OCM4n14k Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 (edytowane) Witam, chcę kupić komputer do gier z jakimś dobrym quadem i z możliwością OC. Nie poszukuje całego zestawu, chodzi mi głównie o: Kartę graficzną- pewnie jakiś 8800 itp. Płytę główną- jakiś abit na P35 z dobrą możliwością OC. Procesor- chcę jakiegoś dobrego quada. Ram- coś co nie ograniczy mi OC za w miarę rozsądne pieniądze. Tyle, pozostałe podzespoły mam, wszystko będzie latało na WC, póki co nie będzie tylko bloku na grafikę. Jakie są Wasze propozycje? Edytowane 18 Czerwca 2008 przez OCM4n14k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 8800GTS Abit IP35 albo Asus P5K-E Q6600 Mogą być jakieś OCZ 800Mhz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 A co myślisz o Intel Core 2 Quad Q9300 2.5 GHz BOX zamiast Q6600? Cena nie jest spora bo wynosi około 700zł, a podkręcalność jest niby większa niż w przypadku starych quadow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 A co myślisz o Intel Core 2 Quad Q9300 2.5 GHz BOX zamiast Q6600? Cena nie jest spora bo wynosi około 700zł, a podkręcalność jest niby większa niż w przypadku starych quadow. oczywiście jest to dużo lepszy pomysł- ale wiadomo- nieco drożej nie tylko podkręcalność jest lepsza, ale i wydajność przy tych samych taktowaniach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 A jak sprawa temperatur na procesorach z serii Q9xxx? Są one wyższe niż na Q6xxx czy niższe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 A jak sprawa temperatur na procesorach z serii Q9xxx? Są one wyższe niż na Q6xxx czy niższe?Jeśli ważne jest wydzielanie ciepła to tylko Q9300 i Asus p5Q (jeśli OC to Q6600 G0 i może być starsza płytka) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 A jak sprawa temperatur na procesorach z serii Q9xxx? Są one wyższe niż na Q6xxx czy niższe? 9300 jest nieco chłodniejszy, ale wielkich różnic nie ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 Ja potrzebuje właśnie takiego kompromisu, niskie temperatury na WC i całkiem dobre OC, chyba jednak jestem za tym Q9300. Teraz pozostaje kwestia tego gdzie najlepiej i najtaniej jest zakupić tego PC? Chce zamówić wszystko w jednym sklepie żeby nie było żadnych komplikacji. Co najwyżej procesor mogę kupić osobno jeżeli ktoś będzie miał na sprzedanie dobrą sztukę z równą czapką ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 Tanio to ESC, Apollo. Ogólnie to dużo jest tych tanich sklepów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 Mam jeszcze pytanie co do płyty, którą wersje Asus P5Q brać? Opłaca się dopłacić do deluxe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 Mam jeszcze pytanie co do płyty, którą wersje Asus P5Q brać? Opłaca się dopłacić do deluxe? opłaca się jak najbardziej, ale deluxe nie ma i nie będzie jeszcze przez conajmniej tydzień Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...