qtch Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 siema, co sadzicie o tej karcie ? podobno ma pamiec 3.3ns i taktowanie 275/275 !!! zastanawiam sie nad jej kupnem po moge ja miec za 289zl. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gr8-2N Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 bierz ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefanito Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 a mnie zaoferowano radka 9100 szafira, w dwóch wersjach: 64MB, na szajsungach (chyba 4ns) i 128MB na jakichś kościach a-data, albo coś takiego, bez wyraźnych napisów dot. czasu dostępu, ale w końcówce nr. było 50... wiecie coś o nich? warto takiego 128MB wogule z takimi kościami brać? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 a mnie zaoferowano radka 9100 szafira, w dwóch wersjach: 64MB, na szajsungach (chyba 4ns) i 128MB na jakichś kościach a-data, albo coś takiego, bez wyraźnych napisów dot. czasu dostępu, ale w końcówce nr. było 50... wiecie coś o nich? warto takiego 128MB wogule z takimi kościami brać? Nie brac. SYF 5ns :P tfu :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 siema, co sadzicie o tej karcie ? podobno ma pamiec 3.3ns i taktowanie 275/275 !!! zastanawiam sie nad jej kupnem po moge ja miec za 289zl. Zobacz ta karte. bo ogladalem minty na gieldzie i byly na samsungach 4ns. Taktowanie 250/250. Mint ma kilka wersji kart. wiec wez ja do reki i obejrzyj zanim kupisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misza Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 siema, co sadzicie o tej karcie ? podobno ma pamiec 3.3ns i taktowanie 275/275 !!! zastanawiam sie nad jej kupnem po moge ja miec za 289zl. Zobacz ta karte. bo ogladalem minty na gieldzie i byly na samsungach 4ns. Taktowanie 250/250. Mint ma kilka wersji kart. wiec wez ja do reki i obejrzyj zanim kupisz. Ty ile wyciagasz na swoim SG? Mam w planach cos takiego. Ma pamieci Hynix 4ns, taktowanie 250/250. Jest sens? Pzdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 Powiem tak. Nie krecilem go. A co do wyniku to zobacz w podpisie. Grafa byla ustawiona na 260/260. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red46 Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2003 siema, co sadzicie o tej karcie ? podobno ma pamiec 3.3ns i taktowanie 275/275 !!! zastanawiam sie nad jej kupnem po moge ja miec za 289zl. Kurcze a gdzie ty go znalazłeś za tą cenę? Jak go masz to daj jakieś zdjęcie tego cuda, a szczególnie pamięci jakie tam masz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarq Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 MINT jak wiecie to "marka" warszawskiej hurtowni, która wrzuca produkty OEM do badziewnych pudełek z napisem MINT. Więc możesz trafić na napradę zajeżystego radka albo na jakiegoś syfa. Z mintem trzeba uważać !!! Osobiście, można powiedzieć, nacięłem sie na minta na www.proline.com.pl gdzie kupowałem swojego 9100 - nie było tam ani że to mint ani że to sapphire tylko że jakby ref. ATI . Więc odbieram przesyłkę, i patrzę na pudełko z napisem MINT :((( Lekko wqrzony otwieram pudło, a tu.... płytka od sapphire'a.... Patrze na karte wszystko fajno ale żadnego napisu mady by kto? ani symbolu, no prawie żadnych napisików - a przynajmniej zero ważnych. Nic to, dzielnie wkładam ją do kompa odpalam.... i patrze: - obraz - żyleta - myślę, chociaż tyle:) - patrzę na szczegóły w catalystach (info o karcie - a tam że Sapphire Tech. ble ble) - myślę o qwa, jak fajnie - patrzę na strone sapphire, jak to wygląda, jakie taktowanie, jakie pamięci, itp. itd. i okazuje się że mam Sapphire 64 MB Atlantis 250/230 na pamiątkach 4ns. Pamięci są EcronTech'a. Ktoś powie że jak to przecież szafirki miały hynixy albo samsungi - ale to zależy od serii to po raz, a po dwa jest to wersja oem a nie retail. O/C: Karta na standardowym wiatraczq kręci się stabilnie do 275/260 więc chyba nie mam powodów do narzekania, karta kosztowała 355 PLN a zapłaciłem za nią 290 (bez vaciora). Resumując: 1. Trza uważać co jest w pudełkach mint'a 2. Nie wszystkie radki szafira maja mem. samsunga czy hynixa... Pozdroovka i sorki za lekki [OT] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Jarq: Kupiłem wczoraj taką samą kartę (ale na pamięciach EltronTech 8) - wiesz może do czego służy ta zworka na karcie (jp1) ?? W chwili obecnej nie mam jej na czym przetestować (czekam na płytę) ale cieszy mnie to co napisałeś.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarq Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Jarq: Kupiłem wczoraj taką samą kartę (ale na pamięciach EltronTech 8) - wiesz może do czego służy ta zworka na karcie (jp1) ?? W chwili obecnej nie mam jej na czym przetestować (czekam na płytę) ale cieszy mnie to co napisałeś.. Sorki, literówka, moje również są EltronTech'a :) A JP1 jak sądze służy do przełączania z PAL na NTSC na wyjściu video. Osobiście nic z nią nie robiłem, więc nie jestem tego pewien. pozdroovka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duncan Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Właśnie testuję taką kartę (Mint 9100). W standardzie miała 250/230 ale na kościach samsunga 4 ns. Poszła na 275/275 "out of the box". Chyba sobie zostawie bo obraz bomba, a moje Ti500 nie znosiło wysokiego FSB :[ Karta została kupiona do celka 333 :D , żeby siostra mogła pograc w nowsze gierki :D Pozdrawiam, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...