Skocz do zawartości
MantisGhost

Pare Problemow Po Wmontowaniu Hd4850

Rekomendowane odpowiedzi

witam zakupilem te karte graficzna i szczerze po parunastu minutach charowy umyslowo fizycznej udalo mi sie ja wlozyc ale jest ale....

(karte wlozylem do niebieskiego pcie w asus p5k-e wifi/ap solo)

kabelki od tej grafiki (takie trzy po prawej stronie na dole) sa niebezpiecznie blisko radiatora (chyba od chipsetu) ba a nawet na nim leza i tu moje pytanko czy tak moze byc czy je jakos podwarzyc czy cos bo boje sie ze cieplo radiatora jakos je stopi (o izolacje mi chodzi) i zrobi sie nieciekawie

teraz prze fenomenalna wrecz dlugosc wspolczesnych kart graficznych lewdo udalo mi sie upchac kable nie obylo sie bez katowego kabla sata gdyz grafika blokuje dojscie do 2 portow sata

a teraz najgorsze nie mam podlaczonej ani nagrywarki dvd ani odtwarzacza dvd a to dlatego ze ttasma by puscic ja nad grafike jest za krotka i to o wiele a przy puszczeniu ja dolem lezy sobie na radiatorze wspomnianym powyrzej

wiec pytam sie ja was czemu te karty sa tak cholernie dlugioe kurna 21 wiek wszystko dazy do miniaturyzacji a olni takie bydlaki tworza ale dobra do sedna czy istnieja jakies ekstra dlugie tasmy ide takie 2x dluzne niz normalne ???? jezeli nie do jak do cholery mam podpiac te stacje dvd ??? przejsciowka jakas czy co ??? no i co zrobic z tymi kabelkami od grafiki moga sobie lezec na radiatorze czytez nie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma rzeczy nie możliwych Kolega ma tą samo mobo grafika 88GTS (też długa) trochę się trzeba pomęczyć ale da się to zrobić .

no walsnie myslalem jak i jedyne rozwiazanie to kupic gdzies dluzsza tasme ide (niestandardowa) albo jakos polaczyc 2 tasmy ide w jedna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma problemu z taśmami ide. 100cm spokojnie dostaniesz w każdym szanującym się sklepie z akcesoriami komputerowymi (mcs.pl albo cooling.pl). 100cm to już b. dużo i ciężko taki kabel ładnie ułożyć, ale dla chcącego nic trudnego :razz:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma problemu z taśmami ide. 100cm spokojnie dostaniesz w każdym szanującym się sklepie z akcesoriami komputerowymi (mcs.pl albo cooling.pl). 100cm to już b. dużo i ciężko taki kabel ładnie ułożyć, ale dla chcącego nic trudnego :razz:

tak tylko ten kabelek musi miec 3 wtyki (ew 4 jak sie da :P)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi