mMATt Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2008 Obecnie posiadam geforca 8600gt palit sonic i chce go wymienic na cos mocniejszego. Myslałem o 8800gts 512, ale czy oplaca sie doplacac do tej grafiki http://www.agito.pl/seria_8/asus_geforce_8...168.327129.html, gdy 8800 GT http://www.apollo.pl/store/show_detail/41919 jest ok 200 zł taniej. Różnica warta jest tej ceny, czy lepiej brac tego palita? Gram głownie w 1680x1050 i 1440, ze wzgledu na monitor. Chcialbym wydac jak najmniej i poczuc znaczny wzrost wydajnosci, tzn moge dac te 700zł, ale wolałbym mniej. Reszta mojego sprzetu AMDx2@2,7ghz KN9, 2gb ramu. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2008 8800GTS na Allegro kupisz już za około 550 zł. Opłaca się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mMATt Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2008 Wolałbym jednak ze sklepu, niz z allegro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2008 Osobiście wybrałbym najtańszy 9600GT (340) lub ewentualnie 8800GT (390zł) Obecnie nie ma co przepłacać na nic droższego. Szczególnie, że szykują się spore obniżki cen graf. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2008 Wolałbym jednak ze sklepu, niz z allegro.A co za różnica kupić grafike ze sklepu przez allegro czy prosto ze sklepu. Czasami zastanawiam się czy ludzie na upartego próbują kręcić tak by jak najwięcej wydać... Inno3D 8800GTS za 537zł z przesyłką... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mMATt Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2008 Masz racje, ale wole nie miec pozniej problemow z gwarancja, na allegro nawet konta nie posiadam, poza tym skad wynikaja takie dysproporcje w cenie? W zadnym sklepie obecnie nie mozna dostac tego GTSa za mniej niz 600 zł. To dopłacać, czekać nie wiem co zrobic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamusial Opublikowano 20 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2008 Pomyśleć nad Radeonem 4850, za 2 tygodnie cena powinna być niższa, ale nawet teraz opłaca się go brać za 600zł. Co innego, że strasznie się grzeje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 20 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2008 (edytowane) Masz racje, ale wole nie miec pozniej problemow z gwarancja, na allegro nawet konta nie posiadam, poza tym skad wynikaja takie dysproporcje w cenie? W zadnym sklepie obecnie nie mozna dostac tego GTSa za mniej niz 600 zł. To dopłacać, czekać nie wiem co zrobic.Marża marża marża. Nie ma innego wytłumaczenia. I jakie niby mają być problemy z gwarą? Odsyłasz na gware i potem wraca do Ciebie sprawna. Zresztą w apollo czy agito masz identycznie, a konto na allegro to można w jedną chwile założyć. I jeszcze taka sprawa że Twój procek będzie mulić już 8600GT. Max co bym wstawił to 8800GS. Edytowane 20 Czerwca 2008 przez dzikidaniel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mMATt Opublikowano 20 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2008 Tzn, ze moj procek muli mi moja obecna grafe? 8800gs raczej za slabe jest do wyzszych rozdzialek, tak mi sie wydaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 20 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2008 Tak muli. Przerabiałem to na E2160@3GHz i gry potrafiły się przyciąć mimo niskich detali. A jak uważasz że 8800GS ma za mało pamięci to rzuć okiem na test na egiełdzie i jak dalej myślisz że tak będzie pomyśl o 9600GSO z 768MB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mMATt Opublikowano 20 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2008 (edytowane) To moze wziac cos takiego http://www.agito.pl/seria_9/palit_xpertvis...988.332826.html byłoby dobre? Mam lcdeka 22 cale i pod niego na grafe patrze. czy dolozyc te 100 zł do 8800gt, badz 200-300 do 8800gts? Edytowane 20 Czerwca 2008 przez mMATt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 20 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2008 No jak masz 22 cale to już można myśleć o czymś mocniejszym. Jak możesz to dołóż do 8800GTS albo jeszcze poczekaj bo ceny powinny na dniach spaść. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 20 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2008 Marża marża marża. Nie ma innego wytłumaczenia. I jakie niby mają być problemy z gwarą? Odsyłasz na gware i potem wraca do Ciebie sprawna. Zresztą w apollo czy agito masz identycznie, a konto na allegro to można w jedną chwile założyć. I jeszcze taka sprawa że Twój procek będzie mulić już 8600GT. Max co bym wstawił to 8800GS. dziwne masz problemy - jakoś jeszcze nie spotkałem się, żeby coś na alledrogo było taniej niż w sklepie- zawsze są tańsze sklepy... a allegro pobiera "marżę" znacznie wyższą niż większość sklepów zresztą to nie dyskusja o tym... co do grafy to obecnie nie widze innego wyjścia jak 4850 :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 20 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2008 (edytowane) Dokładnie, najlepszy w tej chwili będzie radeon HD4850. Do dostania już poniżej 500zł, więc niech nikt nie pisze o 6 stuwach.... Jest wydajniejszy (i tańszy) od 8800GTS, a jeszcze jak wyjdą do niego porządne sterowniki to już będzie wypas. Jakby ktoś nie wierzył że jest poniżej 500zł.... http://www.kombo.krakow.pl/index.php?g_id=...KBVGAGIGATI0091 Edytowane 20 Czerwca 2008 przez NeoMagNeT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 20 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2008 ... a jeszcze jak wyjdą do niego porządne sterowniki to już będzie wypas.co do tych sterów to sie nie rozpędzaj każda generacja radków czeka na stery i jeszcze żadna się nie doczekała :-D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mMATt Opublikowano 21 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2008 Czyli polowac na tego radka :-D ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 21 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2008 co do tych sterów to sie nie rozpędzaj każda generacja radków czeka na stery i jeszcze żadna się nie doczekała :-D No nie powiedziałbym. A co z catalyst 8.5 do serii HD3xxx?? działały bardzo dobrze i dawały większą wydajność. A już wczesne sterowniki do HD4850 działają dobrze, więc następne będą tylko lepsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mMATt Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2008 (edytowane) To zamawiam dzisiaj HD4850 http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=12684, bo w apollo jeszcze nie ma, Modecom MC350, albo Amacrox 400pnf pociagna te grafe? Naszla mnie taka watpliwosc a moze jednak wyrwac gtsa za 500zł? Edytowane 23 Czerwca 2008 przez mMATt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2008 (edytowane) GTS jest słabszy i droższy ;D Bierz 4850 i nie martw się o zasilacz - oba go uciągną. edit: w apollo dostaniesz za 525, a w jeszcze innym sklepie widziałem za 495, jednak link wypadł mi z głowy :) Edytowane 23 Czerwca 2008 przez zzizzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mMATt Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2008 W apollo jeszcze niedostepny, wiadomo moze kiedy bedzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leiber Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2008 mam podobna sytuacje jak kolega :D tez mam 8600gt i troche zaczyna brakowac powera i rowniez mialem brac 8800gt ale jezeli za jakeis 50z lwiecej jest 4850 ktory jest tak wydajny (a AA i anizo bardziej) jak gf9800gtx n ot oja kdla mnie nie ma sie nad czym zastanawiac tylko zmartwilo mnie to co napisal dzikidaniel bo ja u siebie e4300 to tak do 3GHz najchetniej podganiam bo wyzej to juz troche szkoda go katowac mam nadzieje ze tyle bedzie starczac co ponadplynnej gry :> a jak nie to coz bede musial wygrzebac jeszcze z 250zl i zainwestowac w e8xxx :> a a ktos sie orjetuje jak z gwara na te raeony ja ksie chlodzenie zmieni? bo np moj palit ma sticker no to go ladnie suszarka odkleilem i zalozylem accelero , ale kumpel mi mowi ze oni patrza tez na stan orginalnej pasty na rdzeniu ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mMATt Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2008 Na apollo juz są :D racja 8600gt juz teraz troche nie wyrabia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mMATt Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 Sorki za post pod postem, ale potrzebuje szybkiej odpowiedzi. Warto dokładac 69zł do radka 4850 asusa, czy brac tanszego gibabyta (on ma chyba o 200mhz nizej takty pamieci)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 W testach obu grafik , pamięci bujają sie na jakieś 1100 , ale ja bym dołożył do asusa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 W testach obu grafik , pamięci bujają sie na jakieś 1100 , ale ja bym dołożył do asusa a ja nie- okres gwarancji ten sam, memki te same... cena asusa sporo wyższa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 AMDx2@2,7ghz KN9, 2gb ramu. Do teog imho max 9600gt a reszte kasy zbierac na zmiane procka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 a ja nie- okres gwarancji ten sam, memki te same... cena asusa sporo wyższapo czym stwierdziłeś że to te same pamięci ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mMATt Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zeby miec spokoj zamowilem asusa, na procka tez kasa sie znajdzie tylko nie oplaca sie juz chyba nic w am2 pakowac, a nie chce na chwile obecna przesiadac sie na intela. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...