860lacov Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2008 Witam! Już po raz n-ty próbuję podjąć walkę z instalacją i konfiguracją linuxa i w zasadzie ciągle mam te same problemy. 1. W notebooku mam 2 karty dźwiękowe. Zintegrowaną i pod pcmcia - SB Audigy 2 ZS. Po poszukiwaniach udało mi się kartę zintegrowaną wyłączyć, ale nie do końca o to mi chodziło. Chciałbym aby była sobie włączona i ewentualnie działała jako mikrofon. Jak i gdzie należy pogrzebać żaby nie zepsuć za dużo, a żeby to osiągnąć? 2. Mam mały zestawik 5.1. Czy możecie mi powiedzieć jak co poustawiać żeby filmy z 6 kanałami odtwarzane były przestrzennie? Generalnie sporo się naszukałem, ale w zasadzie każde info na ten temat mówiło o tym, jak zrobić żeby dźwięk kopiowany był z dwóch przednich kanałów na dwa tylne, co niestety nie jest moim celem. 3. Jeśli chodzi o gruba to chcę aby brzy bootowaniu windows był na pierwszym miejscu, a linux na drugim, a czas oczekiwania chciałbym skrócić do 3 sekund. Na ten temat także znalazłem sporo informacji, ale obawiam się, że jeśli zrobię coś nie tak to skończy się to na przeinstalowywaniu systemu co nie do końca mi się podoba. 4. Co do FF to problem polega na tym, że mimo zainstalowania polskiego słownika przeglądarka dalej nie rozpoznaje liter ó,ł,ą i traktuje je jak błędy. 5. A jeśli chodzi o kamerę po prostu chciałbym móc jej wogóle używać. (wbudowana jest w obudowę notebooka) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajQ Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 3) jeśli w GRUBie masz już wszystkie wpisy w menu.lst to wystarczy na pierwszą pozycję wstawić te z Windows. niestety po zainstalowaniu nowego kernela system dopisuje do GRUBa nowe ustawienia i trzeba edytować od nowa (o ile dobrze pamiętam). a co do oczekiwania to zmień w tym samym pliku opcję TIMEOUT na 3 s. BTW nawet jak zepsujesz GRUBa to można go spokojnie naprawić z LiveCD. 4) spróbuj wejść w opcje - about:config - i tam zmienić spellchecker.dictionary (FF3.0) na pl-PL . w dwójce chyba tak samo było. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...