Zulok Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2008 Biorę się za budowę WC i nie wiem jakie węże wybrac 9/12, 12/16, czy 16/22 by dużego oporu nie było. Chłodzone cieczą będzie procek, chipset i GPU. do tego wydajna pompka http://www.zoosfera.pl/srodek.php?id=752&kat=10?? I mam jeszcze jedno pytanie co jest lepsze nagrzewnica z samochodu czy chłodnica, dla mnie liczy się tylko wydajnośc ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2008 Różnicy w oporze nie ma lub jest znikoma. Jedyną różnicą między grubym a cienkimi wężami to wygląd. Różnica w wydajności jest znikoma. Stary dobry Atmanik :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2008 chcesz mieć wydajnie czy aby na pewno? nagrzewnica jak już to chłodnica i koniecznie miedziana ?atmanik o małym podnoszeniu ?2 lata za późno... do mocnych[bez ""] pompek zmierzenia wpływu na wydajność użyj tego http://www.martinsliquidlab.com/MartinsFlo...eEstimator.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulok Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 Wysokość podnoszenia - 1,3m i moc 18W to raczej nie jest taka słaba pompka używają do wc dużo słabszych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 Atman 305 bardzo dobrze się sprawuje w układach wc. Dobrze odizolowana pracuje bardzo cicho, pompuje przyzwoicie w kiblach z 3 blokami. Jeśli chodzi o chłodnice to kup dedykowaną do wc, nie baw się w samochodowe nagrzewnice (bardzo na tym nie zaoszczędzisz) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zamiast atmana jakiś Laing,a chłodnica Termochill 3x120 i spoko wporzo xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zamiast atmana jakiś Laing,a chłodnica Termochill 3x120 i spoko wporzo xDSądząc po propozycjach i niepewności autora co do klocków takich jak atman lub nagrzewnica samochodowa, można wywnioskować że nie ma wysokiego budżetu lub nie chce przeznaczać na to większej ilości pieniędzy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdi200 Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 wiec grube tygony odpadaja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulok Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 Tak jak mówi Miazga82 nie mam zamiaru przeznaczać dużej sumy na to chłodzenie, poza tym estetyka mnie nie obchodzi liczy się tylko wydajność, więc też, dlatego stosuje tego typu chłodnice a w pokoju mam dużo miejsca. Bloki też będę robił sam, ponieważ mam wszystkie maszyny do zrobienia go nawet dostęp do frezarki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 no to widze, ze niedlugo zobaczymy jakis home made ;) weze to moglbys moze TAKIE dac...wiem, ze sie kiepsko ukladaja, ale skoro nie chce wydawac duzo kasy na wc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 (edytowane) no to widze, ze niedlugo zobaczymy jakis home made ;) weze to moglbys moze TAKIE dac...wiem, ze sie kiepsko ukladaja, ale skoro nie chce wydawac duzo kasy na wc... 9.50zł za takie to bym nie dał. Dokładnie takie same można kupić w ogrodniczym za 1.5zł/metr (bez uv oczywiście) Edytowane 25 Czerwca 2008 przez Miazga82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 nie dokładnie taki sam bo lepszy :) polix rox Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 Jak nie masz dostępu do dobrych węży w swoim mieście to z całą pewnością mogę Ci polecić >>TEN<< wąż. Sam posiadam i jest naprawdę niezły, napisz do sprzedawcy to na 100% wystawi dla Ciebie aukcję ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulok Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 Ostatni znalazłem ciekawy artykuł http://www.mod-planet.com/index.php?module...&pageid=106 zastosowanie pompki z C.O. zamiast zwykłej czy to sie sprawdza, ma ktoś z was coś takiego? A ja nim zrobię swoje wc to trochę potrfa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 W poradniku masz info dotyczące c.o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...