Skocz do zawartości
Zulok

Jakie Węże

Rekomendowane odpowiedzi

Biorę się za budowę WC i nie wiem jakie węże wybrac 9/12, 12/16, czy 16/22 by dużego oporu nie było. Chłodzone cieczą będzie procek, chipset i GPU. do tego wydajna pompka http://www.zoosfera.pl/srodek.php?id=752&kat=10??

I mam jeszcze jedno pytanie co jest lepsze nagrzewnica z samochodu czy chłodnica, dla mnie liczy się tylko wydajnośc ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chcesz mieć wydajnie czy aby na pewno? nagrzewnica jak już to chłodnica i koniecznie miedziana ?atmanik o małym podnoszeniu ?2 lata za późno... do mocnych[bez ""] pompek zmierzenia wpływu na wydajność użyj tego http://www.martinsliquidlab.com/MartinsFlo...eEstimator.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Atman 305 bardzo dobrze się sprawuje w układach wc. Dobrze odizolowana pracuje bardzo cicho, pompuje przyzwoicie w kiblach z 3 blokami.

Jeśli chodzi o chłodnice to kup dedykowaną do wc, nie baw się w samochodowe nagrzewnice (bardzo na tym nie zaoszczędzisz)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamiast atmana jakiś Laing,a chłodnica Termochill 3x120 i spoko wporzo xD

Sądząc po propozycjach i niepewności autora co do klocków takich jak atman lub nagrzewnica samochodowa, można wywnioskować że nie ma wysokiego budżetu lub nie chce przeznaczać na to większej ilości pieniędzy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak mówi Miazga82 nie mam zamiaru przeznaczać dużej sumy na to chłodzenie, poza tym estetyka mnie nie obchodzi liczy się tylko wydajność, więc też, dlatego stosuje tego typu chłodnice a w pokoju mam dużo miejsca. Bloki też będę robił sam, ponieważ mam wszystkie maszyny do zrobienia go nawet dostęp do frezarki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to widze, ze niedlugo zobaczymy jakis home made ;)

weze to moglbys moze TAKIE dac...wiem, ze sie kiepsko ukladaja, ale skoro nie chce wydawac duzo kasy na wc...

9.50zł za takie to bym nie dał. Dokładnie takie same można kupić w ogrodniczym za 1.5zł/metr (bez uv oczywiście) Edytowane przez Miazga82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi