Skocz do zawartości
MF

Co może być przyczną ???? HELP!!!

Rekomendowane odpowiedzi

No wiec tak kiedy ustawie 200/200 mnoznik 10x komp przechodzi Prime95 bez problemu (w sensie 10 testów więcej nie chciało mi się robić) natomiast 3DMark 2001 zawsze wykrzacza sie na w tym samym momencie i co dziwne grafa na testach jakoś dziwnie skacze zacina sie i takie rózne dziwne rzeczy, co zrobic podnosić napiecie na grafe czy jak , nawet ustawiłem domyślne taktowanie karty i nic to nie dało.

Napiecie proca to 1,750

Napiecie DDR to 2,8V

Macie jakiegoś pomysła ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm wygląda na to że Asus A7N8X Deluxe rev 1.4 i 1.6 maja problem z obsługa FSB 200Mhz przynajmniej tyle zrozumiałem z forum NForceHQ pisali tam że dopiero rev 2.0 poprawnie obsługuje 200 FSB :( przy ustawieniach 199x10 synchronicznie wszystko dział jak skała ale wystarczy zapodać 200 i zaczynają sie jazdy tylko nie kumam czemu problem jest tylko w wyświetlaniu grafiki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tak miałem gdy grafa była za bardzo podkręcona.Spróbuj jeszcze podnieś napięcie na agp jak maż możliwość.

To pierwsze co zrobiłem :) zapodałem fanbryczne ustawienia karty nic to nie dało :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie to samo jak ustawie 200/200 to Prime95 i CPU Stability Test nie zglaszaja problemow a 3DMark2k1 przy jednym z pierwszych testow sie wywala (najczesciej zrzut pamieci po wylaczeniu tej opcji po prostu restart) - nie mam pojecia o co chodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm  wygląda na to że Asus A7N8X Deluxe rev 1.4 i 1.6 maja problem z obsługa FSB 200Mhz przynajmniej tyle zrozumiałem z forum NForceHQ pisali tam że dopiero rev 2.0 poprawnie obsługuje 200 FSB :( przy ustawieniach 199x10 synchronicznie wszystko dział jak skała ale wystarczy zapodać 200 i zaczynają sie jazdy tylko nie kumam czemu problem jest tylko w wyświetlaniu grafiki.

Może po prostu cosik zwalili i agp nei działa na tyle co powinno.

U mnie takie problemy zaczynają się powyżej 200 magistrali (ale u mnie agp wówcza zaczyna 100 przekraczać).

A objawy masz takie ze po prosu następuje w 3dMarku zwis i po faworach tak?

Jak chesz sięupewnić to jeszcze wychłodź pokój i zrób testy w niższych temp i wówczas wszystko winno już lepiej działać(jak nie będzie to nie jest tu winne przetaktowanie agp)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm  wygląda na to że Asus A7N8X Deluxe rev 1.4 i 1.6 maja problem z obsługa FSB 200Mhz przynajmniej tyle zrozumiałem z forum NForceHQ pisali tam że dopiero rev 2.0 poprawnie obsługuje 200 FSB :( przy ustawieniach 199x10 synchronicznie wszystko dział jak skała ale wystarczy zapodać 200 i zaczynają sie jazdy tylko nie kumam czemu problem jest tylko w wyświetlaniu grafiki.

Może po prostu cosik zwalili i agp nei działa na tyle co powinno.

U mnie takie problemy zaczynają się powyżej 200 magistrali (ale u mnie agp wówcza zaczyna 100 przekraczać).

A objawy masz takie ze po prosu następuje w 3dMarku zwis i po faworach tak?

Jak chesz sięupewnić to jeszcze wychłodź pokój i zrób testy w niższych temp i wówczas wszystko winno już lepiej działać(jak nie będzie to nie jest tu winne przetaktowanie agp)

Objawy są takie, że zwis następuje zawsze dokładnie w tym samym momencie na Dragothic , a pierwsze dwa testy dziwnie się zacinają wyskakują artefakty no normalnie jedna wielka porażka, dzisiaj nagram na nowo BIOS , na NFroceHQ pisali, że czasami pomaga wyjecie grafy i przestawienie zworki na FSB200 i załadowanie biosu z dyskietki, po pracy się pobawię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam..ja miałem podobny problem, tyle że pamięć mam kiepską...333Mhz..i tak prime95 oki,sandra itp(ustawienia 200/200) ale 3dmark dokładnie na dragothic się wykładał i q3 tak samo..jak sie okazało po zmianie timmingow na 2,5-3-3-7 wszystko chula....hehe, a asynch dochodze do 230Mhz (dalej sie boje). Asus A7N8X Deluxe rev 1.4 UberBios 1002.A1 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...