SPEEDY2005 Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2008 (edytowane) Już wszystko działa. A mierzył ktoś napięcia dla CPU miernikiem na tej płycie? Punkty pomiarowe są takie same jak na ASUSach? Edytowane 21 Listopada 2008 przez SPEEDY2005 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bat Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 kupilem te plyte na wyprzedazy w ktr za 311pln :) tak wiec prawie 200pln mniej niz normalnie a tylko pudelka nie ma i niby po naprawie na poczatku myslalem ze mam faktycznie walniety egzemplarz bo nie chciala wstawac (czarny ekran - blad z rozpakowywaniem biosu a po resecie blad memory test) - pamieci kingmax 800mhz niby szajs ale na 650i ultra smigaly bezproblemowo zdobylem kostke geil ultra 800mhz i plytka ruszyla, upgrade biosu do 1.4 i na kingmax juz ruszalo ale pojawily sie zwiechy w poscie itp na geilu zainstalowalem winde, po zainstalowaniu sterow pojawily sie random zwiechy, ale po przeczytaniu tu ustawlem vmem na 1.95 i na razie dziala musze skrytykowac bogactwo biosu, a raczej jego brak 1) na mojej poprzedniej evga 650i ultra moglem sobie ustawic kolejnosc dyskow, wlaczanie kompa z klawiatury, flashowanie biosu z POST a tu czegos takiego nie ma!!?? 2)jakie polecacie mi kupic tanie pamiatki (geil ultra?) 800mhz do tej plyty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPEEDY2005 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 Ja miałem na tej płycie OCZ Gold 1066 ale na DDR3. Na DDR2 możesz kupić jakieś A-DATA lub Kingstone. Ogólnie to jest tego troszke, Geile też mogą być. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPEEDY2005 Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 Moja płytka padła i pojechała już na serwis. Teraz czekam na jakąś odpowiedź ze strony MSI. Czy ktoś wysyłał na RMA podobną płytę? Ile czasu trwa naprawa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2008 Trwa krótko typu 2 dni ale najczęściej to dystrybutor ją długo trzyma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPEEDY2005 Opublikowano 6 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2009 Zrobili w 3 dni. Płytka śmiga aż miło :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bat Opublikowano 11 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2009 ktore stery do RAID zainstalowac? JMicron IDE/SATA RAID Drivers (with AP) Intel ICH10R SATA RAID Driver (For floppy driver) Intel IAA RAID for ICH10R Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hesuss Opublikowano 28 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2011 (edytowane) Odgrzeje temat trochę, otóż zakupiłem wczoraj tą mobo i już nie mam do niej siły dzisiaj, nie mogę przekroczyć 420 fsb tragedia....fakt że pamięci mam chwilowo słabiutkie, ale na neo3fr i tych pamięciach robiłem bez żadnych problemów 460 fsb. Ma ktoś jakiś pomysł? mam dobrego E8400 i nie po to kupiłem taką płytę żeby chodziła 400x9, bawiłem się napięciami, dawałem już na MCH 1,4v na pamięci 2,3V i wiesza się podczas ładowania windows, jak ustawię MCH poniżej 1,25V to wcale płyta nie wstaje, trzeba clear robić, ale bez jaj, na NEO3 fr przy 460fsb napięcie na MCH miałem 1,2V a na pamięciach 2,1V. Nie wiem, może to msi gryzie się z moimi patriotami, ustawiam 5 5 5 15, dzielnik 1:1 tRFC 45 i winda się nie załaduje na 420fsb, Zobaczę na innych pamięciach, jak będzie to samo to poleci płyta przez okno Edit: Właśnie patrzyłem na xtremesystems na zdjęcia z ustawieniami biosu przy 500fsb i w sumie wystarczy trochę podbić MCH i plyta sama robi 500fsb. Sprawdzę na pamięciach 1066, jak dalej będzie to samo to znaczy że mam jakąś trefną tą msi...i się wtedy nieźle wkurzę że dałem 250zł za taki badziew. Edit: Dobra, zmieniłem w zakładce oc na MODE 2 i windows wstaje przy 455fsb ale po 10 sekundach jest reset....zabawa wszystkimi napięciami nic nie daje, no ale już jest jakaś nadzieja. Może pamięci nie dają rady już. Edit: Halo, zagląda tu ktoś jeszcze? czy wszyscy już na 1366 sie przesiedli ;) ? Edit: Nigdy więcej MSI, już nie mam siły do tej płyty, toto się do niczego nie nadaje, toż to przecież śmiech na sali, na zwykłym najtańszym NEO F robi się w 5min 500fsb....a Platinum 440 nie zrobi stabilnych, memki mam aeneoon xtune 1066 cl5, może się gryzie z nimi, już nie mam pomysłów....najgorsza płyta jaką miałem. Ale chyba pisze sam do siebie ;) Edytowane 2 Marca 2011 przez Hesuss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...