MantisGhost Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 witam zakupilem te karte graficzna i szczerze po parunastu minutach charowy umyslowo fizycznej udalo mi sie ja wlozyc ale jest ale.... (karte wlozylem do niebieskiego pcie w asus p5k-e wifi/ap solo) kabelki od tej grafiki (takie trzy po prawej stronie na dole) sa niebezpiecznie blisko radiatora (chyba od chipsetu) ba a nawet na nim leza i tu moje pytanko czy tak moze byc czy je jakos podwarzyc czy cos bo boje sie ze cieplo radiatora jakos je stopi (o izolacje mi chodzi) i zrobi sie nieciekawie teraz prze fenomenalna wrecz dlugosc wspolczesnych kart graficznych lewdo udalo mi sie upchac kable nie obylo sie bez katowego kabla sata gdyz grafika blokuje dojscie do 2 portow sata a teraz najgorsze nie mam podlaczonej ani nagrywarki dvd ani odtwarzacza dvd a to dlatego ze ttasma by puscic ja nad grafike jest za krotka i to o wiele a przy puszczeniu ja dolem lezy sobie na radiatorze wspomnianym powyrzej wiec pytam sie ja was czemu te karty sa tak cholernie dlugioe kurna 21 wiek wszystko dazy do miniaturyzacji a olni takie bydlaki tworza ale dobra do sedna czy istnieja jakies ekstra dlugie tasmy ide takie 2x dluzne niz normalne ???? jezeli nie do jak do cholery mam podpiac te stacje dvd ??? przejsciowka jakas czy co ??? no i co zrobic z tymi kabelkami od grafiki moga sobie lezec na radiatorze czytez nie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 Nie ma rzeczy nie możliwych Kolega ma tą samo mobo grafika 88GTS (też długa) trochę się trzeba pomęczyć ale da się to zrobić . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MantisGhost Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 Nie ma rzeczy nie możliwych Kolega ma tą samo mobo grafika 88GTS (też długa) trochę się trzeba pomęczyć ale da się to zrobić . no walsnie myslalem jak i jedyne rozwiazanie to kupic gdzies dluzsza tasme ide (niestandardowa) albo jakos polaczyc 2 tasmy ide w jedna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xarlith Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 Nie ma problemu z taśmami ide. 100cm spokojnie dostaniesz w każdym szanującym się sklepie z akcesoriami komputerowymi (mcs.pl albo cooling.pl). 100cm to już b. dużo i ciężko taki kabel ładnie ułożyć, ale dla chcącego nic trudnego :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MantisGhost Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 Nie ma problemu z taśmami ide. 100cm spokojnie dostaniesz w każdym szanującym się sklepie z akcesoriami komputerowymi (mcs.pl albo cooling.pl). 100cm to już b. dużo i ciężko taki kabel ładnie ułożyć, ale dla chcącego nic trudnego :razz: tak tylko ten kabelek musi miec 3 wtyki (ew 4 jak sie da :P) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gavik Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 Nie ma takich kabli. W sensie z 4 wtyczkami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armo Opublikowano 28 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2008 (edytowane) Do jednego portu IDE podłączysz max 2 urządzenia, jeśli posiadasz ich więcej to pozostaje Ci zakup kontrolera IDE pod PCI lub zmiana napędów na SATA lub coś takiego. Edytowane 28 Czerwca 2008 przez Armo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meesha Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zlinkowałeś niedobrze, to przejściówka dysk sata --> gniazdo pata, a kolega chyba potrzebuje na odwrót ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...