boleslaw Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2008 witam Chciałbym kupić jakieś słuchawki przede wszystkim do filmów i muzyki, strasznie napaliłem sie na model podany w temacie i nie wiem czy będzie jakaś znacząca roznica miedzy nim a sluchawkami za 200zł Mam laptopa (nie taki ostatni) i zintegrowana karte muzyczna no i wlasnie nie wiem czy konieczne jest dokupienie zewnętrznej karty, czy tak czy tak bedzie swietny dzwięk? A może polecacie jakies lepsze słuchawki do 500zł albo uwazacie ze w zupełności wystarcza słucawki za 200zł dzieki:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zamiast tych Sennków brał bym Creative Aurvana Live! - są tanie (~150zł), a bez problemu pokonują o wiele droższe produkty pod względem jakości dźwięku. Na integrze nie zagrają pełnią swoich możliwości - ale na Allegro można ostatnio kupić tanio (~100zł) SoundBlastery Live na USB - grają podobno całkiem dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baols Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2008 AL! słuchałem z playera a HD595 z porządnego wzmaka... i HD595 bardzo mi się podobały a AL! podobały się w miarę. Jednak z tego co wiem w przypadku AL! źródło ma ogromne znaczenie i na stacjonarnym sprzęcie potrafią zagrać jak hi-end ;) HD595 są wygodniejsze :P Na Twoim miejscu najpierw zainwestowałbym w porządne źródło... np. karta USB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter6576 Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2008 Niestety, aurvany odstają trochę od sennheiserów i do obu słuchawek potrzebne jest dobre źródło. Z lapkiem lepiej powinny się sprawować aurvany ze względu na rozmiary i kabel. Za róźnicę w cenie możesz kupić nową kartę dźwiękową ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boleslaw Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2008 (edytowane) czyli jak bym kupił sennheisery hd595 i do tego karte SB live usb to byłoby najlepiej tak? nie wiem czy maja znaczenie parametry mojego laptopa ale jak cos mam mniej wiecej cos takiego 2gb ramu i procesor t7500 2,2GHz no i GF 8600gt, Edytowane 23 Czerwca 2008 przez boleslaw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_gringo_dado Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2008 A moze zainteresuj sie produktami firmy Beyerdynamic? Tańsze niż SH, a jakością raczej im nie odstępują. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2008 Jak się Tobie podobały HD595 to zobacz HD555 (za ok 350zł), mają te same przetworniki co 595, ale gorsza obudowę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baols Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 Jeśli ma pieniądze na HD595 to jaki jest sens kupowania podobno znacznie różniących się dźwiękiem HD555? Za 400zł można sprowadzić HD595 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...