Rastir Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2008 Witajcie, mam pewien problem. Komputer sam mi się wyłacza, nie jestem pewien czym to jest spowodowane. Gdy normlanie korzystam z internetu gg, temp. jest około 40 stopni, lecz gdy właczam jedną z nowyszch gier np. cod4 grid temp. skacze momentalnie do 90stopni. Koledzy mówią mi że to może być spowodowane za słabym chłodzeniem lecz mam box albo nie za dobrym zasilaczem. Dokładniej co w kompie Płyta główna: Gigabyte M61SME-S2 Procesor: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4200+, 2210 MHz Grafika: GeForce 8600GT palit pamięć: 2x1GB tylko że jedna jest 667 a druga 800 Zasilacz: 400W noname raczej A tu dodatkowo 2 screeny z temperaturami i napięciami w evereście. http://img177.imageshack.us/img177/4486/napieciefa4.jpg http://img113.imageshack.us/img113/2043/napiecie2rx3.jpg Czy wiecie może co musiał bym zrobić by przestał się wyłaczać ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2008 (edytowane) Sprawdz temperatury speedfanem i core temp.. Sprawdz czy radiator dobrze przylega do procka i czy w ogóle wentyl chodzi :razz: ustaw obydwie kości ramu na 667.{w biosie} Edytowane 23 Czerwca 2008 przez Sopel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katsuyoshi Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2008 Byłem u tego kolegi i wyciągneliśmy te kości i dalej nic z tego...radiator też dobrze przylega dalej jakieś sugestie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2008 to o dużo za dużo dla tego procka. pasta dobrze nałozona? radiator parzy tak jakby miał 90*C? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2008 Jak na serio ma 90*C to dotknij radiator. Może być czujnik zwalony. Możliwe że się wyłącza bo przy przekroczeniu max temp ustawionej w biosie wyłącza kompa (takie zabezpieczenie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2008 RealTemp a nie jakieś Everesty :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 Płyta lub procek do wymiany. Stawiam na płytę, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rastir Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 Czyli nie pozostało nic innego jak kompa na servis słać ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zieger69 Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 Raczej tak, bo teraz to tylko takie gdybanie, teorię o źle nałożonej paście bym obalił, bo przecież przy chłodzeniu box pasta jest nałożona, wiec pozostaje tylko zamontować wentyl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...