ToXaRz Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 Witam mam 2 kompy na komputerze 1 (głównym) mam podlaczony internet radiowy i z zintegrowanej karty sieciowej idzie kablem crossowanym do komputera 2 (porzednym) do takze zintegrowanej karty sieciowej ustawienia mam takie komputer 1 karta zintegrowana 192.168.0.1 IP bramka 255.255.255.0 komputer 2 karta zintegrowana 192.168.0.2 IP bramka 255.255.255.0 i problem polega na tym ze gdy wlacze internet radiowy i ta mini siec to nie mam głownego internetu a siec nie moze znalezc IP a 2 problem polega na tym że tylko z komputera 1 moge wejsc na komputer 2 a na odwrot pluje sie o zabezpieczenia komputera czy cos mógłby ktoś pomóc ? ps robilem wdg tego: http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=15&am...wa+w+Windows+XP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sol4rlag Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 Być może adresami IP trafiłeś w bramkę providera, adresy się pokrywają i sieć szwankuje. 1. Proponuję bardziej fantazyjne IP dla twojej sieci wewnętrznej np. 192.168.22.99 i 192.168.22.100. 2. Użyj kreatora windows do podziału łącza (jest w pasku bocznym w "moje miejsca sieciowe") na komputerze nadrzędnym - tym do którego masz wpięty internet 3. Na komputerze podrzędnym ustaw bramkę i DNS na ip komputera nadrzędnego. Konfiguracja współdzielenia jest w ustawieniach karty sieciowej w "udostępnianie plików i drukarek" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...