszukuje płyty która: FSB na poziomie gwarantowanym da wartość 500 Mhz, daje stabilne napięcia jak skała(Antec Neo HE 500) i nie bedzie się zbytnio grzała

sorki ale jak chcesz mieć fsb 500 na 2160 to gratuluję ...

temat mnie troszke zmylił :P

każde mobo jest w stanie pociągnąć E2160 na poziomie 3,8GHz 1,6V ... i tu bym nie wydziwiał

możesz kupić asusa p5q DLx z 16 fazami zasilania ... ale po co :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem że na procu walla nie mam tylko moja płyta szwankuje z napięciami(DUŻO ZANIŻA), dlatego poszukuje czegoś stabilnego i z dużym potencjałem. A proc nowy bedzie cos na 45 nm tylko jeszcze nie teraz, fundusze ograniczone do 400 zł.

Edytowane przez smiglo83

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem że na procu walla nie mam tylko moja płyta szwankuje z napięciami(DUŻO ZANIŻA), dlatego poszukuje czegoś stabilnego i z dużym potencjałem. A proc nowy bedzie cos na 45 nm tylko jeszcze nie teraz, fundusze ograniczone do 400 zł.

To tym bardziej imho zmiana procesora była by w tym momencie bardziej sensowna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CZyli pozostają tylko płyty na P45?? A na starym dobrym P335 nic się nie znajdzie?? Pod koniec tego miesiąca płyta, a w przyszłym proc

fsb 500 to ciągnie większość płyt na P35 ... nikt nie mówi że sa złe - po prostu P45 daje nadzieję na fsb rzędu 600Mhz i ma ich10 (jak by komuś zależało)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

p5q pro ?

Nie ma w sumie jeszcze nic innego fajnego na P45 w dobrej cenie ;]

eee tam jak dla mnie to one wszystkie fajne i nie drogie,no moze nie te najtansze wersje ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi