baltazaar Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 czy ktos moze wie co sie dzieje z rejestracja domen ? byla niedostepna od piatku godz 12.00 do poniedzialku 8.00 (dzis), a teraz jak juz zaczela dzialac to siupy jakie robi, np probuje rejestrowac domene wywala mi ze juz istnieje, po 10 min ta sama domene probuje rejestrowac - jest wszystko ok 8O ale tylko do momentu kiedy przechodzi do etapu 6/6 i wywala ze nie moze zarejestrowac domeny o takiej i takiej nazwie. nazwa ma myslnik w nazwie ("-") ale jest on dozwolony wiec to chyba nie to ... zeby nie bylo nieporozumien: nazwa domeny jest jak najbardziej poprawna, probuje rejestrowac w "...edu.pl", spradzalem o 11.30 w piatek i byla wolna ... potrzebuje pomocy i to naprawde szybko ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 Z tego co pamiętam pod koniec marca nask miał modernizować system rejestracji domen. Prawdopodobnie dlatego tak się dzieje. W końcu to nask ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baltazaar Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 to pytanie z innej beczki: zastanawia mnie czy formularze do rejestracji domeny ktore wypelnia sie na stronie, sluza(ly) tylko do tego aby na koniec otrzymac zgloszenie w formie drukowanej ktore nalezy wyslac do nask (fax, poczta) czy tez sa one automatycznie wzucane na "stos" zgloszen dotyczacych rejestracji ? dlaczego pytam; otoz tak sobie pomyslalem czy mozna olac zglosznie przez www a zarazem wyslac im faksem odpowiednio "spreparowany" formularz, ze wszystkimi niezbednymi danymi potrzebnymi do zarejestrowania domeny (kto wie kiedy rejestracja on-line ruszy?) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 Ogólnie to ma na celu ta modernizacja. Jak to działa w tej chwili nie jestem w stanie powiedzieć, bo nie używam domen .pl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baltazaar Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 modernizacja modernizacja (update,upgrade,upbleble itd.) ale taki tekst jak ponizej to juz chyba przegiecie (podkreslenie moje): http://picserver.student.utwente.nl/getpicture.php?id=80843 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 LOL. Po prostu nobel dla nask'u. Załóż .org ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baltazaar Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 problem w tym ze musi byc edu, ale smieszne jest tez to, ze bez myslnika w nazwie idzie ja zarejestrowac w edu, poczekam do jutra i zobacze, moze sie cos zmieni ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 Jakby co to dzwoń do nich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baltazaar Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 Jakby co to dzwoń do nich. bo na maile jakos nie chca odpowiadac, albo pojade i [ciach!] im ten caly bajzel ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baltazaar Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 no coment http://picserver.student.utwente.nl/getpicture.php?id=80844 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hts Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Zamknac NASK! :) Jeszcze takich numerow nie widzialem. Coz swiat jest maly! :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Zamknac NASK! :) Jeszcze takich numerow nie widzialem. Coz swiat jest maly! :-)tak, zamknac nask.... ;]]] , moze jeszcze wylaczyc serwery dns zeby bylo fajniej ? , bedziesz sobie stronki po ip otwieral ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baltazaar Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Zamknac NASK! :) Jeszcze takich numerow nie widzialem. Coz swiat jest maly! :-)tak, zamknac nask.... ;]]] , moze jeszcze wylaczyc serwery dns zeby bylo fajniej ? , bedziesz sobie stronki po ip otwieral ;] :D :D :D w kwesti prob rejestracji domeny nadal "kupa", chyba sie do nich naprawde pofatyguje, byl juz tam ktos osobiscie na wawozowej ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Zamknac NASK! :) Jeszcze takich numerow nie widzialem. Coz swiat jest maly! :-)tak, zamknac nask.... ;]]] , moze jeszcze wylaczyc serwery dns zeby bylo fajniej ? , bedziesz sobie stronki po ip otwieral ;] mi pasuje :) IP jest krotsze niz niektore domeny :P po za tym ja mam pamiec do cyferek :D:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2003 jak zapamiętasz średnio 50 x 12 cyferek to gratulacje ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baltazaar Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 dostalem odpowiedz dns.pl ze podobno juz wszysto dziala i ze mieli awarie systemu. ano zobaczymy ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...