Skocz do zawartości
Krzysztof036

Wybór Plyty Głownej Am2+ Do Ok. 220pln

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Planuje zmiane plyty glownej (teraz mam Gigabyte GA-MA69VM-S2). Plyta w sumie mi wystarcza i jestem z jej zadowolony ale mam problem z tym ze jest tylko mATX (karta graficzna ma dwuslotowe chlodzenie, wiec mam do dyspozycji tylko 1 PCI a potrzebuje ich wiecej) i ze plyta ta nie ma opcji O/C. No i tu mam problem poniewaz moglbym wymienic plyte na wyzszy model na tym samym chipsecie (AMD690) np. Gigabyte GA-MA69G-S3H tylko ze ona kosztuje zaleznie od sklepu okolo 175-185PLN. A za 210-220 mam juz plyty na chipsecie AMD770 (np. Abit AX78, Asus M3A czy Gigabyte GA-MA770-DS3) - bardziej przyszlosciowe z obsuga Phenomow. Zintegrowanej grafiki juz nie potrzebuje. Co wybrac? Co sadzicie o tych plytach - czy znajde cos lepszego w tej cenie? (od razu uprzedze ze opcja zmiany na Intela nie wchodzi w gre :rolleyes: )

Edytowane przez cris22

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Abit AX78 - ma bardzo dobre OC, ogolnie zbiera dobre opinie. Poczytaj sobie o niej temat. Zaraz wyleca fani Intela, ze sprzedaj X2 i kup E21x0 i Gigabyte'a na P31, ale na to potrzeba ok 320zl, a X2 latwo teraz sie nie sprzeda... (o ile w ogole).

Edytowane przez JaQs

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzedaz Athlona X2 nie wchodzi nawet w gre;-D Po prostu w zupelnosci mi on wystarcza, a po drugie na roznych modelach AMD siedze juz prawie 6 lat wiec mam juz jakis sentyment do tej marki hehe. Szukam tylko teraz dobrej plyty glownej - watek o AX78 czytalem....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Planuje zmiane plyty glownej (teraz mam Gigabyte GA-MA69VM-S2). Plyta w sumie mi wystarcza i jestem z jej zadowolony ale mam problem z tym ze jest tylko mATX (karta graficzna ma dwuslotowe chlodzenie, wiec mam do dyspozycji tylko 1 PCI a potrzebuje ich wiecej) i ze plyta ta nie ma opcji O/C. No i tu mam problem poniewaz moglbym wymienic plyte na wyzszy model na tym samym chipsecie (AMD690) np. Gigabyte GA-MA69G-S3H tylko ze ona kosztuje zaleznie od sklepu okolo 175-185PLN. A za 210-220 mam juz plyty na chipsecie AMD770 (np. Abit AX78, Asus M3A czy Gigabyte GA-MA770-DS3) - bardziej przyszlosciowe z obsuga Phenomow. Zintegrowanej grafiki juz nie potrzebuje. Co wybrac? Co sadzicie o tych plytach - czy znajde cos lepszego w tej cenie? (od razu uprzedze ze opcja zmiany na Intela nie wchodzi w gre :rolleyes: )

nie ma co zmieniać na intela :-)

Myślę, że trzeba właśnie uderzyć w coś takiego na chipsecie AMD770 (np. Abit AX78, Asus M3A czy Gigabyte GA-MA770-DS3)

z tańszych to np. FOXCONN A78AX-K AMD770 Socket AM2+ (PCX/GLAN/SATA/RAID) za niecałe 200zł

to też zależy jakiego wyposażenia ci potrzeba, gdyż niewiele drożej jest:

MSI K9A2 CF-F AMD 790X Socket AM2+ (PCX/DZW/GLAN/SATA/RAID) ok. 240zł

najtańsza z tych na 790X :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi