barteks2 Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 Witam! Mam takie urządzonko Access Point "Jaht WP-2001B". Według danych fabrycznych adres IP do panelu administracyjnego to: 192.168.2.1. Niestety po wpisaniu tego adresu w przeglądarce nic się nie dzieje. Próbowałem już resetować AP przyciskiem na obudowie, ale dalej nie mogę wejść do panelu. Czy jest jakiś sposób, aby ustalić adres IP tego urządzenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 jesli jestes z nim polaczony to w windowsie wklep w uruchom>cmd ipconfig/all, powinien byc widziany jako brama domyslna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteks2 Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 Nie jestem z nim połączony, bo AP będzie mi służył do rozdzielenia internetu na laptopa, ale właśnie nie mogę wejść do panelu, żeby skonfigurować urządzenie :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qrak_ Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 (edytowane) Podepnij się kablem do ap i na komputerze ustaw statycznie ip na 192.168.2.2 Edytowane 18 Czerwca 2008 przez Qrak69 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteks2 Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 Hmm, możesz napisać jak ustawić ten adres? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qrak_ Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 dla: visty xp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteks2 Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 Dzięki !!! Teraz udało się dostać do panelu :) Ale z kolei przestał mi działać internet, który idzie od routera (192.168.1.1).... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roodin Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 (edytowane) a co w tym dziwnego? specjalnie konfiguracja jest w innej grupie adresów żeby nie "majstrować" tam przypadkiem kożystając z netu, znaczy sie musisz wrócić na wsześniejszy adres ip żeby miec net Edytowane 22 Czerwca 2008 przez roodin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 20 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2008 Dzięki !!! Teraz udało się dostać do panelu :) Ale z kolei przestał mi działać internet, który idzie od routera (192.168.1.1).... Tak miedzy nami, zabierasz sie za konfiguracje sieci WiFi, a nie masz pojecia o adresach IP?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...