krogoth111 Opublikowano 21 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2008 Kumpel pyta mnie tak. Mam 1000zł chcę najbardziej stabilną, na najlepszych podzespołach dobrze kręcącą się płytę główną. Czyli jaką kupić? (pci-ex, s775 i ddr2) DFI LanParty UT X48- T2R (DDR2) ? Czy Asus Maximus II (trochę kasy zostanie) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disaster3 Opublikowano 21 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2008 majac tyle kasy kupilbym Foxconn Blackops X48, zapowiada sie na niezla plytke ale na razie za wiele o niej nie wiadomo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 21 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2008 ale do blackopsa to potrzeba dobrego quada i jeszcze lepszych ddr3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2008 Pozatym ponoć trzeba mieć nerwy do niej :wink: Wnioskuje to po wypowiedzi jednego z userów tego forum ;] potrzebne Ci Crossfire że chcesz X48?? Fakt robi większe FSB niż X38, ale można taniej a równie dobrze na P45 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2008 Kumpel pyta mnie tak. Mam 1000zł chcę najbardziej stabilną, na najlepszych podzespołach dobrze kręcącą się płytę główną. Czyli jaką kupić? (pci-ex, s775 i ddr2) DFI LanParty UT X48- T2R (DDR2) ? Czy Asus Maximus II (trochę kasy zostanie) ? heh poza ekstremalnymi zabawami to dla mnie mobo za 1000PLN to czystej wody snobizm ... za 1000 to mozna kupić bardzo dobre mobo i E8400 ... jak już jest dużo kasy na zbyciu - to polecam platformę z DDR3 ... to mobo ma działać z pojedyńczą grafą ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2008 P5Q Deluxe kiedy już będzie dostępne :-) natomiast fochów nie uniknie na żadnej płycie :-) mniejsze, wieksze zawsze są- może np ich nie zauważyc choćby przez to, że nie będzie jej intensywnie eksploatował :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2008 Za tyle floty kupiłbym P5Q Deluxe i resztę dołożył do czegoś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krogoth111 Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2008 (edytowane) Mhm dzięki czyli ta DFI i tak samo maximus II nie są warte swojej ceny? Kupił zasiłke 750wat chyba enermax teraz kupuje mobo Ostatecznie ma działać na tym Q9550 i GT280 lub dwa 9800GX2. Ramki nie wiem jakie ma. Co z tego że snobizm ma kase na sprzęcie nie bardzo się zna a chce złożyć sobie extra kompa na 3-4lata. O/C napewno będzie bo ja mu kompa zakładać będę jak kupi wszystkie podzespoły. Oczywiście bez wymysłów wc albo azot ale oc na air i tyle ile da sie stabilnie. Edytowane 22 Czerwca 2008 przez Tal-Rash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2008 Raczej nie o ile nie jesteś maniakiem :wink: IMO kup P5Q Deluxe i będzie ok ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krogoth111 Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2008 No dobrze P5Q tak mu powiem ale na pewno zażąda dobrego argumentu przeciwko tej DFI. Jaki to argument bo nie moge mu powiedzieć bo ja tak mówię :) Jest starszy o 20 lat wiec nie takie numery xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2008 No więc powiedz mu że taka ogólnie płyta na chipsecie X48 jest droga a w stosunku do P35/P45 a z przydatnych rzeczy normalnemu zjadaczowi chleba oferuje zaledwie pełnowartościowe CrossFire 2x PCI-E x16. A dużo tańszy Asus P5Q zaoferuje to co trzeba czyli wydajność, stabilność, OC. A X48 przyda się kiedy bijesz się o każdy pkt w 3d marku i nie możesz przeżyć że nie masz 2x PCI-E x16 i tracisz na wydajności, mówie tu o manii ;] Także uważam że w rozsądnej cenie P35/P45 zaoferuje to co trzeba :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2008 ja mam tylko pytanie- jak chesz wsadzić 2 karty w sli na platforme z chipsetem intela? to obsługuje tylko cf- jak sli to only nv niestety... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krogoth111 Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2008 Pisząc dwa 9800GX2 mialem na mysli ze to podwójna karta sorry wiem ze nv nie zrobie sli na intelu chyba że na jakiś dziwnych sterach... Dziękuję za argument :) Jutro bede skladal mu sprzęt o ile dostanie P5Q :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2008 Pisząc dwa 9800GX2 mialem na mysli ze to podwójna karta sorry wiem ze nv nie zrobie sli na intelu chyba że na jakiś dziwnych sterach... Dziękuję za argument :) Jutro bede skladal mu sprzęt o ile dostanie P5Q :P nie dostanie, bo tych asusów jeszcze nie ma ;-) mają być w przyszłym tygodnoiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3NV3R Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2008 No jeszcze możesz oszczędzić, wziąć ASUSa P5E i wstawić BIOS od Rampage Formula... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krogoth111 Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2008 Właśnie. Da mi coś P45 więcej od X38@X48 jak mam u siebie w kompie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2008 niezłe kombinowanie,, jak tu wydać 1000 na płytę pod zastosowania pod które sprawdzi się i mobas za 300zł (bądźmy szczerzy),, kupić 3 za 300 ?? podniesie to rozwiązanie niezawodność ;) argument przeciw dfi - bo m fochy jednak częściej niż inne płyty i nie jest czasem tak że ustawisz i działa już zawsze - będziesz do kolegi czasem wracał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krogoth111 Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 To nie kombinowanie tyko mają to być mądrze wydane pieniądze na komputer który ma działać kilka lat a nie co miesiąc coś będzie do zrobienia. Ok DFI odpada :) Chyba coraz bardziej nastawia się na maximus@rampage tak jak ja mam. Po co P5Q? Tyle tylko że ICH10 i trochę wyższe fsb wyciąga ale tam nie ma być bity jakiś rekord tylko oc w granicach 20-30%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3NV3R Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 HEHE, jak "@rampage", to nawet maximusa nie opłaca się brać, bo większość P5E jest identycznych z Maximusem (mój znajomy pod naklejką "P5E" miał "Maximus Formula") xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...