Skocz do zawartości
Emotsetung

Asus P5e3 Deluxe Ddr3 1600 Pomocy ! Wykreca Mi Rece !

Rekomendowane odpowiedzi

Witam dawno nie pisalem gdyz zazwyczaj staram sie uwaznie czytac i rozwiazywac swoje problemy sam :) . Ale w tej sytlacji staje sie bezsilny . Posiadam od niedawna Plyte ASUS P5E3 Deluxe na DDR3 i z tego co zauwazylem jest to dość powszechny problem na SWIECIE ze nikomu nie dzialaja DDR3 1600 i 1800 na ASUS P5E3 pierwsze co mi do glowy przychodzi to jak do cho.... oni porobili testy z tymi pamieciami na tych plytach . No ale do rzeczy mam E6700 2,66 @ 3,6 FSB 400 1,356v strap 266 pill 1,50 PCI 118 MEM 1603 7-7-20 Corsair comm rate 2N 1.8 v Ai boost En [ 2 ] Winda wchodzi net filmy wszystko okej nie da sie grac odrazu zwiecha albo restart . Teraz najciekawsze na OCZ 1600 7-7-7-21 1,9 v reszta tak samo ale da sie grac w strategie przy FPP wywala ale plynnie da sie wrocic do windy . Na Kingston 1066 DDR3 wszystko dziala . Jak widzicie mam 3 zestawy pamieci jakie testuje na tej płycie nie chce mi sie wierzyć ze tego sie nie da ustawic pytanie moze ktos z was lata na takim configu i pomoze mi dograc to . To nie jest moje pierwsze OC ale tutaj koncza mi sie pomysly !!!!!! POMOCY PANOWIE moje gg 1334279 . Chetnie przedzwonie :) Spedza mi to sen z powiek !!!!!!!!!!! TO MUSI DZIALAC !!!!!!!!!

P.S To nie zasilka ani inne [ciach!]ly odrazu uprzedzam !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naprawde nikt nie ma P5E3 na DDR3 1600 ??

Udalo sie po wielu godzinach , dniach prob i bledow udalo sie zaczyna to miec rece i nogi w tej chwili latam na Corsair 1750 Mhz FSB 1750 Proc 2,6@3,5 i znowu Zycie jest Piekne :) Teraz powoli powoli w gore :)

Edytowane przez Emotsetung

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udalo sie po wielu godzinach , dniach prob i bledow udalo sie zaczyna to miec rece i nogi w tej chwili latam na Corsair 1750 Mhz FSB 1750 Proc 2,6@3,5 i znowu Zycie jest Piekne :) Teraz powoli powoli w gore :)

Hejka,

A mógłbyś się pochwalić co pozwoliło ustabilizować memki przy takim taktowaniu? Mam Patrioty 2x2GB 1600MHz i nie udało mi się zmusić ich do stabilnego działania przy 1600MHz i obecnie mam je puszczone na 1333MHz z obniżonymi timingami i napięciem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi