Tomsx4 Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 Witam. Czy warto na dzień dzisiejszy zakupić AMD ATHLON 6000+ i Gigabyte GA-MA790X-DS4. Czy może lepiej Gigabyte GA-EP35C-DS3R i Intel Core2 Duo E8400 3,00GHz . Cena zestawu na AMD to ok.550PLN natomiast na intelu ok.770PLN. Szukam platformy przyszłościowej z dużymi możliwościami rozbudowy i wydajnej w grach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Bird Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 Na dzień dzisiejszy bierz Intela. Płytka wystarczy Ci ta: http://www.techplanet.pl/index.php?k=5&...mp;filtr=szukaj Ostatnio coś często ją polecam, ale co zrobić jak po prostu jestem z niej bardzo zadowolony :-) Duże możliwości w grach na pewno (po dodaniu wydajnej karty), co do 'przyszłościowości' - zanim Nehalemy zawitają pod strzechy, trochę wody w rzekach upłynie, więc poczciwy socket 775 jest dobrym wyborem. Zawsze kiedyś możesz wsadzić jakiegoś quada by przedłużyć zestawowi żywot. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomsx4 Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 Heh właśnie zastanawiam sie nad AMD bo czekam na nowe dwurdeniówki od nich a ta płyta by je przyjeła. A co do mobo pod intela myslalem o tym GB bo obsługuje ddr3. A może ta Asus P5KR LGA775 wygląda na solidna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansu (-+)'' Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 (edytowane) Intel będzie lepszym wyborem :] Co do DDR3, to na razie daj sobie spokój :) Po prostu nieopłacalny zakup na dzień dzisiejszy. Edytowane 17 Czerwca 2008 przez Hansu (-+)'' Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomsx4 Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 To brać tefo faxconna czy może asusa podanego wyżej czy ten asus przyjmie e8400 bez update biosu?Czy wiadomo kiedy ma odbyć sie premiera AMD Kuma? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 Intel + Foxconn będzie wystarczający.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomsx4 Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 (edytowane) Heh jeszcze nigdy nie mialem żadnego faxconna czy to dobra firma?Jakie są zalety tej płytki?Sa tam problemy z kondesatorami czy cos? Ja ten sprzęt będe raczej kupowal w sierpniu ale mam nadzieje że nic sie nie zmieni. P.S. Aha czy e8400 nadaje sie do o/c? nie mam zamiaru go podkręcać ale gdy kiedyś zabraknie mocy będe go kręcił. Edytowane 17 Czerwca 2008 przez Tomsx4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomsx4 Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 co sądzicie o tych pamięciach warto je kupić jeśli nie będe ich kręcił? MUSHKIN 2x1GB DDR2 1066mhZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Julo Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 Ja ten sprzęt będe raczej kupowal w sierpniu ale mam nadzieje że nic sie nie zmieni. Do sierpnia zmienią się napewno ceny - procesorów w dół, płyt możliwe, że też w dół, ale napewno w mniejszym stopniu niż procków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomsx4 Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 Ok. Czyli mam 800pln wydać na płyte i procesor czyli mam brac Foxconn'a p35a-s i e8400. A te płytki opłaca sie brać cena/jakość Asus P5K Pro Intel P35 ,DFI Infinity Blood Iron P35-T2RL albo Abit IP35-E? czy zdecydowanie lepszym wyborem będzie ten foxconn? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 Ok. Czyli mam 800pln wydać na płyte i procesor czyli mam brac Foxconn'a p35a-s i e8400. A te płytki opłaca sie brać cena/jakość Asus P5K Pro Intel P35 ,DFI Infinity Blood Iron P35-T2RL albo Abit IP35-E? czy zdecydowanie lepszym wyborem będzie ten foxconn?Zamiast Asus P5K Pro lepiej rozważać Asus P5Q bo P45 wydziela mniej ciepła niż P35. E8400 jest szybki i rozważania nad jakimś X2 od AMD do gier mają sens jeśli budżet jest ograniczony na tyle że kupując tańsze X2 uzyskamy wydajniejszy zestaw ze względu na mocniejszą kartę graficzną ewentualnie jeśli chcemy mieć coś cichego i wydajnego na hybrydowym SLI. Do sierpnia zmieni się sporo bo Intel raz na kwartał rutynowo zmienia cennik CPU ponadto może pojawić się zupełnie nowy X2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zamiast Asus P5K Pro lepiej rozważać Asus P5Q bo P45 wydziela mniej ciepła niż P35. E8400 jest szybki i rozważania nad jakimś X2 od AMD do gier mają sens jeśli budżet jest ograniczony na tyle że kupując tańsze X2 uzyskamy wydajniejszy zestaw ze względu na mocniejszą kartę graficzną ewentualnie jeśli chcemy mieć coś cichego i wydajnego na hybrydowym SLI. Do sierpnia zmieni się sporo bo Intel raz na kwartał rutynowo zmienia cennik CPU ponadto może pojawić się zupełnie nowy X2. no właśnie taie myślenie jest nieco złudne ... Kumpel kupił 8800GTO 512 na G92 i na konfiguracji z A64 (1M liczone 28s) to CPU podciął skrzydła grafice - mowa tu o grach. Po zmianie na E8400 @ 3,8GHz (1M liczone ok 13s) grafa dopiero rozwinęła skrzydła. Nie chodzi tu o jakieś mylące średnie fps a o grywalność czyli min fps. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomsx4 Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 ok czyli jestem zdecydowany na tego e8400 ale nie wiem jeszcze czy brac foxconna p35a-s czy tego asusa p5q. Na korzyśc pierwszego przemawia niska cena a mam na wydanie max 800pln Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 Ja bym brał Asus P5Q. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomsx4 Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 (edytowane) Dużo lepszy ten asus od foxconna? bo nie wiem czy wyrobie z kasa. Edytowane 18 Czerwca 2008 przez Tomsx4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomsx4 Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2008 Ma kto może tego asusa P5Q? Nie moge się doszukać żadnych jego testów. Niech ktoś powie co to jest warte. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Bird Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2008 (edytowane) Heh jeszcze nigdy nie mialem żadnego faxconna czy to dobra firma?Jakie są zalety tej płytki?Sa tam problemy z kondesatorami czy cos? Ja ten sprzęt będe raczej kupowal w sierpniu ale mam nadzieje że nic sie nie zmieni. P.S. Aha czy e8400 nadaje sie do o/c? nie mam zamiaru go podkręcać ale gdy kiedyś zabraknie mocy będe go kręcił. Wszystkie kondensatory na płycie są typu solid-state, więc pewnie prędzej zmienisz mobasa zanim sprawią jakieś kłopoty. Płyta ma sensownie rozmieszczone elementy, jak na P35 nie szaleje zbytnio z dual bootem (jest tylko po odłączeniu od prądu), ma fajny o/c, jest bardzo stabilna i tania. Czego chcieć więcej? :-) Producentem się zbytnio nie sugeruj - każdemu zdarzają się lepsze i gorsze produkty, a ten moim zdaniem jest bardzo udany. Też nie miałem wcześniej żadnego Foxconna a teraz mam, jestem zadowolony i przy kupnie następnej płyty wezmę tego producenta oczywiście pod uwagę. Edytowane 19 Czerwca 2008 przez Night_Bird Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scoobydoo19911 Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2008 jeżeki ma to być przyszłościowa platforma z możliwością rozbudowy to amd będzie lepsze bo na płytach am2 i am2+ będzie można montować procki am3 pozatym amd niedługo przechodzi na 45nm i wtedy wedłług zapowiedzi dostanie niezłego kopa dobra płyta to Gigabyte GA-MA790X-DS4 no a procek to AMD Phenom Quad-Core 9750 BOX (Socket AM2+ ,95W) na takim kompie można grać ze spokojem we wzystko co jest na rynku można też wsadzić x2 6000 i na takim procu przeczekać do pojawienia się pierwszych phenomów 45nm może nawet am3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomsx4 Opublikowano 20 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2008 Doszedlem do wniosku że itak nie będę zmienial nic w kompie przez najbliższy rok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomsx4 Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zakupiem foxconna p35a-s i e8400. Zobaczymy na co to stać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...