Tomekkkkkkkk Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 Czesc. Mój problem jest nastepujący: załatwiłem sobie inną mobo do serwera, taką obsługującą SDRAM pod Pentium. Podłączyłem działa, wykrywa twardziela wszystko OK. Ale jak chce odpalic winde z tego twardziela to mi pokazuje BRAK SYSTEMU OPERACYJNEGO !!! :evil: A ten system tam jest i działa jak go podłącze pod innego kompa. Co to magia czy jak? Z góry dzięki za pomoc. Cześć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kirieelejson Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 a w BIOSie poprawnie wybrales sekwencje partycji z ktorej system ma startowac? bo wyglada na to, ze BIOS probuje bootowac nie ta partucje co trzeba (ta, na ktorej nie masz systemu) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 zabootuj z dyskietki i ustaw aktywna partycje (fdisk) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomekkkkkkkk Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 Tak jest wszystko dobrze ustawione, tam to nie ma nawet w BIOSIE takiej opcji. Tzn on potrafi sie bootować tylko z 1 dysku twardego. Z dyskietki normalnie startuje, a jeżeli chodzi o twardziela to już szajba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomekkkkkkkk Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 zabootuj z dyskietki i ustaw aktywna partycje (fdisk)Na tym dysku jest działająca winda zainstalowana. Działa bez zarzutu na innych kompach, więc nie ma potrzeby mieszać na partyjach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_Yaro Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Ja bym powiedzial ze nie masz aktywnej partycji dobrze ustawionej. Ale skoro dziala gdzie indziej........ to nie wiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...