Tymoteusz92 Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 Oto mój sprzęt: C2D E6550 2.33 @ 3.01 GHz (FSB 1700MHz) @ SCTYHE MUGEN (50*C w stresie) Kingmax 4x 1GB Gigabyte HD 3850 512MB Zalman (strasznie szumi....................jakieś 50 dBa.....................) ASUS P5E X38 W podstawowym 3D marku mam 10350 pkt, nie jest źle ale chcę czegoś więcej... Więc co mam wybrać (bo chcę CF mieć w przyszłości :) ) Radka HD 3870 X2 (i od jakiego producenta) zależy mi na ciszy :) [nie boję się ingerencji w budowę chłodzenia jak coś. lubię majsterkować xD 2x HD 3850 (mam 1 i chyba go sprzedam...) czy coś innego... Moż jakiegoś 4xxx x2 ??? (zakupu dokonam gdzieś za miesiąc lub 2) Proszę o jakieś testy temperatur i chałasu (bo wydajność X2-ujek jest dość duża :) ) A jak 1 gra nie będzie mi działac poprawnie to sie nie załamie (w szczególności strzelaninka) Czekam na odp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 Właśnie są premiery nowych kart. Więc ceny pójdą w dół i pojawią się nowe kanapki ;) napisz ten temat za jakiś miesiąc ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario-83 Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 pozatym tylko Asus 3870x2 TOP ma zmienione chłodzenie które jest ciche w porównaniu do reszty kart co mają turbiny ja bym osobiście poczekał jeszcze miecha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satou Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 (edytowane) ja bym osobiście poczekał jeszcze miechaprzeciez napisal ze kupuje za 2 miechy jesli chodzi o gotowe rozwiazania to jest takie od Sapphire HD 3870X2 z jednoslotowym chłodzeniem wodnym z dołączoną pompą wodną i chłodnicą http://tiny.pl/k58n tylko moim zdaniem troche drogo, moze za 2 miechy cena spadnie , ale nie podejrzewalbym ze duzo Edytowane 17 Czerwca 2008 przez satou Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 2x4850 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymoteusz92 Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2008 no dobra 2X 3850 wydaje sie obecnie jak rozsądniejsze ale ja padne przed kompem od chałasu.... moja obecna grafa Gigabyte Radeon HD 3850 512ram ZALMAN (firmowo montowany) huczy jak skur****n.... załamuje sie (ma ok. 50 decybeli) ;/ dlatego wywale kase na cos mocniejszego i "być może cichszego" PS. jak sam obracam wiatraczkiem to "szura" ale grafy nie oddam na gwarancji bo komp potrzebny... tylko sprzedam :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 20 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2008 przesmaruj wiatrak, powinno pomóc. A grafa to coś z serii HD48xx only. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymoteusz92 Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2008 dobra tylko czym go smarowac...?? mam jakis smar do lozysk, wd 40 i jakies inne [ciach!]a wiec co wybrac?? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2008 Nie orientuję się czy ten model ma regulacje obrotów, ale po tym co mówisz wygląda, że nie - chodzi na 100%. W takim wypadku raczej jakiś regulator obrotów by pomógł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymoteusz92 Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 no dobra moge kupic potencjometr i go wlutowac (troszke sie na tym znam :P ) tylko grafika moze nie wytrzymac oporu wewnętrznego i sie zjarac... wiatrak ma 2 kabelki wiec teortycznie moge mu zmienic wtyczke i podlaczyc go do molex-u lub na p. glowna. tylko co z tego wyjdzie?? a i tak za miesiac - dwa sprzedaje ja i bedzie git :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 Można podłączyć do płyty lub do molexa. Można też pewnie w wejście 3 pin upchać - zwykle się daje. Dla pewności owinąć taśmą izolacyjną :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...