Skocz do zawartości
Tymoteusz92

Co Wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Oto mój sprzęt:

C2D E6550 2.33 @ 3.01 GHz (FSB 1700MHz) @ SCTYHE MUGEN (50*C w stresie)

Kingmax 4x 1GB

Gigabyte HD 3850 512MB Zalman (strasznie szumi....................jakieś 50 dBa.....................)

ASUS P5E X38

W podstawowym 3D marku mam 10350 pkt, nie jest źle ale chcę czegoś więcej...

Więc co mam wybrać (bo chcę CF mieć w przyszłości :) )

Radka HD 3870 X2 (i od jakiego producenta) zależy mi na ciszy :) [nie boję się ingerencji w budowę chłodzenia jak coś. lubię majsterkować xD

2x HD 3850 (mam 1 i chyba go sprzedam...)

czy coś innego...

Moż jakiegoś 4xxx x2 ???

(zakupu dokonam gdzieś za miesiąc lub 2)

Proszę o jakieś testy temperatur i chałasu (bo wydajność X2-ujek jest dość duża :) )

A jak 1 gra nie będzie mi działac poprawnie to sie nie załamie (w szczególności strzelaninka)

Czekam na odp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym osobiście poczekał jeszcze miecha

przeciez napisal ze kupuje za 2 miechy

jesli chodzi o gotowe rozwiazania to jest takie od Sapphire HD 3870X2 z jednoslotowym chłodzeniem wodnym z dołączoną pompą wodną i chłodnicą

http://tiny.pl/k58n

tylko moim zdaniem troche drogo, moze za 2 miechy cena spadnie , ale nie podejrzewalbym ze duzo

Edytowane przez satou

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no dobra 2X 3850 wydaje sie obecnie jak rozsądniejsze ale ja padne przed kompem od chałasu.... moja obecna grafa Gigabyte Radeon HD 3850 512ram ZALMAN (firmowo montowany) huczy jak skur****n.... załamuje sie (ma ok. 50 decybeli) ;/

dlatego wywale kase na cos mocniejszego i "być może cichszego"

PS. jak sam obracam wiatraczkiem to "szura" ale grafy nie oddam na gwarancji bo komp potrzebny... tylko sprzedam :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no dobra moge kupic potencjometr i go wlutowac (troszke sie na tym znam :P ) tylko grafika moze nie wytrzymac oporu wewnętrznego i sie zjarac... wiatrak ma 2 kabelki wiec teortycznie moge mu zmienic wtyczke i podlaczyc go do molex-u lub na p. glowna.

tylko co z tego wyjdzie??

a i tak za miesiac - dwa sprzedaje ja i bedzie git :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi