Skocz do zawartości
Cavea

Hp Photosmart C4280 Lub C4180?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie czy w którymś z wymienionych urządzeń (c4180, c4280) daje się po zużyciu tuszu napełnić go i zainstalować ponownie? Tzn. czy drukarka przyjmie ponownie ten sam "cartridż" z tuszem i pozwoli drukować? Wskaźniki poziomu tuszu mogą przy tym pozostać na stanie "wyczerpany" - nie przeszkadza mi to.

Dotąd miałem HP PSC 1510 (z którego jestem zadowolony) i z napełnianiem nie było problemu, ale teraz muszę dokupić kolejne urządzenie wielofunkcyjne i nie chciałbym się naciąć na jakiś model który nie akceptuje regenerowania tuszy.

Poproszę o pomoc, chciałbym kupić tę drukarkę najchętniej jutro na giełdzie lub w poniedziałek.

Wszelkie opinie mile widziane

Pozdrawiam,

Marek

PS. Przy okazji mam jeszcze pytanie jakby ktoś wiedział czy to prawda że c4280 wciąga kartki które są wydrukowane z powrotem do podajnika - bo z taką opinią się spotkałem na "http://cokupic.pl/"?

Edytowane przez Cavea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem ci tak ( zaraz pewnie gabryska sie odezwie ;) wkłady serii 3.. 336 338 itd włacznie z kolorowymi zawsze beda ci wyrzucac ze jest pusty pojemnik nawet jak wezmiesz wład pusty z innej drukarki. ( drukowac beda ) ( Hp wprowadziło zabezpieczenia o oznaczeniu pentagonu na wkładzie )

Pamietaj ze napełnienie tuszu to nie takie HOP Tusz nie moze miec komory powietrznej pomiedzy głowica a tuszem bo konczy sie to przerywanym drukiem. ( ale widze ze to przetrenowałes )

Ogolnie tylko Epson Mówi STOP.... ( ale dla mnie to nie drukarka ) tylko pożeracz tuszu.. i Canon na chipach ( CLI8 i PG5BK ) ma zabezpieczonko..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogolnie tylko Epson Mówi STOP....

E tam mówi STOP.... Można kupić samoresetujące się kartridże i lać tusz za grosze. Jest też sporo zamienników bez konieczności brudzenie siebie i otoczenia...

np. http://www.allegro.pl/item386889847_epson_...01_801_806.html

http://www.allegro.pl/item384461774_tusz_d...450_dx8450.html

itd itp...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czesć : No to się odzywam! he.

jesli to bryka na tych tuszach co 1510 czyli z serii 3XX to spoko - zadziała tak samo jak 1510.

natomiast jeśli to są tusze 2X (5X) to też spoko (tylko że te dają sie zresetować a pierwsze nie)

jeśli zaś zamierzasz kupić maszynkę na tuszach bez głowic (głowice oddzielone a tusze to takie dziwne wtyczki kolorowe) to odradzam posiadają chipy i są problemy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Elpr wiesz wszystko wyglada fajnie ( komplet T8... ) to około 120zł do przełkniecia... ale ja juz w 2 letnich epsonach niemocno eksploatowanych widziałem komunikat:

Czas eksploatacyjny niektórych elementów skonczył sie- skontaktuj sie z serwisem.

Czyli głowica do wymiany lub pampers do resetu...

Z Canonami było podobnie tylko ze dawano w instrukcji metode jak zresetowac przepełniony pampers...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi