Skocz do zawartości
qtch

Mint Radełon 9100

Rekomendowane odpowiedzi

a mnie zaoferowano radka 9100 szafira, w dwóch wersjach: 64MB, na szajsungach (chyba 4ns) i 128MB na jakichś kościach a-data, albo coś takiego, bez wyraźnych napisów dot. czasu dostępu, ale w końcówce nr. było 50...

wiecie coś o nich? warto takiego 128MB wogule z takimi kościami brać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a mnie zaoferowano radka 9100 szafira, w dwóch wersjach: 64MB,  na szajsungach (chyba 4ns) i 128MB na jakichś kościach a-data, albo coś takiego, bez wyraźnych napisów dot. czasu dostępu, ale w końcówce nr. było 50...

wiecie coś o nich? warto takiego 128MB wogule z takimi kościami brać?

Nie brac. SYF 5ns :P tfu :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

siema, co sadzicie o tej karcie ? podobno ma pamiec 3.3ns i taktowanie 275/275 !!! zastanawiam sie nad jej kupnem po moge ja miec za 289zl.

Zobacz ta karte. bo ogladalem minty na gieldzie i byly na samsungach 4ns. Taktowanie 250/250. Mint ma kilka wersji kart. wiec wez ja do reki i obejrzyj zanim kupisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

siema, co sadzicie o tej karcie ? podobno ma pamiec 3.3ns i taktowanie 275/275 !!! zastanawiam sie nad jej kupnem po moge ja miec za 289zl.

Zobacz ta karte. bo ogladalem minty na gieldzie i byly na samsungach 4ns. Taktowanie 250/250. Mint ma kilka wersji kart. wiec wez ja do reki i obejrzyj zanim kupisz.

Ty ile wyciagasz na swoim SG? Mam w planach cos takiego. Ma pamieci Hynix 4ns, taktowanie 250/250. Jest sens?

Pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze a gdzie ty go znalazłeś za tą cenę? Jak go masz to daj jakieś zdjęcie tego cuda, a szczególnie pamięci jakie tam masz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MINT jak wiecie to "marka" warszawskiej hurtowni, która wrzuca produkty OEM do badziewnych pudełek z napisem MINT.

Więc możesz trafić na napradę zajeżystego radka albo na jakiegoś syfa. Z mintem trzeba uważać !!!

Osobiście, można powiedzieć, nacięłem sie na minta na www.proline.com.pl gdzie kupowałem swojego 9100 - nie było tam ani że to mint ani że to sapphire tylko że jakby ref. ATI .

Więc odbieram przesyłkę, i patrzę na pudełko z napisem MINT :(((

Lekko wqrzony otwieram pudło, a tu.... płytka od sapphire'a....

Patrze na karte wszystko fajno ale żadnego napisu mady by kto? ani symbolu, no prawie żadnych napisików - a przynajmniej zero ważnych.

Nic to, dzielnie wkładam ją do kompa odpalam.... i patrze:

- obraz - żyleta - myślę, chociaż tyle:)

- patrzę na szczegóły w catalystach (info o karcie - a tam że Sapphire Tech. ble ble) - myślę o qwa, jak fajnie

- patrzę na strone sapphire, jak to wygląda, jakie taktowanie, jakie pamięci, itp. itd. i okazuje się że mam Sapphire 64 MB Atlantis 250/230 na pamiątkach 4ns.

Pamięci są EcronTech'a. Ktoś powie że jak to przecież szafirki miały hynixy albo samsungi - ale to zależy od serii to po raz, a po dwa jest to wersja oem a nie retail.

O/C:

Karta na standardowym wiatraczq kręci się stabilnie do 275/260 więc chyba nie mam powodów do narzekania, karta kosztowała 355 PLN a zapłaciłem za nią 290 (bez vaciora).

Resumując:

1. Trza uważać co jest w pudełkach mint'a

2. Nie wszystkie radki szafira maja mem. samsunga czy hynixa...

Pozdroovka i sorki za lekki [OT]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jarq: Kupiłem wczoraj taką samą kartę (ale na pamięciach EltronTech 8) - wiesz może do czego służy ta zworka na karcie (jp1) ?? W chwili obecnej nie mam jej na czym przetestować (czekam na płytę) ale cieszy mnie to co napisałeś..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jarq: Kupiłem wczoraj taką samą kartę (ale na pamięciach EltronTech 8) - wiesz może do czego służy ta zworka na karcie (jp1) ?? W chwili obecnej nie mam jej na czym przetestować (czekam na płytę) ale cieszy mnie to co napisałeś..

Sorki, literówka, moje również są EltronTech'a :)

A JP1 jak sądze służy do przełączania z PAL na NTSC na wyjściu video. Osobiście nic z nią nie robiłem, więc nie jestem tego pewien.

pozdroovka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie testuję taką kartę (Mint 9100).

W standardzie miała 250/230 ale na kościach samsunga 4 ns.

Poszła na 275/275 "out of the box".

Chyba sobie zostawie bo obraz bomba, a moje Ti500 nie znosiło wysokiego FSB :[

Karta została kupiona do celka 333 :D , żeby siostra mogła pograc w nowsze gierki :D

Pozdrawiam,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...