Skocz do zawartości
fijolek21

Hd3870x2 Czy Hd4870?

Rekomendowane odpowiedzi

3870 + 3870X2 ? IMO bez sensu. Lepiej teraz wziąć 4870 i dokupić drugi taki. Popatrz sobie na testy w niektórych grach pojedynczy 4870 jest lepszy od 3870 X2.

NIE CYTUJEMY OBRAZKÓW W MORDĘ JEŻA!!!

Dzieki serdeczne, to chcialem przeczytac. Temat morzna zamknac. Dzieki jeszcze raz i POZDRAWIAM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym na twoim miejscu najpierw jedną kartę kupił a jak by co to drugą można dokupić...

No tak mozna

ale wiem ze jak kupie teraz jedna to nastepna dopiero jak wyjda nowe

tak to bylo w przypadku hd3870 tez miala byc druga. I teraz jak chce kupic druga na rynku sa juz nastepne modele.

hmmm... Poczekam troszke co z cenami sie porobi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hd4850 bardzo dobra, hd4870 lepsza niż b.dobra:)

Witam ponownie

Przeczytalem juz mnustwo testow tych nowych ATI

niewiem dalej co wydajniejsze 2 x HD4850 za 300€

czy HD4870 za 250€

Bo jezeli HD4870 ma byc tylko 20% wydajniejszy od HD4850 to na moje oko HD4850 w CF powinno byc lepszym rozwiazaniem

Jak wam sie to widzi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę mi sie nie chce wierzyć żeby CF zwiększał wydajność 2x (w powyższych testach przykład hd4870)

http://www.tweaktown.com/reviews/1481/1/pa...tion/index.html

Tu nie ma porównania hd4850 vs cf hd4850 ale jest takie porównanie hd4870 .I tak dużo ten CF nie daje...

Nie wiadomo komu wierzyć. Ale tak jak mowię trochę dla mnie nie realne jest żeby CF dawał prawie 100% wzrost.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@fijolek jak masz zamiar grać w rozdzielczości 2500x1600 to może i cf da Ci jakiś ekstra bonus (chociaż to dziwne trochę) jednak w najczęściej spotykanych rozdzielczościach od 1024x768 do 1650x1050 wzrost wydajności to max 30%

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@fijolek jak masz zamiar grać w rozdzielczości 2500x1600 to może i cf da Ci jakiś ekstra bonus (chociaż to dziwne trochę) jednak w najczęściej spotykanych rozdzielczościach od 1024x768 do 1650x1050 wzrost wydajności to max 30%

Mam zamiar grac w rozdzielczosci 1920x1080p

Wdlug mnie kupienie 4870 to 100€ na sztuce w plecy skoro hd4870CF i hd4850CF roznia sie minimalnie wydajnoscia na korzysc hd4870

CF 50tki 300€

CF 70tki 500€

http://www.tweaktown.com/reviews/1481/4/sa...fire/index.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi