(D)jur(on) Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2002 pytanie jak w temacie. zrobiłem modyfikacje plyty na większy Vcore (Abit KT7). i teraz troche boje sie spalic procka jesli Vcore jest za wysoki, jesli cos spiepszylem. czy moge wyjac procek i wejsc do BIOSU aby sprawdzić Vcore? raczej nie co. a jesli nie to w jaki sposob sie przekonac bez narazania procka czy mod został poprawnie zrobiony? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KyCoL Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2002 odpada, komp nie ruszy bez proca pamieci i grafy, to jest absolutne minimum. sprawdz czy cos nie zwiera wkladaj proca i heja :D raz sie zyje :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
(D)jur(on) Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2002 no wiem ze raz sie zyje ale nie mam kasy na nastepny procesor :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolfer Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2002 no wiem ze raz sie zyje ale nie mam kasy na nastepny procesor :cry:jak sie bojisz to po co sie bierzesz za takie modyfikacje. A przeciez duron to nie majatek. Tanie to jak barszcz. Gorzej jak zjebiesz plyte Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TRUST Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Właśnie.Kumpel przywiózł do mnie swojego kompa.Po odpaleniu ruszają napędy CD,wentylator i hdd i tylko...ciemność widzę!ciemność! Zmieniłem grafę na jakiś SIS PCI i to samo ( myślałem ,że to grafika ,bo się wogóle nie zgłasza).Przełożyłem jego procka ,pamięć i grafikę na inną płytę (tzn w zasdzie włożyłęm inną płytę do jego kompa). Podejrzenie padło na to ,że procesor umarł (Duron 700@800 więc wiele nie był podkręcony). Nie mam akurat zwykłych pamięci ,tylko DDR i jakie może być prawdopodobieństwo ,że komp nie chce ruszyć z powodu pamięci ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KyCoL Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2002 no wiem ze raz sie zyje ale nie mam kasy na nastepny procesor :cry: Jezeli wykonales wszystko zgodnie z opisem (bo pewnie takowy miales) to odpalaj. Tak na marginesie po co modyfikowales, zeby teraz trzasc portami ze sie proc spali? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
(D)jur(on) Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2002 no wiem ze raz sie zyje ale nie mam kasy na nastepny procesor :cry: Jezeli wykonales wszystko zgodnie z opisem (bo pewnie takowy miales) to odpalaj. Tak na marginesie po co modyfikowales, zeby teraz trzasc portami ze sie proc spali? bo lubie trzasc portami :P po prostu chce byc na 100% pewny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Ale Krakowskie serwisy są debeściarskie gdu spaliłem Geforce dostalem nowego. Ale mój kumpel ma lepiej w ciągu ostatnich 2 tygodni spalił najpierw procesor oczywiście dostał nowy :) a potem całego kompa bo napięcie w domu mu robili i sie chłopak nie zorientował no i wszystko ma nowe.Ja nie wiem tam chyba same matoły pracują w sklepach też gdy pewnego dnia kupiłem 128 ram w domu okazało się że to jest 256 kocham te sklepy :) no i gdy stary kupował sobie sb live 1024 do kompa to dostał SB Live 5.1 (wtedy kosztował o połowę więcej!!!) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Oby więcej takich sklepów :D :D :D (D)jur(on) : trzeba było przed modyfikacją ustawić w biosie niajniższe możliwe vcore na wypadek gdyby modyfikacja zbytnio je podniosła. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Portal Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2002 pytanie jak w temacie. zrobiłem modyfikacje plyty na większy Vcore (Abit KT7). i teraz troche boje sie spalic procka jesli Vcore jest za wysoki, jesli cos spiepszylem. czy moge wyjac procek i wejsc do BIOSU aby sprawdzić Vcore? raczej nie co. a jesli nie to w jaki sposob sie przekonac bez narazania procka czy mod został poprawnie zrobiony? Czy moglbys mi podac link gdzie jest opisana ta modyfikacja ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Oby więcej takich sklepów :D :D :D Tego sobie i wam życzę!!!!!!!!!!!!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KIK Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2002 ...jak na moj gust powinienes dokladnie sprawdzic zasilacz. Najlepiej u kogos na innej plycie glownej przy min zestawieniu. Mialem taka sytuacje , ale teraz na 100% nie pamietam czy to zakonczylo sie wymiana plyty glownej czy zasilacza. W moim przypadku probowalem zmienic jeszcze procka , wowczas to byl k6-2-266 -->350,ale nie rozwiazalo problemu. walcz z zasilaczem :-)..pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarthNICK Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Rewelacyjne pytanie-oby wiecej takich postow:) Nawiasem mowiac nie wiecie czy nie bede mial za niskiej rozdzielczosci jak wyciagne karte graficzna?Che ja przeczyscic(przesmarowac) a moj brat musi grac w HEROSOw Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
(D)jur(on) Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Rewelacyjne pytanie-oby wiecej takich postow:) Nawiasem mowiac nie wiecie czy nie bede mial za niskiej rozdzielczosci jak wyciagne karte graficzna?Che ja przeczyscic(przesmarowac) a moj brat musi grac w HEROSOw mialem cie nawyklinac ale sie powstrzymam bo staram sie byc kulturalny :P jesli jestes taki obcykany w kompach to pojawiaj sie na forum czesciej i udzielaj wielu innych interesujacych "porad" jak ta powyzej. to forum jest po to aby sobie pomagac (ale nie tylko) a nie po to aby sie zbijac. po co ci to. powtazam jesli jestes taki wszechwiedzacy to czemu mi nie poradzisz jak sprawdzic Vcore na mojej plycie po modzie? :P P.S. Powiedz bratu aby nie grał juz w HEROSÓW bo juz wyszla ich czwarta czesc i nie za bardzo twoj brat na topie gry ma :P :P :P :wink: :wink: ZARTUJE :D nie chce nowej wojny rozpetac PECE :) :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KyCoL Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2002 jeszcze jej nie odpaliles? to juz lepiej sciagnij tego moda i sie wecej nie baw, skoro nie jestes zdecydowany :wink: :wink: badz twardy i sprobuj :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarthNICK Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Spokojnie,pisze sobie tylko co mysle. Na forum rzadko bywam bo narazie nie mam czasu a jak widze pomagacie sobie "w szczegolach"wystarczajaca a ja jak widzisz nie wiele pomoglem. A w HEROSOW4 gra juz jakis czas i chyba nawet nie wie ze jest na TOPIE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
(D)jur(on) Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2002 jeszcze jej nie odpaliles? to juz lepiej sciagnij tego moda i sie wecej nie baw, skoro nie jestes zdecydowany :wink: :wink: badz twardy i sprobuj :!: No to powiem ci prawde ze ja tego moda jeszcze nie zrobilem :D tylko pytam jak sprawdzic czy dobrze jeśli juz go zrobie. Jutro albo pojutrze kupuje rezystorki i do dziela Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...