pacyk Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 czesc, wujek mi dał komputer do naprawy. problem był w tym, że windows po przejściu czarnego ekranu z logiem windowsa, wywalał się =>reset i tak wkółko. pomyślałem - zasilacz, colors(h)it 350W ale 18A na 12V więc nawet w miarę. profilaktycznie podłączyłem swojego chiefteca - to samo. zresetowałem bios zworką, wyjąłem baterie - to samo całkowity format HDD - windows wstaje, wszystko ok tyle że na moim PC, na tym uszkodzonym cały czas się wywala w tym samym momencie. pamięci bez błędów po pętli memtesta86. jakieś pomysły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 Resetowałeś BIOS?? Sprawdź kondensatory na płycie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 ... jakieś pomysły? Pamięć to lepiej tym sprawdzić http://www.goldmemory.cz/ Dobrze by było wiedzieć czy przed awarią nastąpiła jakaś zmiana w komputerze. Odkurzyć radiator CPU zdjąć i przesmarować na nowo pastą bo może się przegrzewa. Trzeba podmienić lub odłączyć kolejno wszystko co możliwe w tym starym PC i sprawdzać czy winda wstaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...