Nerevar Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 Hej porządkując piwnice znalazlem 3.2kg miedzi + 2 silniki, chce to sprzedac na zlom, problem jest tylko z cewkami nie wiem jak je wymontować miał ktoś z tym doczynienia ? W jakim stopniu mają być one "zdezintegrowane" zeby przyjęli ;) ? foto tego z miedzią : środek silnika: obudowa1 obudowa2 czesc w ktorej moze byc cewka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plastekk Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 Miedz jest oblana jakims klejem musisz ją wypalić dopiero wyrwiesz ją z obudowy. Podobnie pewnie będzie z resztą.. Ps ile u Ciebie za 1kg płacą? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 Nie wiem, nie sprzedawałem nigdy robiłem porządki w piwnicy i miałem to wyrzucić ale mnie naszło żeby sprzedać :) dlatego pytam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 (edytowane) Z tego co widzę na necie za miedź dostaniesz w granicach 15zł/kg, aluminium ok. 5zł/kg. Czyli jakieś 20zł może z tego będziesz miał :wink: Warto spylić (niż walnąć do kosza). Choćby w trosce o środowisko. Aha. Ja bym to wziął całe tak jak masz i spytał na miejscu czy wezmą w takiej formie. Edytowane 17 Czerwca 2008 przez Pigmej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 Z tego co widzę na necie za miedź dostaniesz w granicach 15zł/kg, aluminium ok. 5zł/kg. Czyli jakieś 20zł może z tego będziesz miał :wink: Warto spylić (niż walnąć do kosza). Choćby w trosce o środowisko. Aha. Ja bym to wziął całe tak jak masz i spytał na miejscu czy wezmą w takiej formie. Tak i w strosce o srodowisko wypali ten klej z miedzi i sprzeda ;) W takiej formie jak to jest, to powinni to policzyc jako "zlom domowy" za bagatela ~4zl/kg. Ogolnie w wiekszosci punktow daja mniej, niz w necie jest to napisane. Ja sprzedaje odpadki miedzi po agregatach, takze prosze nie posadzac mnie o zlomiarstwo :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 Tak i w strosce o srodowisko wypali ten klej z miedzi i sprzeda ;) W takiej formie jak to jest, to powinni to policzyc jako "zlom domowy" za bagatela ~4zl/kg. Ogolnie w wiekszosci punktow daja mniej, niz w necie jest to napisane. Ja sprzedaje odpadki miedzi po agregatach, takze prosze nie posadzac mnie o zlomiarstwo :P ryba, masz wozek dziecinny czy lepszy model z kolami od motoru ? ;)))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 Miałem kilka takich cudów i trzeba było opalać do całkowitego wypalenia się kleju. Potem już idzie elegancko ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ur6aN Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 Dzisiaj z kumplem byłem na skupie, pare kaloryferków i kilka rurek stalowych, 3 małe worki puszek aluminiowych (tak, tak po piwie), stali było 170 kg puszek nawet nie wiem ale mało, jednak 150 zł wpadło, wiec takie złomiarstwo chyba nie jest az takie złe jak 1 kg stali 85 gr stoi :lol2: Chyba znów zainwestóję w metale kolorowe (czyt. kupię piwo). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 Dzisiaj z kumplem byłem na skupie, pare kaloryferków i kilka rurek stalowych, 3 małe worki puszek aluminiowych (tak, tak po piwie), stali było 170 kg puszek nawet nie wiem ale mało, jednak 150 zł wpadło, wiec takie złomiarstwo chyba nie jest az takie złe jak 1 kg stali 85 gr stoi :lol2: Chyba znów zainwestóję w metale kolorowe (czyt. kupię piwo). Tia, jak sie ma kaloryfery, wanny, piece, sejfy i inne duze rzeczy, to sie moze i oplaca jechac z tym na zlom. Spr. siatki ogrodzeniowe i jakas drobnice, gdy musisz to zbierac caly dzien. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 Można jak u mnie na osiedlu kraść pokrywy studzienek ściekowych - zarobi sie na bełta a dodatkowo jakeiś dziecko złamie nogę ew ja wjadę w to autem Dla mnie obecnie 90% złomiarzy to połączenie złodzieja z wandalem niestety :angry: Top co dało sie bez większej szkody sprzedać już psozło , teraz bierze sie co leci zwykle zdecydowanie potrzebne jeszcze rzeczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 Moja praca :-D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 Tak i w strosce o srodowisko wypali ten klej z miedzi i sprzeda ;)A czy JA proponowałem wypalanie kleju? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 wracajac do tematu z 1 mi sie udalo wymontowac reszty nie xp i tak 3.5-4kg tego mam hehe xP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plastekk Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 U mnie był czas kiedy miedz byla po 18zł wtedy zarobiłem równe 950zł miałem ok 50kg miedzi.. 5silników kable dość grube jakies rurki nazbierało się przez 2-3lata i kasa była i to nawet spora więc warto poszperać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 Złom to akurat bardzo opłacalny interes, przynajmniej dla mnie ;) Miałem tego w piz*u na działce i do tej pory coś ponad 4k zarobiłem na nim. Teraz jeszcze troche mam do rozebrania i też jakieś ~1,5k będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 Złom to akurat bardzo opłacalny interes, przynajmniej dla mnie ;) Miałem tego w piz*u na działce i do tej pory coś ponad 4k zarobiłem na nim. Teraz jeszcze troche mam do rozebrania i też jakieś ~1,5k będzie. No tak, ale najgorszy jest transport tego wszystkiego na zlomowisko. Jak nie masz czym to kupa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plastekk Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 u mnie to nie problem.. t25a+przyczepa i ruszam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 zawsze mozna sie przebrac dla niepoznaki za zlomiarza co by nas znajomi nie wysmiali i na wózku ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 21 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2008 Miedź i alum woziłem w torbie simsonem skuterem. Ładowałem tyle żeby amory do końca nie siadły i wio na złom ;] [; A jeżeli chodzi o grubszy to na około masa taś tasi jest ;) A jak nie to sąsiad z prawdziwym traktorem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...