PB782 Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 Witam! Potrzebuję działającego systemu antywirusowego pod system Windows 2008 Enterprise. Kaspersky chwalił się tym, że jako pierwszy antywirus (for Windows Servers Enterprise Edition) posiada certyfikat dla Windows 2008 ale po instalacji mam nieaktywną ikonę w trayu i poza About of program nic tu nie działa. Kaspersky i tak średnio mi odpowiada ponieważ wiele osób narzeka na kolidowanie z nowym Racedriver: GRID a to obok CS'a jedyna gra w jaką gram. Proszę o pomoc :) PS: Przydałby się również dobry firewall pod w/w system. Nie jakiś super zaawansowany ale prosty z wieloma możliwościami tak jak używany przeze mnie dotychczas na innym systemie Sygate Personal Firewall. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 Sam się zastanawiałem, czy zainstalować kasperczaka 2009 na Server 2008, ale coś mi się zdaje że na te systemy są oddzielne produkty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PB782 Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 Wersja 2009 nie działa. Chyba, że mówisz o jakiejś wersji serwerowej o której ja jeszcze nie wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 (edytowane) No ja właśnie to miałem zainstowac, ale jeszcze się nie zdecydowałem. Właśnie ze strachu, czy coś się nie powali, bo nie mam czasu teraz siedzieć i naprawiać. A tam na stronie kasperskiego, w sekcji dla biznesu widzałem jakieś wynalazki w stylu Kaspersky Anti-Virus for Windows Servers edit No właśnie spróbowałem zainstalować KIS2009 i instalator stwierdził, że bieżący system nie jest obsługiwany Edytowane 17 Czerwca 2008 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Creer Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2008 Sprobuj z Avira Premium albo Suite Premium (wersja z firewallem), wprawdzie producent nic nie pisze na temat win2k8 ale moze zadziala u Ciebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PB782 Opublikowano 20 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2008 Niestety również nie działają :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czullo Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 Eset Smart Security oraz Eset NOD32 dzialaja dobrze pod server 2008 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 NOD działa, ale widocznie spowalnia kompa :/ U siebie wrzuciłem F-PROTa licencja domowa, instaluje się i działa bez problemów i ograniczeń. Jest prosty w konfiguracji i mniej wymagający od NODa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAU Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 Ja na swoim Win2003 mam McAfee VirusScan Enterprise i bardzo go sobie chwale, skanuje zarowno odczyt plikow i ich zapis w czasie rzeczywistym (mozna wybrac odpowiednia opcje, wlaczyc lub wylaczyc obie na raz) Sproboj, moze na Win2008 zadziala. Do kupienia w sklepie Torrent. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PB782 Opublikowano 16 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2008 Faktycznie, najnowsza wersja Eset Smart Security / NOD32 działa normalnie na Windows 2008 :) Myszaq, co do mulenia kompa to ja u siebie tego nie zauważam. Podczas skanowania bierze około 40 MB pamięci a podczas normalnej pracy nieznacznie obciąża procesor. Win 2008 mam 64 bit i oprogramowanie ESET również. A znacie jakiegoś firewalla, który działa pod 2008? Najbardziej pasował mi Sygate, używałem go na XP oraz 2003 i bardzo dobrze wspominam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Itivio Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 Ja mam Windows Server 2008 Enterprise 32-bit i nie działa. Wyświetla mi komunikat podczas instalacji ESET SS oraz Nod32 "ten program nie jest zalecany pod ten system operacyjny" - coś w tym rodzaju. Może daj mi linka skąd pobierałeś albo co zrobiłeś że zainstalowałeś. Proszę o pomoc. Dzięki ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PB782 Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 U mnie działa wersja 3.0.669 Business Edition. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 (edytowane) Myszaq, co do mulenia kompa to ja u siebie tego nie zauważam. Podczas skanowania bierze około 40 MB pamięci a podczas normalnej pracy nieznacznie obciąża procesor. Ja używam wersji 32-bit, może tu jest pies pogrzebany... Czas startu systemu z NODem był wydłużony o jakieś 6-7 sekund, no i operacje na dużych archiwach były odczuwalne :) A McAfee mamy w pracy na kilkuset hostach i działa nieźle, pod warunkiem że komp ma > 256 MB ramu... Inaczej zamula ostro - za dużo w pamięci zajmuje... Trojany łapie nieźle, aczkolwiek ostatnio nie dawał sobie rady z jakimś bzdurnym kopiującym się non stop wirusem, trzeba było ręcznie wspomóc. Na plus wersja enterprise ma sporo opcji blokowania usług, aplikacji itp.... Edytowane 18 Lipca 2008 przez Myszaqu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XibalbaPL Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 Sam posiadam WIndows Server 2008 wersje 64bit i mam zainstalowanego antywirusa : AVG w wersji 8 Działa rewelacyjnie. Polecam!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomczyk85 Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Szukam szukam, ale spełniającego poniższe kryteria nie mogę znaleść antywirusa. 1.Serwer na MW 2008 64 bit Standard Edition + konsola zarządzająca klientami. 2.Klienci XP Pro SP2. 3.Dostępne bezpłatne wersje trial. 4.Instalator dla klientów w paczkach msi. 5.Cena w rozsądnych granicach. 6.Niezawodność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...