Skocz do zawartości
Misza

Zasilacz - chyba kłopot ze stabilnością (??)

Rekomendowane odpowiedzi

Mam jakas bude NN z zasilka 235w. Jesli probuje kreci magistrala powyzej 166Mhz mam klopoty ze stabilnoscia. W zwiazku z tym pytanie: czy warto zmieniac bude na Enlighta? Wiadomo lepsza zasilka (300W), lepsze wykonanie itd. Ale czy cos to da? W koncu to trzy stowki!

Prosilbym o jakies rzeczowe wypowiedzi.

Pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W zwiazku z tym pytanie: czy warto zmieniac bude na Enlighta? Wiadomo lepsza zasilka (300W), lepsze wykonanie itd. Ale czy cos to da? W koncu to trzy stowki! 

Prosilbym o jakies rzeczowe wypowiedzi. 

Widać że nie śledziłeś osttnich postów na forum, bo temat zasiłek był tu wałkowany xx razy i to w przeciągu ostatnich tygodni.

Ale żeby cie nie dręczyć powiem, że Enlight to już górna półka (co prawda nie najwyższa jak TopPower czy Vantec - ale nie kosztuje 500zł :-) i spokojnie wystarczy.

Ludzie na forum mający kupe sprzętu spoko jadą na 250W Enlight.

Jednak ja radziłbym Chieftec'a ale z jednym wiatrakiem ~200zł (sam zasilacz) ewentualnie z dwoma, ale już za ~250zł

Wiem że jest to trochę kasy i możnaby kupic za to budę i zostałoby, ale po co później żałować.

Zasilacz to naprawdę podstawa - zmienisz proca na jakieś 2.5ghz PIV/Athlon, dołożysz jakis mega dopalacz 3D i trochę rzeczy (nie koniecznie dziś ale np. za jakiś rok) i mogą, a raczej będą problemy przy taniej zasiłce i znów zabulisz 100-200zł za nowy.

Kup raz a dobrze. Tu nie ma się co szczypać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I bardzo dobrze zrobiłeś.

Czekam na wrażenia.

No to przyszła buda! Waży chyba tyle co stara z bebechami :lol: . Wykonanie jest oki. Fajne sa te sanki do montazu napedow. Wbudowany drugi wicherek ale gril powoduje, ze jest to dosyc glosne (bedzie trzeba wyciac). Z montazem plyty prawie zadnych klopotow. Miejsca od z*#@!$^* (dluzsza prawie o 10cm od starej). Bez dodatkowego wiatraka temp. nizsza o jakies 4-5 stopni.

Ale z podkrecaniem klopot. Moze pamieci do du.py sa mimo, ze to Infineony DDR333? W 3DMarku nie przechodzi testow z ustawieniami 12*166 - wyrzuca do Win. Napiecie na procku 1,8V, probowalem 1,825V ale wlasciwie nic to nie pomoglo. Na pamieciach podnosilem do 2,6.

A i jeszcze jeden bol. Moja plytka nie ma zlacza do podlaczenia wiatraka z zasilacza - tu EPoX nie popisal sie!! To na razie tyle.

Pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...