JaQs Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 Patrzylem ostatnio na obudowy desktopowe i stwierdzilem, ze tak naprawde w cenie do 200zl nic ciekawego nie ma. Pomyslalem, ze gdy przyplynie troche gotowki sprobuje sam cos takiego zrobic. Narazie cos takiego chodzi mi po glowie: Chcialbym zeby to mniej wiecej tak wygladalo. Ledy ulozone w okol przyciskow, na gorze DVD, z reszta to widac. Wydaje mi sie, ze najwygodniej bedzie dostawac sie do obudowy od gory, wiec to co mysle tez wydaje mi sie dobrym rozwiazaniem. Nie wiem tylko w jaki sposob zamontowac DVD w srodku obudowy. Czy dwa kawalki plexy, przyklejone w srodku oboudowy, tak zeby moc przykrecic DVD to jest jakies rozwiazanie? HDD umiescilbym za wentylem, przykrecajac go od dolu do "gumy od majtek " (znalazloby sie jakas estetyczna), a ta z kolei przykrecic do nastepnych malych kawalkow plexy. Pozostaje tylko problem tylu. Mam tacke na MoBo ze starej obudowy, ale przeciez nie wygladalo by to za pieknie gdyby byla wstawiona w srodek. Da sie to jakos inaczej rozwiazac? I jak z zasilaczem? Czy mozna go umiescic przy podlodze czy lepiej zeby byl Na gorze? I czy jest jakis sklep w ktorym wytna mi w plexie odpowiednie dziury od razu wtedy kiedy bede zamawial? I najwazniejsze - ile taka zabawa moze kosztowac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 ja mam bude z plexi i tam role tacki na mobo pełni tylnia ściana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaQs Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 (edytowane) No dobra, ale: 1. Do czego przykrece mobo? 2. Wyciecie w tylnej scianie dziury na panel z miejscami na porty nie jest problemem, a to, jak montowac karty rozszerzen?Przeciez np. grafike musze do czegos przykrecic.... Jakbys mogl dac fotke jak to u ciebie wyglada bylbym wdzieczny. Edytowane 17 Czerwca 2008 przez JaQs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komixx Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 a czy to prawda, że do plexi bardzo się przyciąga kurz?? czy to jakaś inna odmiana plexi? bo tak mi tata mówił i właśnie nie wiem :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 do bocznej ścianki jest przkręcone, fotki dam jak akumulatorki się podladują. no kurzy się w obudowie i to dość znacznie ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 a czy to prawda, że do plexi bardzo się przyciąga kurz?? czy to jakaś inna odmiana plexi? bo tak mi tata mówił i właśnie nie wiem :/ Plexi ma ochronna warstwe/folie ktora jak zerwiesz to w wyniku naelektryzowania plexi zaczyna przyciagac wszystko i o to pewnie ojcu chodzilo...ale to zjawisko chwilowe, normalna plexi przyciaga kurz tak samo jak biurko;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komixx Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 aha :) no to nie jest tak...źle hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klami85 Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 @ JaQs Ja też jestem z Kielc i w razie czego mogę Ci to wyciąć laserem. Zrób tylko projekt w Corelu. Jak coś to pisz PM. W hurtowni pleksy raczej Ci nie wytną kształtów i otworów. (Przynajmniej w Kielcach). Koszt pleksy zależy od grubości pleksy i wymiarów - kupuje się na m^2 Koszt cięcia też zależy od grubości pleksy. Liczy się z czasu pracy Lasera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaQs Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 klami85, PM juz puszczone. :) FatAlbert, moglbys pokazac te fotki? Jestem ciekawy jak to jest rozwiazane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 Jako tackę pod mobo daj 2 kawałek plexi z wywierconymi odpowiednimi otworami, nie widzę tu problemu. A DVD i zasilacz najlepiej daj pod mobo, wtedy podzespoły będą się ładnie prezentowały i nie będzie tak bardzo widoczny burdel w kablach. No i dostęp do podzespołów też będzie łatwiejszy. No ale pomysł ciekawy, chociaż bud z plexi już sporo było i chyba właśnie za ok 200zł można kupić takową. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 wszystko fajnie tylko ze zapomniales ze glowna zaleta desktopow jest to ze mozna sobie na niej posadzic np monitor ;) jak chcesz ja wykorzystac w podobny sposob to bedziesz musial pomyslec o odpowiednio sztywnej konstrukcji :) pomijam oczywiscie crt bo na pleksie tego napewno nie ustawisz. No chyba ze w ogole nie masz zamiaru wrzucac na nia monitora.... to nie ma tematu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaQs Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 (edytowane) Nie mam zamiaru nic na niej stawiac. Zastanawia mnie tylko jak bede laczyl wszystkie sciany i scianki od zatok 5,25 i 3,5. Boczne na sroby czyli musze miec we frontowej scianie nawiercone dziury, ale w bocznej musze miec wywiercone gwinty czy wystarczy, ze srobka same sie zrobia? I zastanawia mnie jeszcze jak scianki zatok przytwierdzic do frontowej sciany. Czym sie klei plexe? I czy jak sie sklei to to widac? Bo jezeli trzeba by bylo skrecac to potrzeba by grubej pleksy zeby zlapalo, a to z kolei uniemozliwia mi przykrecenie napedu bo srobki ktorymi sie przykreca sa krotkie i potrzeba cienkiej pleksy. Po za tym gruba pleksa to znowu wiekszy wydatek... A tylna sciana bedzie w sumie zlozona z dwoch kawalkow plexy. Bo wedlug tego co mowi NeoMagNeT to w pierwszej scianie beda dziury na tylni panel, na zalilator no i duza dziura na karty rozszezen, a w drugim kawalku tez dzuira na panel z potrami, odciety kawalek od gory tak zeby bylo do czego przyczepic karty i wyciete paski na karty rozszerzen. Dobrze mowie? Moglby mi ktos podac dokladne wymiary zatok 5,25 i 3,5? Bo jak sobie mierze boki i licze potem przekatna to nijak mi nie wychodzi 5,25" albo 3,5". Zazwyczaj o 2" wieksza... Edytowane 18 Czerwca 2008 przez JaQs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 troche brudne :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...