Kszysiu Opublikowano 20 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2008 Witam Mam samsunga e250 z rozbitym wyswietlaczem... gdzies wyczytalem ze jesli kupi sie wyswietlacz z jakas plytka to nie trzeba lutowac a jak sie kupi bez to treba lutowac.... jesli sie kupi z plytkato wystarczy podlaczyc do plyty glownej... znalazlem aukcje tylko nie wiem czyo ta pltke chodzi http://allegro.pl/item384807462_oryginalny...250_wro_gw.html wie moze ktosczy kupujac z tj aukcji bede musial lutowac?? Pozdrawiam Kszysiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sokol456 Opublikowano 20 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2008 Mam ten sam telefon, moja rada jest taka żebyś przy nim nie majstrował tylko poszedł do komisu i spytał się co i jak. A dopiero póżniej planował zakup, bo jeśli sam będziesz majstrował to możesz uszkodzić telefon. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 23 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2008 LCD z tej aukcji będziesz musiał lutować i nie sądzę, żebyś bez specjalistycznej lutownicy dał radę. Lutować, o ile pamiętam, trzeba i tak, nawet przy LCD z płytką, ale wtedy to tylko cztery kabelki do słuchawki i głośnika. Zatem jeśli nie masz zbyt trzęsących się rąk i w miarę cienki grot w lutownicy, powinno pójść gładko jak na Durex Play. A rozebranie to nie problem, kilka śrubek na krzyż i wiedza na temat właściwego punktu podważenia. Model w sumie dość prosty do rozłożenia, ale za pierwszym razem zajęło mi to dobry kwadrans. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...