smiglo83 Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 Witam i zwracam sie do was z prośbą. Poszukuję płyty gdzie mój E2160 mógłby rozwinąć skrzydła. U mnie w konfigu(sygnaturka) na napięciu 1.5V osiągam 3400 Mhz a wiem że to jeszcze nie konieć, bo startuje na 3600 Mhz ale łapie BSOD zaraz po rozpoczęciu ładowania Windy. Tak dla Ogółu poszukuje płyty która: FSB na poziomie gwarantowanym da wartość 500 Mhz, daje stabilne napięcia jak skała(Antec Neo HE 500) i nie bedzie się zbytnio grzała Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 procesor i chlodzenie cie ogranicza, a nie plyta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 Witam i zwracam sie do was z prośbą. Poszukuję płyty gdzie mój E2160 mógłby rozwinąć skrzydła. U mnie w konfigu(sygnaturka) na napięciu 1.5V osiągam 3400 Mhz a wiem że to jeszcze nie konieć, bo startuje na 3600 Mhz ale łapie BSOD zaraz po rozpoczęciu ładowania Windy. Tak dla Ogółu poszukuje płyty która: FSB na poziomie gwarantowanym da wartość 500 Mhz, daje stabilne napięcia jak skała(Antec Neo HE 500) i nie bedzie się zbytnio grzała sorki ale jak chcesz mieć fsb 500 na 2160 to gratuluję ... temat mnie troszke zmylił :P każde mobo jest w stanie pociągnąć E2160 na poziomie 3,8GHz 1,6V ... i tu bym nie wydziwiał możesz kupić asusa p5q DLx z 16 fazami zasilania ... ale po co :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 Jeżeli chcesz mieć koniecznie więcej mhz to pomyśl o zmianie procka na e7200/e8200. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smiglo83 Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 (edytowane) Wiem że na procu walla nie mam tylko moja płyta szwankuje z napięciami(DUŻO ZANIŻA), dlatego poszukuje czegoś stabilnego i z dużym potencjałem. A proc nowy bedzie cos na 45 nm tylko jeszcze nie teraz, fundusze ograniczone do 400 zł. Edytowane 16 Czerwca 2008 przez smiglo83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 Wiem że na procu walla nie mam tylko moja płyta szwankuje z napięciami(DUŻO ZANIŻA), dlatego poszukuje czegoś stabilnego i z dużym potencjałem oczywiście sprawdzałeś miernikiem że zaniża ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smiglo83 Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 (edytowane) Niestety tak i wartości podawane w biosie są prawidłowe z odchyleniem ok 0.01~0.02V http://forum.purepc.pl/temat/Socket-423-47...apiecia/264708/ Edytowane 16 Czerwca 2008 przez smiglo83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 Wiem że na procu walla nie mam tylko moja płyta szwankuje z napięciami(DUŻO ZANIŻA), dlatego poszukuje czegoś stabilnego i z dużym potencjałem. A proc nowy bedzie cos na 45 nm tylko jeszcze nie teraz, fundusze ograniczone do 400 zł.To tym bardziej imho zmiana procesora była by w tym momencie bardziej sensowna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smiglo83 Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 No dobrze w takim bądź razie potrzebna mi płyta która da mi duże O/C FSB ok 500 choć trochę mniej też może być i na którą mogę wsadzić E7200/E8200 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 asus p5q Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smiglo83 Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 Poprosiłbym o trochę więcej płyt bo chiałbym mieć jakiś wybór Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 p5q pro ? Nie ma w sumie jeszcze nic innego fajnego na P45 w dobrej cenie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smiglo83 Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 CZyli pozostają tylko płyty na P45?? A na starym dobrym P335 nic się nie znajdzie?? Pod koniec tego miesiąca płyta, a w przyszłym proc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 CZyli pozostają tylko płyty na P45?? A na starym dobrym P335 nic się nie znajdzie?? Pod koniec tego miesiąca płyta, a w przyszłym proc fsb 500 to ciągnie większość płyt na P35 ... nikt nie mówi że sa złe - po prostu P45 daje nadzieję na fsb rzędu 600Mhz i ma ich10 (jak by komuś zależało) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 Przeciez ten gb ktoro masz bardzo fajne fsb potrafi zrobic przy odrobinie checi. 550-600 widzialem na takich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 p5q pro ? Nie ma w sumie jeszcze nic innego fajnego na P45 w dobrej cenie ;] eee tam jak dla mnie to one wszystkie fajne i nie drogie,no moze nie te najtansze wersje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smiglo83 Opublikowano 20 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2008 Oki w związku z premierą HD4850 i jej bardzo zaskakującą wydajnością poszukuje płyty do CF z dużym potencjałem O/C ale i niezbyt grzejącą się Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 20 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2008 Oki w związku z premierą HD4850 i jej bardzo zaskakującą wydajnością poszukuje płyty do CF z dużym potencjałem O/C ale i niezbyt grzejącą sięNie ten dział P5K (pro) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...