DaRoN Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 Witojcie. Otóż przyszło do gruntownego remontu systemu ni tak się stało, że zainstalowałem najnowsze kX'y, które to bardzo lubię. Od wersji 3537 sporo w change logu się zmieniło, w moim przypadku póki co na gorsze. Problem jest taki, że mam podpięty tuner telewizyjny przez zewnętrzny linein-out(w sensie L/in na Audigy i L/out na tunerze). Tuner dźwięk produkuje co sprawdziłem na zintegrowanym ALC883), jednak na Audigy dźwięku nie ma. Próbowałem różnych ustawień i nie mogę dojść do tego jak się co dzieje, czemu nie działa. Spotkał się już może ktoś z takim problemem? Tuner jest najzwyklejszy, taki oldszkól, mono nawet. A oprogramowanie to DSCaler. Pragnę jeszcze raz zauważyć, że konfiguracja oprogramowania tunera jak i sam tuner jest skonfigurowany odpowiednio co sugeruje dźwięk, który da się odebrać poprzez zintegrowany układ dźwiękowy na płycie głównej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 Sprawdź przy użyciu innego urządzenia czy LineIn na Audigy faktycznie działa. Nie masz przypadkiem wyciszonego tego wejścia?? BTW wpisał byś w sig jaki masz sprzęt :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 Problemem okazały się sterowniki kX, które dały ciałka i powiązanie gdzieś w drodze ewolucji zniknęło. Teraz juz to działa, chociaż przyznam, że połowicznie. Czas wymienić ten ścierwowaty tuner. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...