Skocz do zawartości
cantreos

Samsung Lcd 22" Sm226bw Czy Sm223bw?[można Zamknąć]

Rekomendowane odpowiedzi

Porównywałem też sobie czerń tych monitorów, nie spodziewałem się że LG ma tak bardzo dobrą czerń, kolory też są piękne, i matryca prawie idealnie podświetlona, nie to co Samsung, w którym matryca już nie jest taka, i widać w czerni, świecące świetlówki. Miałem kupić tego LG w MM, ale odpuściłem, bo cena droższa o 200zł niż w Agito.pl. I do tego LG daję miesiąc gwary na wypalone pixele, nawet jak jeden się pojawi, nie to co w Samsungach. Pozdro.

Edytowane przez ABI-FOX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam takie pytanie: Samsung 226BW z tego co czytalem jest na roznych matrycach, tylko jedna jest na dobrym samsungu. Chcialem, zeby w skepie internetowym mi sprawdzili jaka jest. Otrzymalem taka odpowiedz:

Wejście do menu serwisowego jest jednoznaczne z utratą gw. Samsung jest największym producentem matryc i stosuje tylko matryce Samsunga. Osobiście nie czytał bym bzdur na forach tworzonych przez konkurentów marki.

Czy to prawda? Bo jakos wydaje mi sie ze sobie robia zarty...

A tak przy okazji: polecacie tego LG W2252TQ-PF, a czym on sie rozni od LG L227WT-PF ? Wyglad tego drugiego bardziej mi odpowiada ale oczywisnie nie bede przedkladal wygladu przed jakosc wyswietlanego obrazu.

Edytowane przez Rilz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam takie pytanie: Samsung 226BW z tego co czytalem jest na roznych matrycach, tylko jedna jest na dobrym samsungu. Chcialem, zeby w skepie internetowym mi sprawdzili jaka jest. Otrzymalem taka odpowiedz:

Wejście do menu serwisowego jest jednoznaczne z utratą gw. Samsung jest największym producentem matryc i stosuje tylko matryce Samsunga. Osobiście nie czytał bym bzdur na forach tworzonych przez konkurentów marki.

Czy to prawda? Bo jakos wydaje mi sie ze sobie robia zarty...

To nie prawda, tam się tak znają, że szkoda gadać. Jak się nie mylę to teraz robią tego samsunga na 3 matrycach.

A tak przy okazji: polecacie tego LG W2252TQ-PF, a czym on sie rozni od LG L227WT-PF ? Wyglad tego drugiego bardziej mi odpowiada ale oczywisnie nie bede przedkladal wygladu przed jakosc wyswietlanego obrazu.

W2252TQ ma zerowy inputlag, a L227WT-PF ma trochę lepsze kolory.

Edytowane przez rmvbhd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W2252TQ ma zerowy inputlag, a L227WT-PF ma trochę lepsze kolory.

A jak z lagiem na L227WT-PF ? Da sie przecierpiec? :) Mysle ze miedzy tymi modelami cos wybiore. Przedewszystkim bede gral, potem troszeczeke jakas grafika. Widzialem u kolegi Samsunga 226BW i naprawde podobaly mi sie kolory w tym monitorze. Pierwsza mysl byla zeby tez go kupic ale ciezko dostac na tej najlepszej matrycy, pozatym moge dostac 7 dniowa gwarancje na pixele ale zdalem sobie sprawe ze jak wyjda powiedzmy 2 gorace/martwe na starcie i bede chcial wymienic moja ciezko zdobyta samsungowa matryce, oni przesla mi pierwsza lepsza bo nikt juz nie bedzie zwracal uwagi na ten fakt.... dlatego mysle nad tym LG bo moze warto a naprawde nie mam super mega wymagan bo przesiadam sie z 17" CRT ktory lekko jest zamazany na rogach...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rmvbhd

Skad informacja ze :LG w2252tq-pf ma zerowego inputlaga ???

Ja gdzies wyczytalem ze ma pomiedzy 18-20 ms !! !!

Jak się nie mylę to smużenie jest w ms, a inputlag to coś innego, jeśli źle mówię proszę o poprawienie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupilem w promocji za 150£ nowke SM226BW na najlepszej z calej seri matrycy S Samsunga

porownujac do mojego poprzedniego nowego LG 2252TQ Samsung ma ciut rowniejsze podswietlenie

kupilem go z mysla o drugim kompie a tak mnie zapasil ze go zostawie a LG pojdzie do starego peceta.

Kolejna rzecza ktora przemawia za 226BW to ciut wiekszy kontrast , zjechalem w obu monitorach

z kontrastem do Zera i na Samsungu jakby ciut wyrazniej ,

ogolnie roznice dla wielu uzytkownikow moga byc nie zauwazalne .

Najwiekszy aczkolwiek drobny problem to brak wspolpracy z programem MagicTune

niby Samsung dodaje go z sterownikami niestety nawet najnowsza wersja nie wspolpracuje z SM226BW :/

tu Samsung dal ciala na maxa .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi