Send1N Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2008 witam gdzie sprawdzic zużycie karty graficznej bo mam miejsca w crysisie gdzie spada mi do 5fps i musze obadac tę sprawe bo mecze sie 2 tygodnie z tym dodam ze w rivaTuner nie mam takiej opcji na tych wykresach a kolega w wersji rivy 2.06 ją ma ja mam 2.09 i jak zainstalowalem 2.06 to pisze ze not available options Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fuxseb Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2008 Chyba pozostaje jedynie temperatura. Przy większym obciążeniu temperatura wzrasta momentalnie. A tak w ogóle to raczej nie wyrabia ci procek, choć nie jestem pewny. Jak ci opadają FPSy i i procek jest na 100% to jest to oczywiste, choć różnie może być bo gry zwykle zajmują procka na 98-99% niezależnie czy jest jakaś wymagająca scena czy nie. Zainstaluj sobie RivaTuner i ustaw Hardware monitor żeby pokazywał OSD. Zależnie co ustawisz, można się dowiedzeć ciekawych rzeczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Send1N Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2008 mam riva tuner i te wykresy nie dzialają cos wlonczone mam i po grze nie ma zadnego wykresu w tych tabelkach a procek nie idzie na maxa sprawdzalem w histori uzycia CPU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fuxseb Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2008 Musisz włączyć odpowiednie wtyczki (które będą zwracać odpowiednie dane, musisz samemu dobrać), odpalić "Statistics server" i wracając jeszcze do wtyczek, trzeba zaznaczyć które mają mieć "Show in OSD", w Statistics server chyba trzeba jeszcze dać "Enable OSD" i można ustawić kolorek. Powinno się pojawić w lewym górnym rogu, ale tylko w trybie D3D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Send1N Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2008 (edytowane) a to proc bo crysisie prosze cie przeczytaj ten temat http://forum.purepc.pl/temat/Podstawowe-Za...-Kompem/268222/ moze mi cos pomozesz wytlumaczylem o co mi chodzi a na samym dole dalem fotki w tym samym miejscu Edytowane 19 Czerwca 2008 przez Send1N Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2008 proca masz ok. Jak na mojej venice chodził crysis spokojnie, to u Ciebie też powinno być ok. Ja miałem takie zwisy do 5 fps gdy zagrzewał mi się Tagan 380w. Przez pewien czas gdy grzałem w zimie do 28st. w domu, to zasilacz sięgał 63 i wtedy zaczynały się spowolnienia. Spróbuj inny zasilacz - z większym radiatorem w środku. Podaj jaką masz temp zasilacza w stresie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Send1N Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2008 proca masz ok. Jak na mojej venice chodził crysis spokojnie, to u Ciebie też powinno być ok. Ja miałem takie zwisy do 5 fps gdy zagrzewał mi się Tagan 380w. Przez pewien czas gdy grzałem w zimie do 28st. w domu, to zasilacz sięgał 63 i wtedy zaczynały się spowolnienia. Spróbuj inny zasilacz - z większym radiatorem w środku. Podaj jaką masz temp zasilacza w stresie. ZASILACZ MAM CHIEFTECA <--- dobra firma to raczej nie powinien byc problem 560W a gdzie mam sprawdzic tmp zasilacza ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
co3en Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2008 W gre jeszcze wchodzi przegrzewajaca sie karta graficzna ;) Poprostu gdy osiaga za duza temperature automatycznie zjezdza z taktami dla gpu i mozliwe ze to z tad ten spadek fps Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Send1N Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2008 mam tego nowego GTSA z 128 potokow na rdzeniu G92 w maxymalnym stresie przy 60% wiatraka po oc nie dochodzi nawet do 60stopni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...