Skocz do zawartości
BLaDDe

jaka plytke wybrac?

Rekomendowane odpowiedzi

witam! skladam dla znajomego kompa i chce wybrac 1700+ i 256 ramcu. tylko zastanawiam sie jaka plytke do tego dac. tu nie chodzi o wydajnosc, zadne O/C nic kompletnie. do tego bedzie zwykly gf4 mx440 wiec giercowac tam tez nie za bardzo... zastanawiam sie nad jakas tania plyta. tylko prosze o podpowiedz jaka. jakies konkrety - przykladowe ceny itp. moze byc nawet ecs...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze EPOX 8RGA+ , ma wbudowana grafike na poziomie GF4 MX440

cena chyba ok. 600 zł

bardzo dobra plyta na Nforcie2 !!

lub wersje 8RDA+

lub

soltek MRN-L

soltek Frn-L

ktoras z nich ma wbudowana grafike

poczytaj o specyfikacji plyt i ich cenach na stronie sklep.komputronik.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak ja bym miał mx440 i antka 1700+ to by było dopiero giercowanie. a wy piszecie że się grać nie da.

mx440 to już niezła karta a że do bicia wyników w 3d marku się nie nadaję to mnie gów...o obchodzi.

i nie bierz zintegrowanej grafiki bo z odsprzedażą będzie problem, pójdzie za pół ceny płyty bez grafy.

bierz ecs, firma znana a niezbyt drogo sobie liczą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tu nie chodzi o wydajnosc, zadne O/C nic kompletnie.

Ej dlaczego proponujecie nforce2 jak On nie chce o/c , nie musi byc demonem szybkosci .. Wedlug mnie Albatron by styknol : - ) (300-350pln) nie ma sensu ladowac 500-600 pln w plyte ktorej nie bedzie wykorzystywal... Nad ecs-em (L7S7A2 czy jakos tak ) tym nowym mozna by sie zastanowic ... bo jest tani i ma nawet fajne recenzje ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak ja bym miał mx440 i antka 1700+ to by było dopiero giercowanie. a wy piszecie że się grać nie da.

mx440 to już niezła karta a że do bicia wyników w 3d marku się nie nadaję to mnie gów...o obchodzi.

i nie bierz zintegrowanej grafiki bo z odsprzedażą będzie problem, pójdzie za pół ceny płyty bez grafy.

Tu nie chodzi o punkty w 3DsMarku tylko o płynność gier spróbuj sobie włączyć np. Splinter Cell'a w 1280x1024x32 zobaczymy czy dalej będziesz miał ochotę do grania :D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ECS L7S5A2 = 290

riva tnt2 ultra z wyjściem telewizyjnym = 60 zł

duron 1200 = 100zł

256 ram ddr266 noname = 150 zł

Rozumiem że ten komp będzie przeznczony do pracy na excelu , przeglądaia internetu itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu nie chodzi o punkty w 3DsMarku tylko o płynność gier spróbuj sobie włączyć np. Splinter Cell'a w 1280x1024x32 zobaczymy czy dalej będziesz miał ochotę do grania :D.

A po co taka rozdzielczość 8O 1024 a nawet 800 wystarcza i napewno będze płynnie.

ECS L7S5A2 = 290

riva tnt2 ultra z wyjściem telewizyjnym = 60 zł

duron 1200 = 100zł

256 ram ddr266 noname = 150 zł

Po co wypisujesz o procu, ramie i grafie jak już to ma wybrane :roll: ?

A płyty jakie plecam to:

ECS L7S7A2 - 280

ECS L7VTA - 280

Biostar M7VIP - 290

GIGABYTE GA-7VA - 350

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry ale po jakiego BLaDDe ma kupowac plyte pod sdr podczas gdy ceny ddr~sdr. Lepiej kupic tego ecs-a bedzie lepszy za porownywalne pieniadze... (ja dalej obstaje przy albatronie na kt400 albo L7S7A2 na sis)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm mysle ze to bedzie ten ecs l7s7a2 ... a do tego napewno gf4 mx i 256 ramcu w ddr.

dzieki za odpowiedzi

a co do odpowiedzi o 8rda+ ... to ta plytke mam u siebie :) goraco polecam! ale ten zestaw jak napisalem to bedzie brak O/C itp... standard

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...