RebelMan91 Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2008 Witam ! Nie znalazłem w sieci żadnej informacji oraz żadnych tematów na temat wgrywania nowego biosu z płytki CD. Prosiłbym was o jakieś małe strzeszczenie dotyczące takowego upgrade'a. Mam osobiście taki problem : wypalam na płytce AWDFLASH.exe , oraz stary bios i nowy. Oczywiście ustawiam boot device na CD-ROM i jazda... a potem poślizg , bo Cd rom niedopowiada kompletnie.Wątpie , aby to było zabezpieczenie ponieważ wcześniej już robiłem ugrade z dyskietki bez wyłączania opcjii zabezpieczjącej wgrywanie biosu. A może poprostu nieutworzyłem płyty jako dysk startowy ms-dos ? W explorerze niestety niewidze takiej mozliwośc , ale zdaje się , że w nero jest ... z resztą tylko powątpiewam. Jak myślice , co może być przyczyną ? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 (edytowane) Trzeba zrobić dysk startowy DOS. Poza tym użyłbyś googli, to nie boli. http://www.bootdisk.com/ Edytowane 24 Czerwca 2008 przez luk1999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RebelMan91 Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 Panie ... ja uzywam google w odpowiedni sposób .Dos to się wie , ale jak , jezeli nie ma ani echa na ten temat. Szukałem polskich artykułów na temat bootwania z CD , ale nic nie znalazłem , bo wszystkie które są , to z przed 2 lat i nie o tym o czym trzeba - czyli jak dokonywać aktualizacji biosu z CD.Na stronce producenta napisali tyle co kot napłakał i potrzebowałem pomocy.Poprostu chce udowodnic , że nie jestem taka lama ! :) Dzieki , zastronkę. Bardzo smaczna. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankes Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 (edytowane) http://www.bootdisks.us/ms-dos/5/ms-dos-bo...-cd-images.html ściągnij obraz dosa 6.22 w nero: kompilacja CD-ROM startowy, źródło ustawić na plik obrazu, wskazać ściągnięty obraz (widok na Wszystkie pliki przestawić), po zatwierdzeniu możesz dodać do kompilacji pliki potrzebne do aktualizacji mam nadzieję, że nic nie pokręciłem ;) ale może test zrób na CD-RW :P Edytowane 24 Czerwca 2008 przez Jankes Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RebelMan91 Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 Witam ! Dzieki Jankes. A moze probowal ktos z was flashowac za pomoca pendriva ? Nie wiem jak to mam zrobic , poswiecilem mnustwo czasu na aktualizacje i nic .Dostaje lekkiego zwarcia z tym wszystkim , poniewaz nie rozumiem tekstu Jablonskiego i o co tam chodzi.Jest to dla mnie niejasne. W TYM MIEJSCU w metodzie 1 pisze on o plikach , ktorych kompletnie nie ma w pliki rar.Znajduja sie tam programy takie jak makeboot , mkbt i 3 .txt .Pisze aby przekopiowac bootsector z dysku ( czyli w tym przypadku z pendriva , tak ?) , ale niewiem gdzie sie on znajduje.Czy to jest plik ukryty i musze wejsc w opcjie folderow i odblokowac te pliki ? Przepraszam za bledy, ale cos nacisnolem i znow mi sie cos przestawilo - nie moge pisac polskich lierowek - ''a'' z haczykiem i itp. Prosze o pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 Pewnie CTRL+SHIFT. Użyj nowego Winflasha 1.92 (koniecznie zaznacz "update all"). Po co tracić czas? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...