Skocz do zawartości
dolgram

Nowe obudowy od Codegena

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich

Mam takie pytanko czy ktoś już miał może styczność z nowymi obudowami codegena z boczną szybą?? Chodzi mi o jaklośc wykonania itp.

Wiem ze zasilki straszne wyją ale obudowy nawet ciekawie wyglądają.

http://www.codegengroup.com/newarrivals.asp

http://www.codegengroup.com/proddetail.asp?id=177

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiem ze juz od 3 tygodni sie napalilem na ta bude

Dołączona grafika

tylko nie bijcie mnie ! ;) - po prostu wpadla mi w oko - wystarczy wywalic zasilke w kosmos i wsadzic cos porzadnego

IMO - mi sie baardzo spodobala i sadze ze jezelibym ja nawet kupil (a jestem sklonny) to mysle ze udaloby mi sie zrobic z niej cos naprawde porzadnego (a nowych pomyslow mam od groma - nawet zapisalem sobie je na karteczce i szkice roznych projektow porobilem - i pomysly ciagle mi przybywaja ) - chyba moj poprzedni mod mnie duzo nauczyl i teraz glowka mi troche lepiej pracuje ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafika  

tylko nie bijcie mnie ! ;) - po prostu wpadla mi w oko - wystarczy wywalic zasilke w kosmos i wsadzic cos porzadnego  

IMO - mi sie baardzo spodobala i sadze ze jezelibym ja nawet kupil (a jestem sklonny) to mysle ze udaloby mi sie zrobic z niej cos naprawde porzadnego (a nowych pomyslow mam od groma - nawet zapisalem sobie je na karteczce i szkice roznych projektow porobilem - i pomysly ciagle mi przybywaja ) - chyba moj poprzedni mod mnie duzo nauczyl i teraz glowka mi troche lepiej pracuje ;)

U mnie w jednym sklepie komputerowym stoi sobie taka obudowa i powiem ci szczerze ze wykonanie tej obudowy jest do du... ale wyglad ogolny tzn. projekt jest calkiem cool.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafika  

a ile za to ?? calkiem fajna :) jest w Proline taka, mozesz sie przejsc i zobaczyc LIVE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafika  

U mnie w jednym sklepie komputerowym stoi sobie taka obudowa i powiem ci szczerze ze wykonanie tej obudowy jest do du... ale wyglad ogolny tzn. projekt jest calkiem cool.

Pozdro

moze masz cyfraka i moze bys podskoczyl do sklepu (oczywiscie jezeli by ci sie chcialo ;)) i cyknalbys pare zdjatek tych najbardziej newralgicznych punktow tej budy ???

lub opisz dokladniej , co takiego jest w niej , ze wykonanie do (_|_) - wiem wiem - codegen raczej nigdy nie robil porzadnych bud i PSU

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten 8011 faktycznie nie wyglada tak fajnie w realu, fajnie pomyslany jest ten przycisk power/restart ale kurde imo chooyowy kolor, dobre jest usb i wyjscie na sluchawki/mikrofon na gorze obudowy, zasilacz kolega mowi ze jest fajny bo cichutki, glosniejszy jest od niego dodatkowy wentyl znajdujacy sie w obudowie, co mnie wnerwia w tej obudowie:

-odcien tych zaslepek nie ejst taki sam jak na zdjeciu, jest jasniejszy, taki "dziewiczy" bleee :D

-te "uchwyty" z przodu sa plastikowe i albo je zdemontowac (jesli sie da) albo pomalowac na czarno bo to cholernie kijowo wyglada

-wogole tak hmm nie jest taka znow duza jak sie wydaje, to jest normlanej wielkosci midi tower (zreszta rozmiary mozna zobaczyc na www)

natomiast to co mi sie podoba i dlaczego ja kupie:

-przede wszytskeim 7x5,25 no to jest po porstu super, najproawdopodobniej nawet 3,5 flopka nie bede mocowal wiec bedzie 8x5,25

-no i cena ja w sklepie dalem chyba zebym nie sklamal (moge sie mylic o 2 pln :D) jakies 175 PLN no mysle ze za taka obudowe z alawtym demontarzem itp warto dac tyle...

a co do wykonania to calkiem ok rowniutenko, wszystko ladnie zaokraglone (nie ma sie gdzie skaleczyc :D)

to tyle z tego co widzialem to dam 4-/6

ale at cena jest ok i mysle ze dlatego warto zwrocic na nai uwage, tylko ten wlacznik, odcien tych zaslepek i kurde "uchwyty" (czy tam haczyki:p)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak ale to jest z zasiłką Deer 400W - normalnie z 300W kosztuje coś ok. 240zł - a poza tym jak sobie to wszystko przeliczyłem - to stwierdziłem że lepiej dołożyć jeszcze 100 i <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> tego co mam chiefteca.

Byłem chory na takiego

Dołączona grafika

ale jak się dowiedziałem że jest ze stali - tylko przedni panel aluminiowy + cena 650 i bez zasiłki - to mi przeszło ;)

Wyszły nowe Chieftec'i

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem sie wypowiedziec wiec tak: bylem dzisiaj w tym sklepie o ktorym mowilem i ten wlacznik i reset u gory ( to zlote) tak naprawde jest matowo-zlote, niezbyt dokladnie wykonane, jesli chodzi o te fajne raczki ( to srebrne) to rzeczywiscie sa srebrne, ale nie takie gladnkie, sa wrecz chropowate i to strasznie jakby pogryzione :D to znaczy sa nierowne i tyle, co do samego materialu to jest w miare ok, chociaz na zdjeciu wyglada ladniej, rowniez nie jest gladki lecz matowy, a to niebieskie jest wporzo. Moze akurat ktos znecal sie nad ta buda, ktora widzialem, nie wiem :?

b3t0n - najlepiej jakbys ja zamowil przez jakis sklep w miescie i walnal taka gadke ze jest bardzo fajna, na pewno kazdy by ja chcial miec, ale ja chcialbym najpierw ja zobaczyc itp. itd.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi