topiq77 Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2008 Witam! Z racji, że mój sprzęt mocno się zestarzał chciałbym go nieco odświerzyć. Obecna konfiguracja: Procesor: Dual Core E2160 @ 2,1 GHz (więcej nie idzie, nie mam pojęcia czemu, może przez pamięci, płytę gł. AsRocka? :blink: ); Płyta główna: AsRock 4CoreDual-SATA2 R2.0 (przejściowo ze względu na wymianę pamięci na DDR2 i nowy dysk SATA); Pamięci RAM: 2x1GB GoodRam 800MHz; Grafika: GF 6600 AGP x8 (pierwsza do wymiany bo mało jaka nowa gra się odpali, o pograniu nie ma mowy; HDD: 1-WD Caviar 80GB ATA100, 2-WD Caviar 250GB SATA2; Napędy optyczne: LG DVD-ROM, LG Nagrywarka DVD DL; Zasilacz: Chieftec 500W (poprzedni Codegen 300W poległ po 4 latach pracy tydzień temu); Tuner TV: WinFast 2000XP Expert. Plany na zakup lipcowy: Grafika GF 9600GT Gainward Bliss 512MB wer. Golden Sample (mam nadzieję, że stanieją w związku z premierą GF 280; Jakaś płyta główna do tej karcioszki z PCI Ex 16x 2.0 bez SLI CrossFire itp. wynalazków. Najlepiej z chipsetem P45, X38 i X48 są za drogie. Cena do 350 zł góra 400 zł. Ważniejsza dla mnie stabilność niż podkręcanie, choć myśle że procek poszedłby lepiej niż te 2,1 GHz na AsRocku. Po przeczytaniu dziesiątek testów sam już nie wiem co i jak. Gigabyte mają dostępne praktycznie same z 2xPCI Ex a nawet 3x PCI Ex, aż tyle mi tego nie potrzeba. ASUSa nie znam tak dobrze, ludzie polecają. Z MSI miałem styczność przy Athlonie XP 1700. Pewnie z dwoma kontrolerami ATA też już nowych płyt nie ma, najwyżej się DVD-ROM wywali. Wdzięczny będę za każdą pomoc :) Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2008 P5Q od ASUSa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
topiq77 Opublikowano 20 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2008 OO... nawet nieźle wygląda. Dzięki wielkie :D. Ciekawe tylko czemu na Asusa ludzie narzekają... Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 20 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2008 Procesor: Dual Core E2160 @ 2,1 GHz (więcej nie idzie, nie mam pojęcia czemu, może przez pamięci, płytę gł. AsRocka? :blink: ); albo masz felerna sztuke (malo prawdopodobne) albo zle ustawiles dzielnik pamieci i dla tego nie startuje albo najbardziej prawdopodobne plyta nie radzi sobie z wyzszym FSB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 20 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2008 Scyzor 663 słyszałeś o jakimś E2x00 co by nie dał się więcej podkręcić niż o 20% bo ja nie. Płyta ma problem sama ze sobą, proc jak najbardziej ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 20 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2008 wiec napisalem ze malo prawdopodobne:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...