Kean Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 (edytowane) Max FSB @ AIR http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=445108 Edytowane 11 Listopada 2008 przez Kean Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 Bardzo ładnie B-) Na sub zero 700 powinno pęknąć. Nie oszczędzaj tak tych pamięci, moje do 1400 MHz 5,5,5,18 chcą 2,5V tylko :lol: Zauważyłem, że na tym mobo trzeba na chipset dość sporo napięcia dowalić, bo 1,1V na starcie to bardzo mało. Kiedy mrozisz tego cepa? :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2008 (edytowane) nice job Kean :blurp: a to moje http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=445964 no i spi 1mb Edytowane 13 Listopada 2008 przez czolo7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2008 Wiecie co daje funkcja FSB fine tune compensation? BTW: ja nie mam chłodzenia aktualnie na jakieś zabawy specjalne, a to co wyżej to na boxie od e6750 :D czolo7, jakie vtt, vmch, cpu skew miales do tego wyniku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2008 cpu +0.25, ddr +0.6, nb +0.6, fsb + 0.45, cpu skew 200ps, mch skew 100ps troche sie obawialem dac za duzo V na pamiatki tak, zeby mi ducha nie wyzionely :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2008 a no widzisz, u mnie mch skew nie dziala najlepiej, to samo vtt powyzej +0,25 Widze ze spi1m masz na takich samych taktach co validacje, poustawiaj sobie setfsb wyzsze zegary i wal validacje, mysle ze 645-650 bedzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2008 (edytowane) no popatrz...o takim triku nie wiedzialem 8) w weekend sie jeszcze pobawie, bo teraz juz mi sie nie chce :) tylko, ze jest to valid w singlu a nie dualu ;) w dualu cos kolo 610fsb bylo... no dobra ogolnie zapisalem plik z validem na 645fsb ale cos nie teges jest bo pisze, ze musze uzyc cpuz w versji>1.45...no coz.... ale mam tez na 640 fsb http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=446146 Edytowane 14 Listopada 2008 przez czolo7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kukaki Opublikowano 14 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2008 Czy jest jakaś znacząca różnica między TPower i45 a Tp45 Hp?? Jest sens dopłacania 130zeta do tego pierwszego?? Czy może lepiej brać coś całkiem innego (neo2-fr; p5q;...) Cel spore i stabilne OC e8500. Choć jakoś tak ciągnie mnie do tych biostarów :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 Ciężko będzie już dostać Biostara w 4speed. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kukaki Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 Ciężko będzie już dostać Biostara w 4speed.O to to się nie martw :wink: a pytanie ponawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 O to to się nie martw :wink: a pytanie ponawiamte decyje to sam musiz podjac, jest troche roznic miedzy tymi plytami, a wiekszosc jest opisana w tym temacie ja tam zazwyczaj biore "pełne" wersje płyt ale co kto lubi, dodatkowo niebieski laminat wywoluje u mnie nieprzyjemne wspomnienia ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 (edytowane) A ja wczoraj po raz pierwszy się za o/c zabrałem Już nie pamiętam kiedy ostatnio mi kompa na stock leciał... Pierwsze testy i chyba cepik zsotanei mi na 3.82-3.85 ghz na codzień , p[odczas gdy na dfi niewiele poand 3.75 ghz można było zrobić na 1.36 na cepie... Niestety cudów nie ma i np o 3.9ghz na tym napięciu nie mam co marzyć - ot procek jest mocno średni i to delikatnie mówiąc i tyle... Chyba po nowym roku zacznę się za selektem rozglądać :wink: ps. cep 3.8ghz, napięcie na nb 1.35v + orthosik i dopiero teraz ten dodatkowy hp na pasiv jest ciepły. Na def to to nawet letnie nie było Edytowane 15 Listopada 2008 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kukaki Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 No z tego co tu wyczytałem to jak komuś nie zależy na raid i na wyświetlaczu post to jednak nie warto dopłacać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pussik Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 Mi zależy na Raid (jeszcze go nie mam, ale planuję), ale i tak poszukuję wersji tańszej, mniej bogatej. Chociaż przez ten laminat obudowę trzeba będzie zamknąć i nie otwierać. :D Jak ktoś sprzedaje to chętnie wezmę (mocniejszy model w niższej cenie również). Chyba czynnikiem przekonywującym mnie do wersji HP, jest rzekomo lepsze prowadzenie proca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 Do jakiego proca tego potrzebujesz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2008 (edytowane) Napięcie dla mnie już za duże na codzień, ale da się cepa ustabilizować na 4 ghz :wink: Smutne że niektórzy tyle robią na 1.25-1.3v :sad: Problemem jest dobór napięc- jednak zdecydowanie za mało płynne są ich zmiany np z 1.38v można przejść już tylko na 1.44v z biosu- brakuje kilku ustawień pośrednich Acha macie też tak,że przy większym o/c ten program biostara do kręcenia zwiesza kompa ? Jak bawiłem się w granicach 3.6-3.8ghz działał dobrze, przy 3.9-4.1 ghz zwis kompa momentalnie przy zmianie ustawień... Edytowane 16 Listopada 2008 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2008 Acha macie też tak,że przy większym o/c ten program biostara do kręcenia zwiesza kompa ? Jak bawiłem się w granicach 3.6-3.8ghz działał dobrze, przy 3.9-4.1 ghz zwis kompa momentalnie przy zmianie ustawień... bo ten program wyglada jak przyozdobiona choinka i pewnie dziala do kitu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2008 ponaiwam pytanie - ktore zworki poprzestawiac, a moze cos w biosie, zeby w trakcie wstrzymiania systemu (win vista) nie krecily sie wentylatory i płyta przeszła w stan niskiego poboru energii ? no nie ukrywam, ze sie to czasem przydawalo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2008 Brawo Kean. Dajesz rady. @Miron, kup sobie w końcu Atoma, prądo-zgredzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2008 (edytowane) nie wiem co to Atoma :lol2: no bez jaj, sposob jakis być musi chlopaki Edytowane 19 Listopada 2008 przez meeron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2008 Prawdziwi faceci wyłaczeją eist i inne badziewia .. więc meeron nie bądz baba- twardym znaczy się prądożernym trzeba być a nie miętkim :wink: Swoja drogą cepa mam marnego ale przynajmniej mi postuje na fsb 577, gdzie na bloodzie max 535 było :wink: Kto się zamieni na dobrego proca za moją padlinę? Dopłace :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czater Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2008 A czy jest jakiś sposób aby uruchomić na niej SLI? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2008 nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2008 Tylko na starych kartach typu 6600GT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hesuss Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2008 Gdzie zmienia się napięcie VTT w i45 tpower? bo widze tylko ustawienia gtl np 63*VTT i nigdzie ta plyta nie podaje napiecia VTT w biosie, ze pisze np VTT 1.1V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czater Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2008 A opłaca się robić na tej płycie Crossfire z 2x Radeonów HD4670? Czy osiągną one pełną moc czy raczej nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemmy Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2008 Gdzie zmienia się napięcie VTT w i45 tpower? bo widze tylko ustawienia gtl np 63*VTT i nigdzie ta plyta nie podaje napiecia VTT w biosie, ze pisze np VTT 1.1VVfsb bodajże A opłaca się robić na tej płycie Crossfire z 2x Radeonów HD4670? Czy osiągną one pełną moc czy raczej nie?jak juz masz 2 grafy ,to się opłaca,jak masz zamiar kupić drugą to licz się ze stratą ok 10% w 3D.Zresztą chyba w temacie o 4870 masz porównanie chipset/pciE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N4RMER Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2008 Jakby jeszcze kogoś interesowała wersja Biostara TP45 HP to mam nówkę na sprzedaż. Nie chcę robić reklamy w temacie, ale widzę że ciężko teraz je kupić. Jak coś to: http://forum.purepc.pl/Sprzedam-f19/Biosta...wa-t283752.html lub PW. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czater Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 Hmm...mam z tą płytą lekkie problemy...nie mogę prze taktować pamięci a teraz po podkręcaniu procka C2D E4300 do 2.4 GHz miałem dziwny reset... Najpierw wszytko było ok ;D GTA4 chodziło wszytko ok max temp 36 i nagle się zresetował...i nie mogłem go włączyć bo nie wykrywało dysku :o a do biosa nie chciało wejść ;/ pomógł Clear COMS. No i teraz pytanie o co kaman? napięcia podniosłem każde o najmniejszą możliwą wartość bo nie chciałem zostawiać na def. Nie podniosłem tylko napięcia VTT. Help? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czater Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 Pomoże ktoś?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...