Skocz do zawartości
Adamonda

Plustek Opticpro U12b

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, mam problem z moim stareńkim skanerem, chodzi głównie o sterowniki. Problem polega na tym, że wszystkie dostępne sterowniki do OpticPro U12B jakie znalazłem nie chcą się w ogóle uruchomić na moim sprzęcie =/ Wysypują taki oto błąd:

Dołączona grafika

Na innym komputerze z WinXP (nie mam go już) działały =/

Próbowałem zainstalować sterowniki po prostu wskazując Windowsowi gdzie ich szukać po podpięciu skanera, ale kończyło się to tym, że jest on wykryty jako Plustek USB scanner, chociaż w sumie nie ma go nawet w Panelu Sterowania pod Skanerami, nie mówiąc już o tym, że żaden program go nie wykrywa.

Także zwracam się z prośbą do was: nie wiecie dlaczego sterowniki nie chcą się zainstalować? Albo może znacie jakiś inny skuteczny sposób zmuszenia skanera do współpracy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co widzę masz jakiś problem z uruchamianiem programów 16 bitowych w systemie (32bitowym) - tytuł okienka z błędem.

Na początek spróbuj dezaktywować funkcję DEP kontroli oprogramowania.

poz tym może dokładnie zerknij do info jak to zainstalować na stronach plusteka - coś tam kiedyś było takiego że dla XP inaczej się coś robiło niż rozum podpowiada. strona ze sterami i opisami jest po polsku więc nie powinna być trudna w zrozumieniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi