Skocz do zawartości
baltazaar

NASK i DNS.pl

Rekomendowane odpowiedzi

czy ktos moze wie co sie dzieje z rejestracja domen ? byla niedostepna od piatku godz 12.00 do poniedzialku 8.00 (dzis), a teraz jak juz zaczela dzialac to siupy jakie robi, np probuje rejestrowac domene wywala mi ze juz istnieje, po 10 min ta sama domene probuje rejestrowac - jest wszystko ok 8O ale tylko do momentu kiedy przechodzi do etapu 6/6 i wywala ze nie moze zarejestrowac domeny o takiej i takiej nazwie. nazwa ma myslnik w nazwie ("-") ale jest on dozwolony wiec to chyba nie to ...

zeby nie bylo nieporozumien: nazwa domeny jest jak najbardziej poprawna, probuje rejestrowac w "...edu.pl", spradzalem o 11.30 w piatek i byla wolna ... potrzebuje pomocy i to naprawde szybko ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to pytanie z innej beczki:

zastanawia mnie czy formularze do rejestracji domeny ktore wypelnia sie na stronie, sluza(ly) tylko do tego aby na koniec otrzymac zgloszenie w formie drukowanej ktore nalezy wyslac do nask (fax, poczta) czy tez sa one automatycznie wzucane na "stos" zgloszen dotyczacych rejestracji ? dlaczego pytam; otoz tak sobie pomyslalem czy mozna olac zglosznie przez www a zarazem wyslac im faksem odpowiednio "spreparowany" formularz, ze wszystkimi niezbednymi danymi potrzebnymi do zarejestrowania domeny (kto wie kiedy rejestracja on-line ruszy?) ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamknac NASK! :) Jeszcze takich numerow nie widzialem. Coz swiat jest maly! :-)

tak, zamknac nask.... ;]]] , moze jeszcze wylaczyc serwery dns zeby bylo fajniej ? , bedziesz sobie stronki po ip otwieral ;]

:D :D :D

w kwesti prob rejestracji domeny nadal "kupa", chyba sie do nich naprawde pofatyguje, byl juz tam ktos osobiscie na wawozowej ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamknac NASK! :) Jeszcze takich numerow nie widzialem. Coz swiat jest maly! :-)

tak, zamknac nask.... ;]]] , moze jeszcze wylaczyc serwery dns zeby bylo fajniej ? , bedziesz sobie stronki po ip otwieral ;]

mi pasuje :) IP jest krotsze niz niektore domeny :P po za tym ja mam pamiec do cyferek :D:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi