Skocz do zawartości
sadbre

Jakie Pamięci Do Dfi Lanparty Dk P35-t2?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!Już długo walczę z moimi pamięciami i nic ciągle blue screeny co jakiś czas...potrzebuje dobrych ramów które napewno nie będą sprawiać kłopotu na mojej płycie DFI LanParty DK P35-T2, pamięci mają być 2x2gb i ze sklepu :

http://www.ddr2.pl/

Bardzo proszę o pomoc.

Pamięci od 300 do 350zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!Już długo walczę z moimi pamięciami i nic ciągle blue screeny co jakiś czas...potrzebuje dobrych ramów które napewno nie będą sprawiać kłopotu na mojej płycie DFI LanParty DK P35-T2, pamięci mają być 2x2gb i ze sklepu :

http://www.ddr2.pl/

Bardzo proszę o pomoc.

Pamięci od 300 do 350zł

hi,

a co masz za kostki te z podpisu muszki ? wszak one są ok, może coś nie tak masz w biosie cos nie tak trfc

Edytowane przez VIRU$

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak mam te same co w sygnaturce mam je ustawione na 1000MHz 5-5-5-15 i 2.1V , TRFC 52 i BSOD mi się od czasu do czasu robią, jak mam jedną kość włączoną wszystko działa ok jak dwie już problemy(przechodzą memtesta, goldmemeory oraz test z visty ale czasami podczas pracy systemu są blue screeny)...administrator z forum o Mushkin dał mi ustawienia pod płytę jednak one też się nie okazały ok ponieważ na nich orthos i prime odrazu wywalają błąd ...

Edytowane przez XsAnThE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!sprawdzałem tylko z jedną na 800MHz i 1.8V i wszystko działało idealnie...drugiej już samej nie testowałem ale jak są dwie to włąsnie tak jest.Admin wczoraj z forum Mushkin zapodał mi kolejne ustawienia jedak mem test zaraz krzyczał errorami "memory error detected!Copying between xxxxx and xxxx did not result in accurate copy" i zaraz po tym BSOD... także napisał mi że możliwe że jeden stick jest uwalony poprostu.

A mam możliwość wymiany tych pamięci na inne w ddr2.pl tylko tak od 300zł i tak myślę do 400 mógł bym jeszcze dopłacić...

w sumie do wyboru mam coś z tych:

G.Skill F2-8000CL5D-4GBPQ

G.Skill F2-8000CL5D-4GBPI

APOGEE DDR2-1066 R2-1066-4GDHS 2x2gb

Mushkin XP2-8500, 5-5-5-15 (2x 2048 MB) 996599

i myślę albo nad Mushkin XP2-8500, 5-5-5-15 (2x 2048 MB) 996599( te ma tu ktoś do tej samej płyty i działają) lub G.Skill F2-8000CL5D-4GBPQ(a te zostały mi polecone przez kolesia z forum DFI) co lepiej z nich wziąć?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym jednak zwrócił i kupił transcendy,, 520MHz 5-4-4.. na co dzień poniżej 2,2v,, czego chcieć więcej ?? ;] 4x1... to w sumie też zaleta - jeden komplet się wywalił, pech, dalej mam 2GB na czas gw. mam tę samą płytę co ty. nie wiem czy za tę kasę kupisz równie fajny ram -> http://allegro.pl/item385304089_transcend_...ocking_cl4.html

trzeba tylko zadzwonić zapytać czy na pewno micron.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi