PB782 Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2008 Witam! Jak zwiększyć limit połączeń TCP/IP w Windows 2008 Enterprise X64 (ENG + PL pakiet językowy)? Sposób opisany na xp.net.pl ( http://www.xp.net.pl/art/2008_opt.html ) doprowadza mój system do awarii i konieczne jest przywracanie starego tcpip.sys przez awaryjny wiersz poleceń. Proszę o pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2008 Której czesci opisu z xp.net.pl nie zrozumiałes? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PB782 Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2008 Czy ja napisałem, że czegoś nie rozumiem? Wszystko zrozumiałem ale nie wiem czy ty zrozumiałeś zadając mi takie pytanie. Chodzi o zmiane limitu TCP/IP, która opisana jest pod punktem 19., który tutaj przytocze: 19. TCP/IP Patch dla Windows Server 2008 Zmieniamy liczbę dozwolonych jednoczesnych połączeń z 10 na 50000 Pobieramy plik: tcpip.zip - tylko dla Windows Server 2008 RTM x86 Pobrany plik rozpakowujemy do dowolnego folderu -> uruchamiamy plik InstallPatch32.bat -> wciskając Enter potwierdzamy pytanie "Confirm to apply? (Press Ctrl-C and answer Y to terminate) -> po zakończeniu procesu (nie uruchamiamy systemu ponownie) uruchamiamy plik SetupReadyDriverPlus.exe i potwierdzając doprowodzamy do końca instalacji -> Uruchamiamy ponownie system operacyjny Nie zainstalowanie programu SetupReadyDriverPlus.exe spowoduje, że podczas startu użytkownik będzie musiał wcisnąć F8 i wybrać tryb uruchamiania Disable drivers signature enforcment, który wymusza na systemie nie sprawdzanie cyfrowych podpisów sterowników. Gdyby użytkownik tego nie uczynił, system nie uruchomi się (pokaże się błąd pliku tcpip.sys). Program ReadyDriverPlus automatyzuje proces opisany powyżej, nie zawiera on żadnego złośliwego kodu. Opisany patch działa tylko na finalnej wersji systemu Windows Server 2008 (może spowodować błędy na wersjach testowych). Powyższy opis został podany jedynie w celach informacyjnych. Podany w paczce Ready Driver Plus nie zadziałał, nie chciał zainstalować się poprawnie w systemie. Znalazlem nowszą wersję 1.1, która integruje się z bootloaderem systemu i spełnia "swoje zadanie" - przy uruchamianiu sam wybiera opcję "Disable Driver Signature Enforcement", lecz system i tak nie uruchamia się z powodu błędnego sterownika. Wychodziłoby na to, że system wymusza cyfrowe sprawdzanie driverów mimo wybrania przy bootowaniu innej opcji. Co robić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2008 Przeczytaj tekst jeszcze raz, albo ze dwa, aż zrozumiesz co robisz zle i ze w ogóle ten opis nie ma zastosowania do twojego systemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PB782 Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2008 (edytowane) Już rozumiem. A czy jest jakaś opcja dla X64 aby zdjąć ten limit? :( Edytowane 19 Czerwca 2008 przez PB782 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beerd Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2008 Witam! Jak zwiększyć limit połączeń TCP/IP w Windows 2008 Enterprise X64 (ENG + PL pakiet językowy)? tylko dla Windows Server 2008 RTM x86 Już? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PB782 Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2008 (edytowane) Wiem. Już zauważyłem chwile temu. No więc wracam do pytania z tematu: jak mogę ominąć ten limit w wersji X64? Edytowane 19 Czerwca 2008 przez PB782 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2008 tcp%2Fip+limit+vista+x64&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl%3a%6ffficial&client=firefox-a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...